Eudres international week 2022 | UCLL

Tijdens de week van 12 tot 16 december 2022 kreeg hogeschool UCLL bezoek van 40 studenten en docenten uit Oostenrijk, Hongarije, Portugal, België, Roemenië en Letland. Samen met onze UCLL-studenten hebben ze economisch Limburg doorkruist in het kader van hun internationale vakken. Daar hadden ze een bijzondere reden voor: UCLL bouwt als enige Vlaamse hogeschool mee aan de Europese Universiteit van de toekomst.

Op bezoek bij Limburgse bedrijven

Met EUDRES wil UCLL internationale samenwerking blijvend verankeren in het Limburgse landschap. Zo werken de studenten samen met 6 Limburgse ondernemers aan een aantal uitdagingen. Eén van die ondernemers is Jan Kriekels, die in het verleden al met 6 UCLL-studenten naar Roemenië trok voor een internationale uitwisseling.

Op maandag werden de studenten ontvangen bij Jaga in Diepenbeek, tijdens de volgende dagen werden ze verder ondergedompeld in een bad van kennis, inzichten en ervaringen van meer dan 10 straffe ondernemers en bezochten ze o.a. Cegeka, VKW Limburg, Corda Campus en UCLL’s campus in Diepenbeek.

Onderwijs & onderzoek

De hogeschool heeft een sterke positie in het Europese onderzoekslandschap. Dit bezoek kadert dan ook in het ambitieuze Eudres-project, dat onderwijs verbindt met onderzoek. UCLL kreeg er met Nederland, Duitsland en Finland intussen 3 partners bij, zodat de Limburgse studenten hun ideeën uitwisselen en verbinding maken met hun collega’s in maar liefst 9 landen verspreid over Europa.

Concreet delen de studenten kennis doorheen gemeenschappelijke vakken, workshops en events én zijn er de nodige uitwisselingsmomenten tussen de verschillende landen. Daarnaast gaan ze aan de slag met lokale bedrijven in de verschillende regio’s rond heel concrete cases. Door die mix starten de studenten na hun studies met de nodige praktische ervaring aan hun loopbaan op de internationale arbeidsmarkt van de toekomst.

De kennis die de studenten, docenten en onderzoekers met dit project opbouwen, landt rechtstreeks in de opleidingen van de hogeschool. UCLL is hiermee dan ook de eerste hogeschool in heel Vlaanderen die op dit niveau meespeelt in het Europese internationale onderwijslandschap.

Meer info: https://www.e3udres2.ucll.be/

Ook interessant