Incentive reis organisatie en management

Reis naar een europese stad naar keuze

Voor hun organisatieopdracht kruipen de derdejaarsstudenten van Business & Languages in de huid van een netwerkorganisatie van office managers. Zij organiseren een incentive reis in een Europese stad naar keuze.

Dit jaar viel de keuze van onze studenten op Dublin, maar ook Stockholm, Berlijn en London zijn al de revue gepasseerd.

Van draaiboek tot realiteit

De studenten nemen de hele organisatie van de reis op zich, gaande van het boeken van een hotel, transport, bedrijfsbezoeken en het oprichten van een website tot het opstellen van een goed uitgewerkt budget. De studenten maken tijdens de vergaderingen een retroplanning op met een aantal milestones zodat de deadlines van de reis niet in het gedrang komen. Daarnaast maken ze een draaiboek op dat al elk jaar zijn nut heeft bewezen tijdens de reis zelf.

Ready, set, let's go!

Na de lange voorbereiding kijken de studenten erg uit naar de kers op de taart, de uiteindelijke reis! Daarbij nemen zij een dubbele rol op, die van de reisorganisatoren en die van de deelnemende office managers. De reis is al het ware het slotstuk van hun opleiding, want bij de terugkomst resten er meestal nog slechts enkele dagen vooraleer ze, met zeer mooie herinneringen, op stage vertrekken.

Olivia Agneessens

Zuid-Afrika

Alumnus organisatie en management, project manager bij Proman (Lux)

Niet getwijfeld

Op Noord-Zuidstage gaan heeft me altijd al aangesproken. Ik had er ook niets anders dan lof over gehoord. Zodra de inschrijvingen open waren, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld! Ik kan nu terugkijken op, en ik overdrijf niet, de 3 mooiste en leerrijkste maanden uit mijn leven.

Het land ontdekken

Mijn stageplaats was gevestigd in Pretoria, Zuid-Afrika. Ik heb er 3 maanden stage gelopen op de Belgium Campus (een IT-universiteit opgericht door 2 Belgen). Naast je stage tot een succes te maken, is er natuurlijk nog genoeg tijd om het land te ontdekken!

Verbluffend

Ik heb de verbluffendste landschappen, de mooiste kustlijnen en de zotste safari’s gezien. Waar je ook terechtkomt, ik denk dat deze Zuidstages je ongelofelijk veel bijleren, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Eén tip die ik meegeef: geniet er ten volle van, want die 3 maanden vliegen voorbij alsof het niets is!

Koen Lissens

Portugal

Alumnus business translation and interpreting, internal sales advisor bij Belfius Auto Lease

Als tweedejaarsstudent aan de UCLL krijg je de kans om een week naar het buitenland te gaan. Ik ben dit jaar naar Setúbal mogen gaan, een stad aan de kust van Portugal. Daar moesten we samenwerken met studenten uit verschillende andere landen, wat een heel leerrijke ervaring was! Je leert omgaan met andere culturen, en je leert een heleboel nieuwe mensen kennen. Het is dus een unieke kans die iedereen aangereikt krijgt, en ik zou het zeker opnieuw doen!

Iris Biesmans

Berlijn

Alumnus organisatie en management, marketingassistente bij Kolmont Woonprojecten

Vlot geregeld

Tijdens mijn laatste jaar Organisatie en management ben ik de uitdaging aangegaan en heb ik ervoor gekozen een stage in het buitenland te volgen. Mijn keuze viel meteen op Berlijn: een prachtige stad met veel cultuur en geschiedenis, maar ook een plaats waar ik mijn Duitse taal kon verbeteren. Dankzij de goede begeleiding op UCLL was alles vlot geregeld.

Meteen aan het werk

Het was een enorme leerschool, waar ik zowel op individueel als op professioneel vlak sterker ben uitgekomen. Ik merkte ook dat deze ervaring een absolute meerwaarde was bij mijn sollicitaties. Ik heb stage gelopen bij een immobiliënbedrijf (Polis Immobilien AG) in Berlijn en mede daardoor heb ik meteen werk gevonden bij het Hasseltse vastgoedkantoor Kolmont Woonprojecten. Ik raad ongetwijfeld iedereen een internationaal avontuur aan!

Organisatie en management, iets voor jou?

Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Micheline Broekmans
Opleidingsverantwoordelijke Diepenbeek