Organisatie en management | UCLL

Bachelor Organisatie en Management

Waarom Organisatie & Management bij UCLL?

Bij ons ga je een studieperiode tegemoet waarin vakkennis en passie voorop staan.

  • In deze praktijkgerichte opleiding werk je met echte cases en opdrachten.
  • Je wordt een meertalige professional met uitstekende digital skills.
  • Je groeit als persoon zodat je je kan onderscheiden via soft skills: flexibiliteit, klantgerichtheid, probleemoplossend vermogen, samenwerken, ... 
  • Je behaalt een diploma met internationaal karakter en legt al heel wat contacten in de bedrijfswereld
  • Je leert samen en van elkaar dankzij de sterke begeleiding  in kleine klasgroepen.

3 afstudeerrichtingen & 2 keuzetrajecten

Binnen de bachelor Organisatie en Management kan je vanaf de eerste opleidingsfase kiezen tussen volgende  afstudeerrichtingen en/of keuzetrajecten:

Innovatief onderwijs

#movingminds

Bij Hogeschool UCLL zetten we graag  mensen en ideeën in beweging. Als student krijg je volop de kans om jezelf te ontwikkelen, onder meer door zelf projecten vorm te geven. Onze studenten kijken met een open geest naar de toekomst en leren om overal mogelijkheden te zien om de Moving Minds-vibe te verspreiden. 

Studeren zonder grenzen

Incentive reis organisatie en management

Na de lange voorbereiding kijken de studenten erg uit naar de kers op de taart, de uiteindelijke reis! Daarbij nemen zij een dubbele rol op, die van de reisorganisatoren en die van de deelnemende office managers. De reis is al het ware het slotstuk van hun opleiding, want bij de terugkomst resten er meestal nog slechts enkele dagen vooraleer ze, met zeer mooie herinneringen, op stage vertrekken.

Hybride leren

Let's get digital

We serveren je een verfrissende cocktail van diverse werkvormen, shaken én stirred. Hybride leren is het nieuwe normaal. Zo wordt leren boeiend en gevarieerd!

Op onze campus maak je deel uit van een hechte gemeenschap. Je hebt er face-to-face ontmoetingen met je medestudenten en lectoren om met elkaar in gesprek te gaan, samen te werken en van elkaar te leren.

Maar ook van het digitale werken pikken we het beste mee. Op ons leerplatform vind je een schat aan studiemateriaal, video’s, quizzes,… waarmee je op je eigen tempo aan de slag gaat. En ook daar ontmoeten we elkaar, in de virtuele klas. Wij stomen je helemaal klaar voor je professionele toekomst!

6 redenen om deze opleiding te kiezen

Begeleiding

Je krijgt een sterke begeleiding en hebt direct en persoonlijk contact met je docenten en met je coaches.

Interesse

Je kiest volgens jouw interesses en talenten zelf het traject dat het best bij je past en je stuurt bij tijdens de rit.

Zelfkennis

Je leert jezelf kennen, je groeit als persoon en je wordt een echte Moving Mind. Je werkt aan alle vaardigheden en "soft skills" die daarbij horen.

Thuisvoelen

Je voelt je thuis op de campus en studeert in Leuven of Hasselt, twee bruisende studentensteden.

Internationaal

Je komt over de grenzen  in contact met andere culturen, dankzij een brede waaier aan internationale activiteiten.

Praktijk

Je opleiding is praktijkgericht, is mee met de laatste trends en stoomt je klaar voor succes op de arbeidsmarkt of voor verder studeren.

Jouw voordelen

Met een sterk diploma naar de arbeidsmarkt

Je studeert af als een dynamische professional, helemaal klaar voor de arbeidsmarkt. Nog niet uitgestudeerd? Er zijn per afstudeertraject talloze mogelijkheden voor wie verder wil studeren, zowel bij hogeschool UCLL als aan de universiteit. De werkgevers, die kennen de kwaliteit van de UCLL-diploma’s Organisatie en Management maar al te goed.

Behaal jouw honours degree

In het Excellentietraject kan je jezelf onderscheiden, je talenten kan maximaliseren en jouw leiderschap skills kan aanwakkeren.  

Doorheen twee semesters ga je de uitdaging aan om mee te denken rond maatschappelijke problemen of zelfs wicked problems. Daarrond, worden tal van sessies aangereikt boordevol inspirerende content en ervaringen rond persoonlijk leiderschap, creativiteit en duurzame innovatie.   

Ondernemen samen met Startminds

Geprikkeld om te ondernemen? Heb je een idee en weet je niet goed hoe je aan dit avontuur moet beginnen? Of heb je misschien je eigen zaak reeds opgestart? Wens je meer flexibiliteit om je studies te combineren met je eigen zaak en wil je dus het statuut student-ondernemer?

Bij UCLL StartMinds kan je terecht voor begeleiding bij de uitwerking van je ondernemend idee, voor inspiratiesessies en workshops, voor coaching op maat, voor deelname aan ondernemerswedstrijden, bespreken van het statuut student-ondernemer, … Samen bouwen we een sterk netwerk uit en verbinden we je met andere partners en netwerkorganisaties. 

Campus

We verwelkomen je voor academiejaar 2022 - 2023 graag officieel op maandag 19 september 2022. Ontdek hier alvast jouw campus:

Verder studeren?

Diploma op zak, maar zin om je nog verder te specialiseren? Keuze genoeg!

Bachelor-na-bachelors

Dit zijn bacheloropleidingen van één jaar, die alleen rechtstreeks openstaan voor wie al een diploma van een andere bacheloropleiding heeft. Dit zijn in feite voortgezette, gespecialiseerde opleidingen. Ze hebben een omvang van minstens 60 studiepunten.

Masteropleidingen

Via een schakelprogramma van 60 à 90 studiepunten kan je overschakelen naar een masteropleiding.  Start je zoektocht in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven. Hieronder vind je een aantal richtingen waar je heen kan na een schakeljaar.

Verkort traject
  • Verkort traject volgen van Business and Languages naar Business Translation and Interpreting of naar Health Care Management.
  • Verkort traject volgen van Health Care Management naar Business and Languages of naar Business Translation and Interpreting.
  • Verkort traject volgen van Business Translation and Interpreting naar Business and Languages of naar Health Care Management.
Postgraduaat

Of ga voor een van onze postgraduaten.

Organisatie en management, iets voor jou?

Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Micheline Broekmans
Opleidingsverantwoordelijke Diepenbeek

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: