Overslaan en naar de inhoud gaan

Diensten voor studenten Leuven

U bent hier

Studentenbuspas academiejaar 2019 – 2020

Vervoermaatschappij De Lijn, Stad Leuven, KU Leuven, Hogeschool UCLL en LUCA Campus Lemmens geven je de kans om met je studentenbuspas je verplaatsingen in Leuven, goedkoop, snel en comfortabel te maken met de bussen van De Lijn.

Met de studentenbuspas kun je onbeperkt reizen op alle geregelde openbare buslijnen en het nachtvervoer van De Lijn binnen het geldigheidsgebied zoals aangeduid op het plannetje en dit zowel tijdens de week als in het weekend.

Deze studentenbuspas is geldig van 16 september 2019 tot en met 20 september 2020. 

kaartstudentenbuspas.pngtabelstudentenbuspas.png

De Studentenbuspas op je MOBIB-kaart

De Studentenbuspas wordt opgeladen op een MOBIB-kaart. Deze kaart is geen vervoerbewijs maar een drager voor vervoerbewijzen.

Heb je al een MOBIB-kaart van De Lijn ?
Dan hoef je niets te doen. De Studentenbuspas wordt automatisch op je MOBIB-kaart opgeladen.

Heb je al een gepersonaliseerde MOBIB-kaart van een andere vervoermaatschappij?
Als je een MOBIB-kaart van een andere vervoermaatschappij (NMBS, TEC, MIVB) hebt, moet je deze wel eerst laten registreren in één van de Lijnwinkels van De Lijn.  Op de website van De Lijn vind je de adressen van alle Lijnwinkels.

Doe je dit niet, zal je alsnog een overschrijvingsformulier ontvangen om 5 euro te betalen voor de aanmaak van je MOBIB-kaart. Pas wanneer je deze 5 euro betaalt, zal je MOBIB-kaart met daarop je studentenbuspas opgestuurd worden.

Heb je nog geen MOBIB-kaart?
Dan maakt De Lijn een MOBIB-kaart voor je aan op basis van de gegevens die je aan ons bezorgde. De kaart zal naar het opgegeven adres opgestuurd worden. De studentenbuspas zal al op je MOBIB-kaart opgeladen zijn.

Je MOBIB-kaart van De Lijn een maand na aanvraag niet ontvangen? Mail dan naar abonnementen@delijn.be

Bijkomende spelregels

Scan bij elke op- of overstap je MOBIB-kaart op de bus. Wanneer je dit niet doet, heb je geen geldig vervoerbewijs.Bij controle kan er een boete opgelegd worden.

Is jouw MOBIB-kaart defect of ben je je MOBIB-kaart kwijt?
Ga dan snel langs in een Lijnwinkel. Onze medewerkers bezorgen je een tijdelijke vervoerbewijs, waarmee je onmiddellijk kan reizen, in afwachting van je nieuwe MOBIB-kaart.

Bij onrechtmatig gebruik van de Studentenbuspas, zoals reizen buiten het geldigheidsgebied of gebruik door een niet-rechthebbende, zijn de geldende boetes bij De Lijn van toepassing en is de houder van de MOBIB-kaart aansprakelijk.

Reis je verder dan het geldigheidsgebied?

Je kunt je studentenbuspas enkel gebruiken voor verplaatsingen binnen het geldigheidsgebied van je studentenbuspas. Dit betekent dat zowel je opstaphalte als je afstaphalte binnen dit gebied moeten liggen. Op het kaartje hierboven staan de grenzen van het geldigheidsgebied van de Studentenbuspas afgebeeld. 

Als je toch verder wil reizen, of je stapt op buiten het geldigheidsgebied, moet je bij opstap een ander vervoerbewijs aankopen.

Om verder te reizen, heb je verschillende opties:

  • Een m-card via de app aan 15 euro 
    Goed voor 10 ritten aan 1,50 euro per rit (60 minuten geldig)*
  • Een m-ticket via de app aan 1,80 euro (60 minuten geldig)*
  • Een sms-ticket aan 2,15 (2,00 euro + 0,15 euro operatorkosten)*

Surf naar delijn.be/tarieven voor een geldig overzicht van alle vervoerbewijzen.

* tarieven geldig op 1 februari 2018 en kunnen aangepast worden