Update 21/6, 18u23 - campus Diepenbeek vrijgegeven (ongeval met vat chemisch afval) | UCLL

Lees de mededeling van eerder vandaag over het ongeval met een vat chemisch afval:

Deze namiddag viel tijdens het laden een vat met chemisch afval om op Campus Diepenbeek van hogeschool UCLL. Het ongeval gebeurde op het moment dat het vat op de vrachtwagen van de afvaltransporteur gezet werd. De medewerker van de afvaltransportdienst liep hierbij geen verwondingen op, noch zijn er andere gewonden gevallen. Er was wel een kleine ontploffing te horen. Hierdoor ontstond geurhinder, maar er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

De hogeschool activeerde de voorziene crisisprocedure. Brandweer, politie, civiele bescherming kwamen onmiddellijk ter plaatse. De campus werd onmiddellijk ontruimd uit voorzorg. Er werd een perimeter van 20 meter ingesteld rondom de plek van het voorval. Dit alles is standaard procedure in geval van een ongeluk met chemisch afval.

Het vat bevatte chemisch afval uit de labo’s van de hogeschool. De brandweer bekijkt momenteel samen met de laboverantwoordelijke van UCLL welke chemische stoffen er in het vat dat omviel precies zaten. Daarop wordt bekeken welke chemische reacties zich eventueel zouden kunnen voordoen wanneer het vat ontruimd wordt.

Zolang hier geen duidelijkheid over is, mag er niemand plaats van het ongeval betreden. UCLL-personeel is aanwezig om iedereen die de campus wil betreden op te vangen. Ze raadt betrokkenen aan om de interne en externe kanalen van de hogeschool in het oog te houden.

Ook interessant