Event and Project Management | UCLL

Over Event en Project Management

Wie je bent

 • Jij staat op de eerste rij wanneer je jeugdbeweging, sportclub of familie een feest organiseert, en steekt met plezier de handen uit de mouwen.
 • Je bent een planner boordevol ideeën die je wil leren uitvoeren.
 • Je bent een ondernemende creatieveling of je wil het graag worden.
 • Je bent enthousiast en werkt graag in team.
 • Je hebt een neus voor innovatie en wil mee zijn met de laatste trends.
 • Je bent communicatief, Frans en Engels schrikken je niet af.
 • Je wil je digital en multimedia skills boosten.

Wij maken van jou dé eventexpert

Je leert creatieve én innovatieve events van A tot Z uitdenken en organiseren. Je weet als geen ander hoe je mensen een onvergetelijke belevenis bezorgt.

We starten met de theoretische basics en dompelen je dan meteen onder in de praktijk

 

Hoe doen we dat?

 • Je organiseert je eigen events en gaat aan de slag voor real-life-opdrachtgevers.
 • Je ontdekt succesvolle events achter de schermen.
 • Je volgt gastlessen van inspirerende professionals en loopt stage bij gerenommeerde bedrijven uit de sector.

Zo vind je je weg in de wereld van publieke en businessevents en leg je contacten op de arbeidsmarkt!

Studieprogramma

Event en Project Management studeren in Leuven

Opleidingsfase 1 Openvouwen
Opleidingsfase 2 Openvouwen
Opleidingsfase 3 Openvouwen
Overschakelen van een andere richting?

Heb je  eerst iets anders gestudeerd  of uitgeprobeerd? Het is soms wat zoeken naar welke opleiding jou op het lijf geschreven is. 

Stuur een e-mail naar de opleidingsverantwoordelijke Annick Vanderbiest en ontdek of deze studie bij jou past. We helpen je ook graag verder met vragen over vrijstellingen. Welkom bij de Moving Minds!

Inschrijven?

Er is geen inschrijfdeadline. Indien je je inschrijft wanneer de lessen reeds gestart zijn, na 19 september 2022, kan je nog steeds deelnemen. Let wel op: vanaf half oktober zal je  mogelijk een aantal vakken niet in het geplande jaar van het modeltraject kunnen opnemen. Vraag dit na bij je trajectcoach, Ellen Elsen!

Drie weken intens werken aan een eventconcept voor inspirerende opdrachtgevers zoals het eventteam van voetbalclub OHL. Dat is Moving Minds Expert. Maar voor mij was het meer dan dat: ik kreeg er ook twee nieuwe vrienden bij!

Ester Bronckart
recente alumna

Praktijk & projecten

Eerste jaar: fondsenwervend concept

Vanaf het eerste jaar staat praktijk voorop in deze opleiding. Je doet een eerste eventervaring op tijdens professionele events zoals het innovatiefestival and& en de intrede van Sinterklaas in Antwerpen. Zo zorg je er mee voor dat de bezoekers iets unieks beleven. Bovendien ontwikkel je een fondsenwervend concept voor een goed doel [dit jaar voor TEJO] en voer je het ook meteen uit.

Tweede jaar: in team een eigen event

Want hoe leer je beter dan door zelf te doen? Lectoren en eventexperten uit het werkveld staan je bij met raad en daad. Daarnaast inspireren eventprofessionals je met workshops over het specifieke domein waarin zij jaren ervaring opbouwden. Onder andere catering, crowdmanagement, eventmobiliteit, weddingplanning en de inrichting van eventlocaties komen hier aan bod.

Je werkt ook een eventconcept en draaiboeken uit voor een real-life-eventorganisator. Nog niet genoeg praktijk? Grijp de kans om een event te organiseren in opdracht van een extern bedrijf. Dit jaar werken onze studenten aan een crossfitevent in Sint-Truiden voor Phoenix Athletics.

Derde jaar: het echte eventleven

Ook in het derde jaar ontdek je het echte eventleven. Je stelt een sponsordossier op voor een eventbedrijf en leert zo commercieel denken. Als kers op de taart schotelt een eventorganisator je een concrete case voor. Drie weken werk je met jouw team aan een creatief concept voor een winterfestival, urban trail, netwerkevent…

Het eindresultaat? Een volledig eventdossier. Je past met andere woorden alles toe wat je tijdens de opleiding leerde. En zo ben je helemaal klaar voor je stage. Je gaat drie maanden aan de slag bij bijvoorbeeld de eventafdeling van Sylvester Productions, de sponsorafdeling van Live Nation of als junior event manager bij een gerenommeerd eventbureau. De perfecte ervaring om met je eerste job te starten!

