Postgraduaat Vastgoed | UCLL

Postgraduaat vastgoed

Iets voor jou?

Een vastgoedmakelaar of een specialist in de immobiliënsector moet niet alleen een sterke commerciële feeling hebben, maar ook heel wat technische, juridische en fiscale knowhow. Iedereen met een bachelordiploma komt in aanmerking om via het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) toe te treden tot het beroep van vastgoedmakelaar of syndicus.

In het  Postgraduaat Vastgoed vind je als professionele bachelor een antwoord op de vragen  om goed voorbereid te zijn op de verplichte bekwaamheidsproef en de stage bij het BIV. Ook om als bediende werkzaam te zijn in een vastgoedkantoor geeft deze opleiding je de nodige knowhow. Zo zal je doorgroeien tot een echte professional met een brede achtergrondkennis. Indien je je kennis van één of enkele aspecten binnen de vastgoedwereld wil verruimen, kan je je ook inschrijven per module. Na een gemeenschappelijk eerste semester kies je voor het keuzetraject Vastgoedbemiddeling of Syndicus

Om te kunnen inschrijven voor de opleiding moet je minimum beschikken over een graduaatsdiploma.

Waarom kiezen voor het postgraduaat vastgoed?
Eénjarige opleiding op donderdag van 14:30 tot 21:00
Combinatie met job mogelijk
Uitsluitend gastlectoren uit het werkveld
Praktijkgerichte aanpak
Erkend door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
Je kan betalen via de KMO-portefeuille
Je kan Vlaams Opleidingsverlof krijgen

Na het project en de testen succesvol af te ronden, krijg je een officieel getuigschrift van Postgraduaat Vastgoed uitgereikt door UC Leuven-Limburg. Schrijf je je in voor afzonderlijke modules, dan  ontvang je een attest van deelname.

Studieprogramma Vastgoed

Studieprogramma (30 SP) Openvouwen

Studiegeld

Het studiegeld is afhankelijk van het aantal studiepunten dat je opneemt in een opleiding.

  • Per jaar: vaste kost € 300 + € 55  per studiepunt.
  • Totale prijs voor het volledige programma  = € 1 950  

Medewerkers van een vastgoedkantoor die de opleiding volgen, krijgen van het Sociaal fonds 323 voor de vastgoedsector een opleidingsbudget tot € 850.

KMO-portefeuille

Ontvang tot 30% subsidie van de Vlaamse Overheid door beroep te doen op de KMO-portefeuille.  UC Limburg is een erkende opleidingsverstrekker met als erkenningsnummer DV.O100443  (met na het punt de hoofdletter O). Voor nuttige info voor de aanvraag: kijk op www.kmo-portefeuille.be.

Wij raden aan de portefeuille  meteen aan te vragen bij inschrijving voor de opleiding. Het vakje 'factuurnummer' laat je blanco. De portefeuille dient ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding aangevraagd te zijn, anders kan je geen aanspraak meer maken op de steun. 

Daarnaast kan je Vlaams Opleidingsverlof krijgen.

Inschrijven

Het academiejaar start op maandag 23 september 2024 Interesse of klaar om te starten? Mail dan naar Fanny Thomassen om een intakegesprek in te boeken.

Het kennismakingsgesprek verbindt je tot niets maar is wel een voorwaarde om te kunnen inschrijven. Hier gaan we na welk doel jij hebt en gaan we na welke mogelijkheden dit postgraduaat je daarin kan bieden. 

Uitschrijven voor de opleiding kan enkel in uitzonderlijke omstandigheden en na goedkeuring van de betrokken modulemanager.

Mirthe Hermans

"Tijdens de bachelor Bedrijfsmanagement koos ik voor de keuzemodule vastgoed. Ik heb altijd geweten dat ik een afwisselende en uitdagende job wou uitoefenen. De keuzemodule en mijn stage bij een vastgoedkantoor hebben mij bevestigd dat ik binnen de vastgoedwereld deze job zeker zou vinden. Momenteel ben ik werkzaam als Office Manager bij een vastgoedkantoor. Om mijn kennis te verbreden en mezelf klaar te stomen voor de BIV-stage, heb ik gekozen voor het Postgraduaat Vastgoed, de ideale opleiding om mij verder te professionaliseren! Vanaf het moment dat ik mijn eerste stappen binnen de vastgoedwereld had gezet, wist ik dat mijn professionele toekomst hier lag."

Dries Broekmans

"Na mijn bachelor Marketing ben ik het Postgraduaat Vastgoed gaan volgen. Tijdens de opleiding ben ik in aanmerking gekomen met de verschillende beroepen binnen het vastgoed. Hierin sprak syndicus, een knelpuntberoep, mij het meeste aan, niet veel later besloot ik dan ook om mijn BIV-stage starten. De grote meerwaarde van het postgraduaat is dat je perfect studie en werk kan combineren én alle lessen worden gegeven door professionals uit de praktijk."

Campus Diepenbeek