HR-support | UCLL

De wereld van personeel en arbeid is voortdurend in beweging

Wie ben je?

 • Ben je geboeid door het reilen en zeilen van bedrijven en organisaties?
 • Wil jij mensen hun talenten helpen realiseren op de werkvloer?
 • Hou je van een gevarieerde job met zowel een menselijk coachende als zakelijk administratieve kant

Wat word je?

Word dan professional in Human Resources (hr). De opleiding HR-support vormt je tot een veelzijdige medewerker die onmiddellijk inzetbaar is op de arbeidsmarkt. Je werkterreinen zijn: 

 • personeelsadministratie
 • werving en selectie van medewerkers
 • begeleiding van de loopbaan
 • vorming en training
 • loonverwerking
 • toepassing van sociale en arbeidswetgeving
 • diversiteitsmanagement
 • … .

In de opleiding wijden we je in in arbeidspsychologie, werkbaar en wendbaar werk, ontwikkelen van medewerkers, beloon- en verloonbeleid, arbeidsrecht, socialezekerheidsrecht, bemiddelen, administratief en organisatorisch beheer …

Instappen in deze opleiding kan het hele jaar door. Nieuwe inschrijvingen kunnen op elk ogenblik van het academiejaar gebeuren.

HR-support

Troeven van onze graduaten

Persoonsgericht
Openvouwen
Flexibel modulair
Openvouwen
Praktijkgericht
Openvouwen

Studieprogramma

In de opleiding wijden we je in in arbeidspsychologie, werkbaar en wendbaar werk, ontwikkelen van medewerkers, beloon- en verloonbeleid, arbeidsrecht, socialezekerheidsrecht, bemiddelen, administratief en organisatorisch beheer …

Deze opleiding kan je als werkzoekende volgen met volledige steun van VDAB.

Inzicht in mens en samenleving Openvouwen
Werkveld verkennen en verdiepen Openvouwen
Werkplekleren Openvouwen
Trainen van vaardigheden Openvouwen
Greep krijgen op studie en loopbaan (regieleerlijn) Openvouwen

Werk je en wil je toch een diploma behalen?

Als werkstudent kan je kiezen om in te stappen in ons modulaire dagonderwijs dat flexibele spreiding mogelijk maakt. Werk je in een relevante sector, dan kan je stage op je werkplek doen. Dit vergemakkelijkt de combinatie van werken en studeren.

Er is ook een specifiek traject voor werkenden waar de focus ligt op afstandsonderwijs, zelfstudie en geïntegreerd werkplekleren. Op donderdagavond volg je online les en op zaterdagvoormiddag voorzien we contactonderwijs. 

Wat ik zelf heb gemist in mijn vorige jobs, wil ik nu wél waarmaken voor andere werknemers.
Saranda HR-support

Saranda, 30 jaar, HR-support

Bij modules vlieg je intensief in één vak en krijg je meteen daarna je toets. Geen aula’s met 100 mensen, maar kleine groepen, waarin je snel connectie maakt met je medestudenten en docenten.
Robbe Timmermans

Robbe, 22 jaar, HR-support

Ambassadeurs

Onze studenten zijn zelf ook vaak overtuigd van de meerwaarde van onze opleidingen en willen mee werken aan een warme, sociale leeromgeving. Ze gaan mee de baan op om te getuigen over wat de opleiding voor hen betekent. Zij zijn onze ambassadeurs.

Studeren zonder grenzen

Droom je ervan om op buitenlands stage-avontuur te gaan? Dat kan vanaf je tweede blok stage of werkplekleren! Ieder jaar krijgen Hogeschool UCLL studenten de kans om hun stage te lopen bij een van onze partnerscholen en werkveldorganisaties. Eén van deze studenten, Babs, neemt je graag mee in haar eigen ervaring in Groningen.

Campus Sociale School Heverlee

Boven aan de Groeneweg in Heverlee torent een hoog wit gebouw boven de omliggende velden uit. Het is campus Sociale School. Met de stad Leuven op een boogscheut, goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer of de wagen. Er is immers parking op de campus. Studenten volgen les in goed ingerichte praktijk- en leslokalen. Voor een maaltijd of een broodje kan je terecht in het studentenrestaurant. 

Heb je zin om verder te studeren na je graduaat?

Op onze campus is het mogelijk om na je graduaatsopleiding een extra graduaatsdiploma te behalen in een verkort traject.  Daarnaast kan je in een vervolgtraject aan Hogeschool UCLL een diploma behalen van professionele bachelor:

Hoe starten?

 

 • Voor je kan inschrijven, heb je een instapgesprek met de coördinator van jouw opleiding. De contactgegevens van de coördinatoren staan bovenaan rechts op deze pagina.
 • Vervolgens schrijf je je online in via ucll.be/inschrijven. Duid de juiste opleiding en organisatievorm (‘traject voor werkenden’) aan. Je vindt hier ook een uitgebreide helpsectie en antwoorden op veel gestelde vragen.
 • Nadat we jouw inschrijving hebben verwerkt, krijg je een aantal documenten (inschrijvingsbewijs, activatiecode voor jouw UCLL-account en UCLL-studentenmailadres, …) toegestuurd op jouw privé e-mailadres. Activeer jouw UCLL-account meteen zodat je verder kan in jouw inschrijvingsproces.

Kostprijs van de opleiding?

De studiekost van je opleiding bestaat uit twee delen. Je betaalt zowel het studiegeld als de kost voor het studiemateriaal.

 • Alle studenten in het hoger onderwijs betalen een inschrijvingsbedrag of ‘studiegeld’. Meer info vind je via https://www.ucll.be/studeren/inschrijven/studiegeld. Heb je recht op een studiebeurs van de Vlaamse overheid, dan vraag je een studietoelage aan via www.studietoelagen.be. Ben je bezorgd over de kosten van je studie, dan kan je de sociale dienst van KU Leuven contacteren via https://www.kuleuven.be/studentenvoorzieningen/socialedienst.
 • Het studiemateriaal verschilt per opleiding en omvat gedrukte cursussen, fotokopieën, handboeken, online materiaal. Jij betaalt hiervoor standaard 4 euro per studiepunt. Bij een aantal opleidingsonderdelen ligt het bedrag iets hoger omwille van een duurder handboek. Je betaalt het studiemateriaal per semester. Wij bezorgen je de factuur via je UCLL-studentenmailadres.

HR-support, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Ilse Vanwezer
Coördinator Graduaat HR-support
Bernadette Houdart Opleidingsverantwoordelijke graduaten Welzijn Heverlee
Bernadette Houdart
Opleidingsverantwoordelijke Graduaten Welzijn Heverlee

Kwaliteit

Uit het adviesrapport van de Nederlands-Vlaamse accreditatiecommissie (2019)

“De commissie waardeert dat het specifieke opleidingsprofiel tot stand is gekomen op basis van een sterke dialoog met de stakeholders van de opleiding.”

“De zes fundamentele onderwijskeuzes zorgen voor een krachtige leeromgeving, die individuele differentiatie mogelijk maakt, terwijl de samenhang van de opleiding toch voldoende wordt bewaakt. De commissie waardeert dat de opleiding verschillende modaliteiten heeft voorzien, die het voor zowel generatie- als werkstudenten mogelijk maken in de opleiding in te stappen. Sterk vindt de commissie dat een regieleerlijn werd voorzien, die als doel heeft de zelfsturing van de studenten te ontwikkelen. 

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: