Voedings- en dieetkunde dénkt en werkt actief mee aan een duurzame hogeschool | UCLL

In april-mei 2021 keurde het directieteam en het bestuursorgaan van Hogeschool UCLL een kader rond duurzaamheid en rechtvaardigheid goed.  Een greep uit dat kader:

  • Hogeschool UCLL draagt bij tot een duurzame en rechtvaardige samenleving. 
    Moving Minds kiezen voor een duurzaamheidsstrategie met de meeste impact.
    • Hogeschool UCLL leidt studenten op die inzicht hebben in de duurzaamheidsvraagstukken van het heden en de toekomst en die weten wat duurzame ontwikkeling inhoudt.  De 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van Verenigde Naties (SDGs, de sustainable development goals) zijn het kompas.
    • Hogeschool UCLL biedt ruimte aan haar studenten, personeel en partners voor ondernemen en experimenteren op het domein van duurzaamheid.  UCLL ondersteunt al haar teams, medewerkers en studenten, om zich elke dag in te zetten voor educatie voor duurzame ontwikkeling.
SDG's

De belangrijkste vraag die we willen beantwoorden vanuit de opleiding Voedings- en dieetkunde is:
Hoe kunnen we onze studenten  voorbereiden op de huidige en toekomstige maatschappelijke en globale noden en uitdagingen?  Ilse Scroyen, opleidingsverantwoordelijke Voedings- en dieetkunde, ging samen haar  team en studenten deze uitdaging reeds aan:

‘In onze opleiding zetten we naast SDG 4 ‘Quality education’ voor de voedings- en dieetkunde student ook in op SDG 3 ‘Good health and well-being’ en SDG12 ‘Responsible consumption and production’.  We gaan voor duurzame inzetbaarheid, preventieve gezondheid voor zowel  lichaam als geest én ook het bewust-worden van dit alles.  M.a.w. ‘Een duurzame geest in een gezond lichaam resulteert in een gezonde geest in een duurzaam lichaam en vice versa!’. 

En onze studenten smaken het alvast. 

Check ook de ontwikkeling van een duurzame granola door onze studenten, samen met studenten Management en Informatica!   Lees hier alvast hoe zij de strijd tegen voedselverspilling aangaan!

 

Of bekijk alvast eens één van onze  campusvisuals rond duurzaamheid, die je op Campus Gasthuisberg ongetwijfeld nog zal tegenkomen:  

Voedings- en dieetkunde, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Programme type
Eerstvolgende infodag
Opleidingsverantwoordelijke Voedings- en dieetkunde Ilse Scroyen
Ilse Scroyen
Opleidingsverantwoordelijke Voedings- en dieetkunde
Frank Delaere
Lector Voedings- en dieetkunde