Vandaag moet ik na de drukke werkdag ook nog een taak voor school afwerken. Maar ik heb veel liever een volle agenda dan dat ik met mijn vingers zit te draaien

Robbe, 22 jaar

Studietraject?

  • Koos voor het graduaat HR-support omwille van het praktisch karakter ervan.  
  • Kwam bij zijn tweede stage terecht bij Estée Lauder in Oevel en kreeg er een contract aangeboden. 
  • Combineert nu zijn werk met zijn laatste jaar studie. 

Dé troef van het graduaat?

“De flexibiliteit. Ik koos voor twee zware jaren en één lichter, omdat ik tijdens mijn laatste jaar dan misschien al zou kunnen werken. En dat lukte perfect. Ook de focus op de praktijk was voor mij essentieel.”  

Maandag

“Om kwart voor zeven gaat wekker. Tijd om te douchen en ontbijten, want er wacht me een rit van 60 km. De afstand deed me even twijfelen toen de school me deze stageplek voorstelde, maar ik was toch geprikkeld. En gelukkig maar! Ik probeer graag dingen uit, vind het niet leuk wanneer ze mijn handje te veel vasthouden. Dat mocht bij Estée Lauder, en dus heb ik er heel veel geleerd! De waardering was wederzijds, want na mijn stage werd ik meteen werkstudent, en kort daarna kreeg ik mijn vast contract. Intussen ben ik het werktraject al gewoon. Dankzij de vlotte verbinding, sta ik er meestal in zo’n 45 minuten. 

De werkdag start met een lekkere koffie, want het belooft een zware week te worden. Buiten de dagelijkse taken, staat er ook nog een audit op het programma. Ook de sociale verkiezingen staan voor de deur, en dus moet ik materiaal bestellen en stembrieven voorbereiden. Daarnaast maak ik de planning op voor een nieuwe stewardfunctie om de veiligheid van al onze werknemers te garanderen. In een mum van tijd vliegen de acht werkuren voorbij. 

Iets meer file dan normaal, en dus doe ik er deze keer een uurtje over. Vooraleer ik kan Netflixen, staan er nog heel wat taken op me te wachten: koken natuurlijk, maar vooral klussen. Want binnenkort verlaat ik het ouderlijke huis en ga ik op mezelf wonen. En in dat huis staat er nog best wat renovatie op me te wachten.”  

Dinsdag

“Het werk blijft spannend en afwisselend. Tussen de gesprekken met medewerkers door, los ik allerlei praktische problemen op. Voor de audit moet alles piekfijn in orde zijn! Er staat ook een exitgesprek op het programma. Dat is natuurlijk niet het leukste aspect van de job. Vroeger wilde ik altijd voor iedereen goed doen, het beste uit elke situatie halen. In de praktijk heb ik moeten leren dat een beslissing soms goed is voor de ene persoon of groep, maar minder voor de andere. Dat hoort er nu eenmaal bij.” 

Woensdag

“Ik heb altijd geweten dat ik met mensen wilde werken. Vroeger wilde ik zelfs verpleger worden, maar ik kan niet goed tegen bloed. Dus dat was niet het beste plan. Maar voortdurend met problematische situaties bezig zijn, zou ook niets voor mij zijn. Dat zou ik te veel mee naar huis nemen. HR is voor mij de perfecte middenweg. Ook daar zijn er moeilijke momenten, maar altijd binnen een bedrijfscontext. En menselijk contact te over! Vandaag alleen al schuiven er heel wat verschillende personen aan tafel, van vakbondsmensen tot managers die over nieuwe implementaties binnen de organisatie komen spreken. Ook deze avond pak ik nog snel wat klusjes aan in mijn nieuwe huis.” 

Donderdag

“Ik merk hoe vlot ik intussen kan schakelen tussen allerlei taken in deze drukke werkweek. Hier voel ik me als een vis in het water. Studeren in een bacheloropleiding betekent vaak maanden allerlei vakken door elkaar en dan acht of negen examens… Zoiets werkt niet voor mij!"

"Niet alleen maar luisteren, maar doen, en leren uit ervaringen van anderen. Dat komt me nu goed van pas in mijn job. Vandaag moet ik na de drukke werkdag ook nog een taak voor school afwerken. Maar ik heb veel liever een volle agenda dan dat ik met mijn vingers zit te draaien.” 

Bij modules vlieg je intensief in één vak en krijg je meteen daarna je toets. Geen aula’s met 100 mensen, maar kleine groepen, waarin je snel connectie maakt met je medestudenten en docenten.

Robbe

Vrijdag

“Schooltijd! Het vak beroepsethiek start, en dat voelt bijna aan als ontspanning, na deze hectische week. ’s Avonds vind ik zelfs de energie om te studeren wat ik die dag heb geleerd, en om wat bijbehorende opdrachten aan te pakken. Dit vak heeft één grote examentaak, waar ik al wat voorbereiding voor kan doen. De werkload juist indelen is heel belangrijk, omdat de rest van de week zo vol zit.” 

Zaterdag en zondag

“Mijn weekend is heilig! Studeren en werken is niet altijd makkelijk, maar het geeft me veel voldoening. Tenminste, als ik op zaterdag en zondag tussen het studeren door ook eens kan afspreken met vrienden, kan sporten of uitgaan. Zo krijg ik mijn batterijen weer opgeladen voor de week erop.” 

HR-support, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Katleen Vandendries
Coördinator Graduaat HR-support
Bernadette Houdart Opleidingsverantwoordelijke graduaten Welzijn Heverlee
Bernadette Houdart
Opleidingsverantwoordelijke Graduaten Welzijn Heverlee