Onze studenten en alumni Financiën & Verzekeringen aan het woord! | UCLL
Arne Bastien

Arne Bastien

"Een gezonde mix van praktijk en theorie maakte het wat mij betreft ook een zéér aangename richting om te volgen!"

Wat mij betreft is de richting Financiën & Verzekeringen een enorm flexibele richting voor al wie interesse heeft in de financiële sector. Je kan makkelijk een uitdagende job vinden of de keuze maken om verder te studeren. Een gezonde mix van praktijk en theorie maakte het wat mij betreft ook een zéér aangename richting om te volgen!

Nele Coenjaerts

Nele Coenjaerts

"De vastgoedmicrobe heeft ervoor gezorgd dat ik intussen mijn eigen vastgoedkantoor heb opgericht."

Ik heb gekozen voor Financiën & Verzekeringen vanwege de keuzemodule vastgoed. Deze keuze maakte het mogelijk om me verder in vastgoed te verdiepen.

Ik heb in de eerste plaats zowel kennis opgedaan van het financiële luik en de verzekeringswereld. Door praktijkgerichte cases werden we daarnaast ondergedompeld in de vastgoedwereld en alles wat er bij komt kijken.

De vastgoedmicrobe heeft ervoor gezorgd dat ik intussen mijn eigen vastgoedkantoor heb opgericht. De kennis die ik heb opgedaan over het financiële aspect en de verzekeringen zijn dan ook direct van toepassing gekomen! Ik ben blij dat ik voor deze richting gekozen heb!

Marjolein Vertommen

Marjolein Vertommen

"Ik koos voor Financiën & Verzekeringen, omdat mijn interesses zowel gingen naar het juridische, financiële en commerciële."

Tijdens de opleiding merkte ik dat verzekeringen helemaal mijn ding was. In het laatste jaar kreeg ik de kans om stage te doen bij D.A.S. Rechtsbijstand. Ik kon na mijn stage bij D.A.S. aan de slag te gaan, ik werk daar nog steeds als schadebeheerder.

De kennis die ik opdeed tijdens de lessen helpt mij zeker in mijn eerste job. Indien ik later nog zou willen overstappen naar het bankwezen, heb ik ook die kennis reeds op zak. De opleiding geeft je voldoende keuzemogelijkheden uit een hele waaier aan mogelijke jobs.

Shirley Rasson

Shirley Rasson

Je komt regelmatig in contact met de actuele veranderingen in de bank -en verzekeringswereld. 

Voor mij was Financiën & Verzekeringen de juiste keuze. Deze opleiding biedt een brede waaier aan onderwerpen zoals verzekeringen, financiën en juridische vakken. Daarnaast is het ook een zeer interessante richting want je komt regelmatig in contact met de actuele veranderingen in de bank -en verzekeringswereld.

De opleiding is praktijkgericht door verschillende uitstappen die worden georganiseerd en de interessante gastsprekers. Na deze opleiding heb je veel boeiende opties om verder te studeren maar langs de andere kant ben je ook goed voorbereid op de arbeidsmarkt.

Tessa Ramaekers

Tessa Ramaekers

Aangezien het me afschrikte om meteen de stap naar de universiteit te zetten, koos ik eerst voor een bacheloropleiding.

Financiën & Verzekeringen aan de UCLL leek me de perfecte keuze door mijn interesse in de financiële wereld.  Van begin tot eind is de opleiding erg praktijkgericht en aan de hand van realistische voorbeelden maken we kennis met ons vakgebied. Na deze opleiding voel ik me klaar om de klant te voorzien van een uitgebreid advies.

 Layda Pere

Layda Pere

"Er wordt ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de student zelf."

De afstudeerrichting Financiën & Verzekeringen is een zeer interessante richting als je nieuwsgierig bent naar de werking van de financiële sector en de verzekeringswetgeving. In detail komen alle aspecten van financiële en verzekeringsproducten aan bod.

Hiernaast wordt er ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de student zelf, bijvoorbeeld in het opleidingsonderdeel Management skills, waarin de student op zoek gaat naar zijn eigen softskills. Je leert je eigen werkpunten en krachten kennen. Op deze manier kan je het beste uit jezelf halen, een belangrijke troef op de arbeidsmarkt!