Studenten Event- and Project Management aan het woord | UCLL

Ester Bronckart

Derdejaarsstudent

Moving Minds Expert: When strangers become friends

Drie weken intens werken aan een eventconcept voor inspirerende opdrachtgevers zoals het eventteam van voetbalclub OHL. Dat is Moving Minds Expert. Maar voor mij was het meer dan dat: ik kreeg er ook twee nieuwe vrienden bij!

Een uitdagende briefing en een team van drie studenten die elkaar amper kenden. Wie had ooit durven denken dat dat een winnende combinatie was? Ik alvast niet aan het begin van dit project! Maar gaandeweg ontwikkelde ons team een sterk concept waar we echt fier op waren. Terecht, zo bleek, want de opdrachtgevers verkozen ons als winnaar van alle teams!

Verhaal met passie

Vanzelfsprekend was het nochtans niet om tijdens corona, van achter onze computer een creatief concept te ontwikkelen. Gelukkig zorgde de school voor een welkome afwisseling. Eén keer per week kwamen we samen op een inspirerende locatie: het stadion van OHL. Dat zorgde voor nieuwe ideeën en een leuke, niet-schoolse sfeer.

Ook de boeiende gastlezingen inspireerden ons. Het is altijd fijn om bij te leren van experts uit het werkveld. Vooral als zij hun verhaal met passie brengen!

Ga ervoor!

Mijn raad: niet aarzelen, ga er gewoon voor! En vergeet niet te genieten, want voor je het weet zit het er alweer op.

Maxine Vanbrabant & Malika Leenaers

Tweedejaarsstudenten

It's a match?

Jij wilt een richting waar praktijk, uitdaging en creativiteit centraal staan? Stop met zoeken! Wij zijn zeker dat Event- en Projectmanagement de perfecte keuze is voor jou!

Je werkt er aan je timemanagement, je leert strategisch plannen, samenwerken in team en duidelijk communiceren. Als je deze richting kiest, ontplooi je je met andere woorden tot een professionele organisator. Maar je leert ook jezelf kennen en kan met trots afstuderen als een echte (event)manager.

Veel variatie en veel mogelijkheden

De rol van onze lectoren valt daarin niet te onderschatten. Vanuit hun expertise dagen ze ons uit om telkens weer kritisch te kijken naar een creatief concept.

Ook in deze moeilijke coronatijden zitten wij niet stil. De opleiding blijft draaien en bereidt ons zo voor op onze toekomst als professional. Op dit moment organiseren we een crossfitevenement voor Phoenix Athletics dat volledig coronaproof is. We leren nog meer bij dan verwacht.

Kansen voor het grijpen

Kortom: de kansen op praktijkervaring liggen voor het grijpen in deze opleiding. Daar gaan wij enthousiast op in, jij binnenkort ook?

Eva Vranken

Alumnus event and project management studeert verder

Voorbereiding en inschatting

Een echte eventmanager steekt zijn hart en ziel in zijn evenement. Een perfecte voorbereiding en risico’s inschatten zijn daarbij cruciaal. Dat ontdekten we tijdens bezoeken aan eventsites zoals Rock Werchter, OHLeuven, Versuz en gesprekken met eventbureaus.

Uitdagingen

Al in het eerste jaar werd duidelijk dat we geen nine-to-five job moesten verwachten. Zelfs als je alles tot in de puntjes gepland hebt, moet je rekening houden met onverwachte omstandigheden. Dat konden we zelf ondervinden.

Blik op de toekomst

Momenteel studeer ik verder. Binnenkort loop ik daarom weer stage. De zoektocht naar die stageplaats ging supervlot. Mijn diploma van de UCLL opent duidelijk deuren!

Een feestje?

De richting klinkt als een feest in de oren. En als je er hard voor werkt, is het dat ook! Echte opdrachtgevers vroegen ons een concept uit te denken of een event in een nieuw jasje te steken. Van een halloweentocht tot een congres en zelfs het Polarfest. Het kostte met momenten bloed, zweet en tranen. Maar dankzij de passie en het enthousiasme van onze lectoren leerden we er ongelooflijk veel van! UCLL maakte een echte moving mind van mij.

Event and Project Management, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag