Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen:

Het postgraduaat "Oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen" is gebaseerd op de methodiek die werd ontwikkeld door Steve de Shazer en Insoo Kim Berg van het Brief Therapy Centre in Milwaukee (VS.). In dit model staat het respect voor de unieke krachten, mogelijkheden en hulpbronnen van elke cliënt, leerling, team en hulpverlener centraal. Vertrekkende van de veranderwens van de cliënt of de leerling ga je op zoek naar een specifiek en zinvol perspectief. De aanpak bij oplossingsgericht werken verschilt van de meeste andere therapievormen. De methodiek concentreert zich immers niet zo zeer op het uitvergroten van de problemen van de cliënt, maar wel op diens oplossingsstrategieën. En dat werkt!

Deze werkwijze is toepasbaar, krachtig en effectief in diverse sectoren van de hulpverlening en in het onderwijs en heeft intussen haar efficiëntie bij een grote variatie aan problemen bewezen. De ‘officiële’ term “oplossingsgericht” is misschien wat ongelukkig gekozen. Het gaat er immers niet om dat je oplossingen gaat suggereren of aangeven. Het is veeleer een systematische en methodische aanpak die de cliënt en/of leerling in staat stelt zijn krachten en hulpbronnen te ontdekken. Als hulpverlener of begeleider bouw je hierop verder en zet je de krachten in richting doel van de cliënt.. We spreken daarom liever over doelgericht/perspectiefgericht werken.

Dankzij onze internationale contacten krijg je de unieke kans om gerenommeerde buitenlandse gastdocenten en auteurs aan het werk te zien. Zo werken we o.a. samen met BRIEF London, een wereldwijd toonaangevend centrum voor oplossingsgerichte therapie en training.

Nieuwe start september 2020

We gaan voor het zevende jaar op rij van start met het postgraduaat “Oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen” en richten zeker en vast een eerste groep in op woensdagavond, telkens van 17u30 tot 21u00.
Bij voldoende interesse komt er, net zoals tijdens de afgelopen vijf jaar, eveneens een EXTRA GROEP op maandag. Deze vindt plaats overdag gedurende één of twee dagdelen (meestal van 13u tot 16u30 of van 9u15 tot 16u30).

De juiste data voor 2020-2021 vind je bij praktische info.

Indien je vragen of interesse hebt dan kan je zeker al contact opnemen met Elke Gybels via elke.gybels [at] ucll.be

infodagen

Rik Prenen en Elke Gybels hebben de gewoonte om hun aanpak te laten ervaren tijdens een kennismakingsworkshop. 
Gezien de maatregelen m.b.t Covid-19 kiezen we dit jaar voor een online infomoment.
Je kan je inschrijven voor de online infodag van 1 juli. We voorzien twee tijdslots voor telkens een groep van 9 personen. Dit van 18 tot 19u en van 19 tot 20u waarin je een presentatie en een kleine oefening mag verwachten. 
Uiteraard is er ook tijd voor al je vragen.

Vooraf of nadien kan je steeds via mail terecht bij Elke via elke.gybels [at] ucll.be.

Omdat we zelf benieuwd zijn of we volgend jaar weer kunnen starten met een tweede groep op maandag delen we al toelatingsbrieven uit waarmee je na 1 juli kan inschrijven. Stuur in dat geval meteen je CV mee in je mail. Voor de groep op woensdag zijn er nog 3 plaatsen beschikbaar. Je kan dus zeker aanmelden voor maandag!

Heel graag tot snel on of offline!

vOOR DEELNEMERS UIT NEDERLAND

Accreditatie voor dit postgraduaat is goedgekeurd tot en met 2020 door de accreditatiecommissie van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.
Het accredidatienummer / ID nummer: SKJ206267
Geaccrediteerde punten - Totaal: 210.50

BROCHURE Postgraduaat OPLOSSINGSGERICHT BEGELEIDEN EN HULPVERLENENBrochure verder studeren - Welzijn