Het CanMeds model

1. zorgverlener

Tijdens de opleiding laten we je groeien in de zeven CanMEDS-rollen. Echt waar, je zal versteld zijn over de evolutie die je maakt op die 4 jaar als zorgverlener want daar draait het om. Meer zelfs: op het einde heb je al die competenties zo onder de knie, dat het lijkt alsof het nooit anders geweest is. De perfecte springplank naar de job van je leven!

2. communicator

Uitmuntende zorg gaat hand in hand met goede communicatie. Dat zit in grote en kleine dingen: je collega’s en andere zorgprofessionals briefen, alles correct registreren, relevante medische informatie detecteren, luisteren naar de noden en vragen van de patiënt,… Kortom, duidelijke en gestroomlijnde
communicatie is noodzakelijk voor elke zorgprofessional.

3. samenwerkingspartner

Werken in de zorg is een teamsport. Je werkt samen met collega’s van je eigen dienst, met andere disciplines, binnen en buiten de muren van je afdeling. Door de handen in elkaar te slaan met alle andere partners uit de zorgketen biedt je continuïteit van zorg. Dat maakt dat je je patiënt de allerbeste en meest hoogkwalitatieve zorg kan garanderen.

4. professional

De zorg is constant in evolutie. Enerzijds betekent dat dat levenslang (bij)leren en jezelf kritisch evalueren voortdurend nodig is. Anderzijds is het belangrijk om evidence based te handelen en blijven in te zetten op wetenschappelijk onderzoek en innovatie.

5. gezondheidscoach

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Schenk dus voldoende aandacht aan preventie en patiëntveiligheid. Vergeet ook niet dat je als zorgprofessional een voorbeeldfunctie bekleedt. Practice what you preach.

6. organisator

Als zorgprofessional maak jij deel uit van een multidisciplinair team. Om de allerbeste zorg te kunnen bieden, moet iedereen dus goed georganiseerd en gecoördineerd samenwerken. Werk altijd gestructureerd en kom je afspraken na. Ook timemanagement en een correcte registratie in de beschikbare IT-programma’s zijn daarbij belangrijk.

7. kwaliteitsbevorderaar

Als verpleegkundige neem je een grote verantwoordelijkheid op jou. Je monitort, meet en screent je zorg systematisch, met het oog op kwaliteitsverbetering. Als het kan evidence based. Wat je ook doet, professioneel en ethisch verantwoord handelen is de basis. Je hebt een fiere beroepshouding en leert elkaar op een respectvolle manier aanspreken op professioneel gedrag.

Verpleegkunde, iets voor jou?

Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Lieve Haumont Opleidingsverantwoordelijke Verpleegkunde Genk
Lieve Haumont
Opleidingsverantwoordelijke Verpleegkunde Genk
Ingrid Moldenaers Opleidingsverantwoordelijke Verpleegkunde Leuven
Ingrid Moldenaers
Opleidingsverantwoordelijke Verpleegkunde Leuven
Karen Vansteenkiste Opleidingsverantwoordelijke Verpleegkunde Leuven
Karen Vansteenkiste
Opleidingsverantwoordelijke Verpleegkunde Leuven
Marlies Declerck Opleidingsverantwoordelijke Verpleegkunde Leuven
Marlies Declerck
Opleidingsverantwoordelijke Verpleegkunde Leuven