POP-UP ‘LUMBERJACK’ OPENT INCLUSIEVE KERSTSHOP IN SINT-TRUIDEN VOOR HET GOEDE DOEL | UCLL

SINT-TRUIDENStapelstraat 11 is nog tot en met 18 december een inclusieve pop-up shop rijker. Deze Limburgse ‘houthakkers’ kiezen niet voor goede voornemens deze eindejaarsperiode, maar sluiten het jaar al af met een warm initiatief.

In samenwerking met lokale handelaars steunen ze met hun vierdaagse kerstshop drie goede doelen en zetten ze maatschappelijk verantwoord ondernemen op de (kerst)kaart! Iedereen is welkom voor kerstaankopen of een warm drankje op het eerste verdiep.

SAMENWERKING MET HET BUITENGEWONE HASP-O ZUID

Lumberjack is een pop-up project opgericht door vijf ondernemende studenten van de Bacheloropleiding Bedrijfsmanagement, keuzetraject KMO & Ondernemen. In houthakkersthema brengt de pop-up heel wat warmte binnen op verschillende vlakken. De Lumberjacks stelden een businessplan op, contacteerden leveranciers, sloten contracten, voorzien hun eigen marketing en stellen hun financieel beheer op punt.

Bij de voorbereiding en opbouw kregen ze echter extra hulp achter en voor de toonbank van Hasp-O Zuid: interieurbouw, onderhoud, verkoop en bakkerij. Robby Poesen, student KMO & Ondernemen, vat het samen als een wederzijds positieve ervaring: “Een buitengewone school zorgt voor een buitengewoon warme kerstsfeer!”

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

De samenwerking als geheel kadert in een bredere ondernemersvisie van de hogeschool:  “Er is een acute noodzaak aan personeel met oog op maatschappelijk verantwoord ondernemen,” aldus Monique Wathion, lector coach van Lumberjack. “We zijn er dan ook trots op dat onze studenten al in hun studies op een geïntegreerde manier kennismaken met tewerkstelling van personeel uit de alternerende beroepsopleiding. We leiden immers de werkgevers van de toekomst op!”

“Het gaat om een samenwerking over de ganse lijn: we staan zij aan zij met hen tijdens de kerstshoppingdagen,” licht Emiel Dabekaussen, een van de studenten, verder toe. “Hasp-O Zuid is een ‘buitengewone’ school voor jongeren die een extra duwtje nodig hebben, individueel en specifiek. Wij tonen met de producten die ze voor ons maken en via hun samenwerking met ons heel graag dat ze met hun topwerk  voor niemand moeten onderdoen.”

OPBRENGST NAAR DRIE GOEDE DOELEN

De jongeren zullen met de pop-up zelfs na sluiting een verschil maken, gezien deze volledig in teken staat van 3 goede doelen. De winst van het gehele UCLL pop-up project te Limburg zal namelijk gestort worden naar Natuurhulpcentrum Opglabbeek en Menno’s Droom.

Naast deze goede doelen nam Lumberjack echter nog een derde goed doel onder hun warme mantel: Team Hope. Team Hope is een organisatie die zorgt voor de kwetsbaren in onze maatschappij. Voor hen houdt de pop-up een inzamelactie van sjaals, mutsen, handschoenen…. 

Meer weten over de opleiding?

Meer weten over hun opleiding of over het bredere pop-up verhaal? Ontdek er hier alles over!

Ook interessant