HR-talent consultant | UCLL

Over de microcredential HR-talent consultant

Voor wie?

Je hebt interesse in HR, arbeid en organisatie.  Je wilt graag aan de slag als HR-professional of wil in je huidige functie deze taken mee opnemen binnen de organisatie. Je bent sterk in planning, bent ondernemend, flexibel en hebt uiteraard een passie voor het werken in organisaties met mensen.

De juiste m/v/x op de juiste plaats is in een krappe arbeidsmarkt een hele uitdaging. 

  • De talent consultant is verantwoordelijk voor het volledige werving & selectieproces teneinde enerzijds de organisatiedoelstellingen te realiseren als ook de maximale tevredenheid van interne en/of externe klanten te waarborgen.  
  • De talent consultant weet het juiste talent te vinden, aan te trekken en te verbinden aan de organisatie. 
  • De talent consultant zet in op loopbaancompetenties en loopbaancoaching.  
  • De talent consultant organiseert projecten rond onboarding, employerbranding, welzijn en retentiebeleid.

Deze microdegree van 25 studiepunten combineert opleidingsonderdelen uit de opleiding: bachelor Human Resources Management.

Je volgt les met de bachelorstudenten. Later nog meer studeren? De verworven studiepunten kan je gebruiken in de bacheloropleiding Human Resources Management

  • Startdatum:  september 2024
  • Duur:  1 academiejaar
  • Doelgroep:  Bedrijfsleven / Iedereen
  • Onderwijstaal:  Nederlands

Studieprogramma

Elke student krijgt een TMA (talenttest) om te kunnen lezen hoe de talenten van de studenten matchen met de vereiste competenties en in welke mate we deze kunnen ontwikkelen.  Deze test geeft ook concreet materiaal om de coaching doorheen het traject te ondersteunen.  

Prestatie- en loopbaanbeheer (5 stp)
Openvouwen
Le Français des affaires (5 stp)
Openvouwen
Training en ontwikkeling (5 stp)
Openvouwen
Werving en selectie (5 stp)
Openvouwen
Business English (5 stp)
Openvouwen

Verder studeren?

De HR-honger nog niet gestild?  Je kan na je microdegree beslissen om de bachelor Human Resources Management te volgen.  Je krijgt vrijstellingen voor de opleidingsonderdelen die je behaalde. Je studie combineren met een job?  Deze opleiding geeft recht op Vlaams opleidingsverlof.

Praktisch

Wanneer volg je les?

Je start in september bij de start van het academiejaar.  Je hebt gemiddeld 1 dag per week les. Daarnaast besteed je ook nog tijd aan het individueel studeren, de opdrachten en de groepswerken.  De opleiding duurt 1 academiejaar en volgt het semestersysteem, met examens in januari en juni. 

Diploma?

Je ontvangt geen diploma, wel een attest als bewijs dat je een microdegree volgde en met succes de credits van de opleidingsonderdelen behaalde.

Kostprijs?

Je volgt een microdegree in de vorm van een creditcontract. Het studiegeld is afhankelijk van het aantal studiepunten dat je per academiejaar opneemt.