Verhalen

Innovation Tasting event

9 juni 2021 was de dag van versoepelingen, echte connecties én proeven van innovatie! Op het Innovation Tasting event van onze studenten Management en Leuven Value Network kon je 3 ervaringszones ontdekken: de Podcast zone, de Entrepreneurial zone en de Networking zone.

Je werkt aan je timemanagement, je leert strategisch plannen, samenwerken in team en duidelijk communiceren. Als je deze richting kiest, ontplooi je je met andere woorden tot een professionele organisator.

Maxine Vanbrabant
recente alumna

Samenwerking TEJO

TEJO, ‘Therapeuten voor jongeren’, ontving 7742,61 euro  van onze studenten, die mee hun schouders zetten onder  ‘Samen Altijd Warmer’. De studenten  kozen zelf voor TEJO: gratis therapeutische begeleiding voor jongeren tussen 10 en 20 jaar in hun studentenstad. 

Luc Deneffe, TEJO: “Dit is meer dan mooi meegenomen, want de laatste weken zagen we het aantal contacten toenemen tot ongeziene hoogtes. Knap toch wel, dat deze studenten dit doen voor leeftijdsgenoten in nood. Ze zorgen zo mee voor  de jonge mensen en kinderen uit het Leuvense. "

Samenwerking and&

70 van onze studenten werkten  mee aan de 2021-editie van het and&-festival in Leuven(link is external). Een welkome afwisseling tussen de online lessen door én een unieke kans om in de praktijk te ontdekken hoe wendbaar de eventsector is. De studenten kregen zo ook een unieke inkijk achter de schermen.

Toon Roebben, vrijwilligerscoordinator and&: “Het was voor ons op voorhand moeilijk in te schatten hoe de mix tussen het online en fysiek event zou werken. Net daarom is het geweldig dat we op deze studenten kunnen rekenen. Ze vormen de perfecte aanvulling voor ons vaste team medewerkers”, 

Echte opdrachtgevers vroegen ons een concept uit te denken of een event in een nieuw jasje te steken. Van een halloweentocht tot een congres en zelfs het Polarfest. Het kostte met momenten bloed, zweet en tranen. Maar dankzij de passie en het enthousiasme van onze lectoren leerden we er ongelooflijk veel van!

Eva Franken 
Recente alumna

Unieke stage

Ontmoet onze Studio 8 toppers uit Bedrijfsmanagement, die een eigen marketing- en communicatiebureau creëerden als stage. Ze gingen aan de slag voor heel wat grote namen én zetten hun schouders onder het UCLL TikTok-kanaal.

Ontdek hier het bijzondere stageproject van deze 18 straffe studenten, 10 tevreden opdrachtgever en 4 coaches:

Studenten aan het woord

Onze studenten vertellen over hun studiekeuze. Meer quotes en getuigenissen? Klik dan verder!

Campus

Aan de slag

Je hebt meteen zicht op heel wat boeiende startjobs. Daar veranderde zelfs een pandemie niets aan. Integendeel. Experts uit de sector getuigen hoe zij met deze veranderende omstandigheden omgingen. Nu de pandemie ten einde loopt, ben je nog harder nodig:

 • Eventcoördinator of Eventmanager
 • Experience Manager
 • Projectmanager
 • Office manager
 • Junior Event Producer
 • Project Executive
 • Project- en Eventconsultant
 • Office manager

Verder studeren

Zie je wat langer studeren wel zitten? Je hebt heel wat opties. Ontdek ze onderaan!

 • Bachelor-na-bachelor
 • Verkort programma
 • Masteropleiding
 • Postgraduaat of navorming
Bachelor-na-bachelor

In de Banaba Advanced Business Management kan je bijv. kiezen voor het traject International Management.

Verkort programma

Een tweede bachelor via een verkort traject naar Business Translation and Interpreting of Health Care Management. Of een verkort programma naar een bachelor Bedrijfsmanagement.

Masteropleiding

Na een schakelprogramma kan je overstappen naar een masteropleiding aan de universiteit, bijv.:

 •  Organisatie en Management
 •  Bedrijfscommunicatie
 •  Handelswetenschappen
 •  Culturele studies
 •  Informatiemanagement
 •  …
Postgraduaat en/of navorming

In samenwerking met professionals kan je je – zelf als je reeds een tijdje gewerkt hebt – bijscholen via een postgraduaat. Je hebt diverse specialisatiemogelijkheden in verschillende managementdomeinen. Raadpleeg de vele opties via ucll.be/navorming

Event and Project Management, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag