Overslaan en naar de inhoud gaan

Er worden heel wat events & wedstrijden georganiseerd waarin je business idee onder begeleiding kan laten uitgroeien tot een goed doordacht businessplan. Je kan bovendien rekenen op heel wat professioneel advies, je bouwt je netwerk verder uit én maakt bovendien ook nog kans op mooie prijzen. Hieronder geven we je alvast een kort overzicht.

Vlajo Innovatiekamp is een 24 uren brainstorm voor studenten hoger onderwijs die elkaar vooraf niet kennen. De teams krijgen de opdracht voor een bepaald probleem een creatieve-innovatieve oplossing te bedenken en uit te werken. Tussendoor krijg je advies van deskundigen. Je stelt samen een businessplan op en presenteren het idee voor een jury. Die jury selecteert aan het eind van het boeiend parcours de beste ideeën.
https://www.vlajo.org/programmas/innovatiekampen/voor-creatieve-denkers

StartAcademy: 'Start Academy' richt zich tot universiteits- en hogeschoolstudenten en is zowel een academie als een wedstrijd. Tijdens het wedstrijdjaar worden verschillende workshops en een residentieel seminarie georganiseerd. De wedstrijd voorziet individuele coaching en begeleiding van geselecteerde en niet-geselecteerde teams. De prijzenpot bestaat uit een geldprijs tot € 2.500 en tot €15.000 aan consultancy uren van een aantal partners.

Inschrijven kan tot 14/20 - de finale van deze wedstrijd vindt dit academiejaar plaats op 27  april  2019.
Meer info op www.start-academy.be

Bizidee: is de wedstrijd die op zoek gaat naar het beste ondernemingsplan van Vlaanderen. Tot begin november 2019 kan je jouw plan indienen. Nadien volgen de jurering en de pitches. De prijsuitreiking vindt in december plaats. Het prijzengeld loopt op tot € 20.000. Wens je begeleiding voor het opmaken van je plan dan kan je doorheen het jaar terecht op de verschillende 'Nachten van de Inspiratie.' Op de Pop polls kan je dan weer je ideeën laten waarderen door het publiek en een jury.
Meer info en data op https://www.bizidee.be/

Vlajo SBP wedstrijd : Van zodra je Vlajo SBP zijn diensten en/of producten werkelijk aan de markt heeft getoetst of je hebt een prototype gemaakt, dan neem je deel aan de wedstrijd 'Dé Vlajo SBP van het Jaar'.  
https://www.vlajo.org/programmas/small-business-project/wedstrijd

VOKA Bryo Stand up : Wil je graag starten met ondernemen, maar weet je niet hoe? Ben je op zoek naar validatie, begeleiding en een netwerk? Bryo staat in zowel voor begeleiding in groep als individueel. Je eindigt het traject met een financieel plan en een pitch voor een externe jury.
https://www.voka.be/activiteiten/bryo-standup-limburg-heb-je-een-idee-en-wil-je-starten-met-ondernemen-0
https://www.voka.be/activiteiten/bryo-standup-2019

KBC Start-it : Start-up accelerator, inschrijven via : http://startit.be/

Rotary wedstrijd: ondersteuning SBP teams met bijhorende wedstrijd.
Meer info : http://www.rotaryleuven.be/sbp/index.html