Peri-operatieve zorg | UCLL

Postgraduaat Peri-operatieve zorg, iets voor jou?

Wat?

Tijdens je opleiding tot verpleegkundige heb je ervan kunnen proeven – de hoogtechnologische en specialistische omgeving van het operatiekwartier! Wil je in dit bruisend hart van het ziekenhuis werken dan biedt het postgraduaat peri-operatieve zorg je de nodige theoretische inzichten en praktische handvatten om je competent te voelen in deze hightech omgeving.

Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met UZ Leuven. 

Wie?

Ben je bachelor in de verpleegkunde en herken je de drang om de zorg van patiënten in een operatiekamer te organiseren, om (instrumenteel) ondersteuning te bieden bij de chirurgische behandeling en anesthesie en om strikt volgens hygiëne- en ontsmettingsregels te werken? Dan is deze specialisatie in de peri-operatieve zorg, anesthesie, operatieassistentie en instrumentatie iets voor jou.

Modules

Het postgraduaat omvat 20 studiepunten verdeeld over 5 modules:

  • Module 1 "Basis peri-operatieve zorg" (3SP) biedt een uitstekend theoretisch en praktisch basispakket aan ter ondersteuning van de startende operatiezaalverpleegkundige.
  • Module 2 "Anesthesie en wetgeving" (5SP) omvat o.a. anesthesie (algemene, locoregionale), juridische aspecten, (patiënt)veiligheid, farmacologie, cardiorespiratoire monitoring, pijntherapie, medische beeldvorming, …
  • Module 3 "Chirurgie" (6SP) benadert de disciplinespecifieke chirurgie (o.a. cardiale heelkunde, vaatheelkunde, neurochirurgie, thoracale heelkunde, …).
  • Module 4 "Chirurgisch dagziekenhuis" (3SP) richt zich tot het chirurgisch dagziekenhuis
  • Module 5 "Stage" (3SP) geeft je de kans je theoretische kennis van peri-operatieve zorg toe te passen in een universitaire setting. 

Campus Gasthuisberg

De lessen vinden plaats in campus Gasthuisberg.

Praktisch?

Het postgraduaat kan je modulair volgen, waardoor je voor afzonderlijke modules of gecombineerde pakketten kan inschrijven. De opleiding omvat 160 lesuren, gespreid over twintig lesdagen en kan je afwerken in één academiejaar of over meerdere academiejaren spreiden.

Kostprijs

De richtprijs bedraagt 1.600 euro (Volledige overzicht: studiegelden)

Je kan dit postgraduaat ook volgen binnen het stelsel van Vlaams Opleidingsverlof. 
Klik op de link om te kijken of je al dan niet in aanmerking komt. (erkenningsnummer ODB-1001823)

Peri-operatieve zorg, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Hilde De Jonghe
Administratief medewerker