KMO & Ondernemen | UCLL

Over KMO & Ondernemen

All-round management vaardigheden

In dit hands-on keuzetraject ligt de nadruk op praktijkgerichte oefeningen, opdrachten en bedrijfscases. Zo ben je mee op vlak van accountancy & fiscaliteit, financiën & verzekeringen, marketing, wetgeving en logistiek. Daarnaast train je communicatieve en digitale vaardigheden en staat jouw ondernemingszin al vanaf jaar 1 centraal.

Na afstuderen word je ondernemer met een eigen zaak of een straffe manager in het bedrijfsleven.

Wie je bent

 • Je bent een doener en een durver 
 • Je hebt een breed interesseveld 
 • Je bent ondernemend 
 • Je houdt van afwisseling 
 • Je hebt commerciële feeling 
 • Je droomt van een eigen zaak of van een ondernemende job

Studieprogramma

De concrete invulling van het studieprogramma hangt af van de campus waaraan je onze opleiding volgt. 

Studeren zonder grenzen

Bij Bedrijfsmanagement werk je vanaf dag 1 aan je internationale en interculturele competenties. Ongeacht je keuzetraject of afstudeerrichting: in de drie fases van de bachelor Bedrijfsmanagement neem je deel aan verschillende internationale ervaringen

Niet alleen zal je lessen volgen en projecten uitwerken samen met internationale studenten, je kan ook deelnemen aan een internationale week on campus of op verplaatsing.

Meet de Moving Minds

Bij Hogeschool UCLL zetten we graag  mensen en ideeën in beweging. Als student krijg je volop de kans om jezelf te ontwikkelen, onder meer door zelf projecten vorm te geven.

Onze studenten kijken met een open geest naar de toekomst en leren om overal mogelijkheden te zien om de Moving Minds-vibe te verspreiden. 

Overschakelen vanuit een andere richting?

Heb je  eerst iets anders gestudeerd of uitgeprobeerd? Het is soms wat zoeken naar welke opleiding jou op het lijf geschreven is.

Ontdek of dit keuzetraject bij je past. We helpen je ook graag verder met vragen over vrijstellingen. Contacteer de opleidingsverantwoordelijke via e-mail:

Projecten en verhalen

Pop-up stores

Voor onze studenten op stage vertrekken werken studenten voor hun eigen business! Ze starten met een webshop én zetten hun eigen concept om in een live pop-up store. Ze werken nauw samen met de lokale leveranciers en stadsbesturen van Leuven en Limburg.

Door middel van pop-up stores wordt nieuw leven ingeblazen in winkelstraten en doorbreken ze het reguliere aanbod in bestaande shops. Tijdens events en workshops worden best practices gedeeld met lokale ondernemers. Praktijkervaring, de lokale economie steunen én winst naar regionale goede doelen? Driemaal check voor onze Moving Minds! 

KMO's ondersteunen

Managers en ondernemers staan vaak voor heel wat uitdagingen en beseffen dat het soms moeilijk is om niet uit koers geslagen te worden. Ze denken na over strategie, leveranciers, klanten, concurrenten, werknemers... en kunnen daar best wat hulp bij gebruiken.

Als UCLL-student krijg je de kans om al je kennis in te zetten en om op een creatieve manier een sterke strategie en acties uit te werken voor een bestaand bedrijf. Deze verworven ervaringen geven je een streepje voor op de arbeidsmarkt!

Unieke stage

Ontmoet onze Studio 8 toppers uit Bedrijfsmanagement, die een eigen marketing- en communicatiebureau creëerden als stage. Ze gingen aan de slag voor heel wat grote namen én zetten hun schouders onder het UCLL TikTok-kanaal.

Ontdek hier het bijzondere stageproject van deze 18 straffe studenten, 10 tevreden opdrachtgever en 4 coaches:

Studenten aan het woord

Je vindt op deze pagina al wat sneak peaks. Ontdek wat onze studenten te zeggen hebben over hun opleiding in hun volledige getuigenissen hieronder.

 

Campus

Je kan deze afstudeerrichting zowel volgen op Campus Diepenbeek als Campus Proximus in Heverlee (Leuven). 

Aan de slag

Je bent de generalist waar elke KMO op rekent. Zet met trots de familiezaak voort, stamp je eigen bedrijf uit de grond of word een sterspeler in andermans KMO. En natuurlijk heb je de kans om door te groeien! 

 • business developer 
 • business consultant
 • account manager
 • projectmanager 
 • zelfstandig ondernemer 
 • zaakvoerder 
 • coördinator 

Verder studeren 

Krijg je er maar niet genoeg van? Dan zijn er heel wat mogelijkheden om je verder te specialiseren. 

Bachelor-na-bachelors (banaba's)

Advanced Business Management - een bachelor-na-bachelor met maar liefst 10 keuzetrajectenNa het behalen van deze bachelor-na-bachelor krijg je meteen toegang tot verkorte masteropleidingen in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten. 

Verkorte tweede bachelor

Na het behalen van je bachelor met keuzetraject KMO & Ondernemen kan je nog gaan voor een tweede tak van  Bedrijfsmanagement in verkort traject.

Postgraduaten 

Je kan ook opteren voor een van onze postgraduaten

Master na een schakelprogramma 

 • Handelswetenschappen 
 • Bedrijfskunde
 • Accountancy en het revisoraat 

Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Je vindt ze in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven

Navorming

Raadpleeg de vele andere opties en de meest recente navormingen

KMO & Ondernemen, iets voor jou?

Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
christel de lange
Christel De Lange
Opleidingsverantwoordelijke KMO & Ondernemen Leuven
Pieter Walbers
Pieter Walbers
Opleidingsverantwoordelijke KMO & Ondernemen Diepenbeek

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: