Postgraduaat Vastgoed | UCLL

Postgraduaat vastgoed

Iets voor jou?

Een vastgoedmakelaar of een specialist in de immobiliënsector moet niet alleen een sterke commerciële feeling hebben, maar ook heel wat technische, juridische en fiscale knowhow. Iedereen met een bachelordiploma komt in aanmerking om via het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) toe te treden tot het beroep van vastgoedmakelaar of syndicus.

In het  Postgraduaat Vastgoed vind je als professionele bachelor een antwoord op de vragen  om goed voorbereid te zijn op de verplichte bekwaamheidsproef en de stage bij het BIV. Ook om als bediende werkzaam te zijn in een vastgoedkantoor geeft deze opleiding je de nodige knowhow. Zo zal je doorgroeien tot een echte professional met een brede achtergrondkennis. Indien je je kennis van één of enkele aspecten binnen de vastgoedwereld wil verruimen, kan je je ook inschrijven per module. Na een gemeenschappelijk eerste semester kies je voor het keuzetraject Vastgoedbemiddeling of Syndicus

Om te kunnen inschrijven voor de opleiding moet je minimum beschikken over een graduaatsdiploma.

Waarom kiezen voor het postgraduaat vastgoed?
Eénjarige opleiding op donderdag van 14:00 tot 21:00
Combinatie met job mogelijk
Uitsluitend gastlectoren uit het werkveld
Praktijkgerichte aanpak
Erkend door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
Je kan betalen via de KMO-portefeuille
Je kan Vlaams Opleidingsverlof krijgen

Na het project en de testen succesvol af te ronden, krijg je een officieel getuigschrift van Postgraduaat Vastgoed uitgereikt door UC Leuven-Limburg. Schrijf je je in voor afzonderlijke modules, dan  ontvang je een attest van deelname.

Studieprogramma Vastgoed

Studieprogramma (30 SP) Openvouwen

Janne Vanhunsel

"Ik heb een professionele bachelor in de Rechtspraktijk achter de rug. Tijdens de kijkstage in de 2de fase heb ik stage gedaan bij een vastgoedmakelaar. Het werd al snel duidelijk dat in deze sector mijn toekomst lag. Om de nodige expertise te verwerven, volg ik momenteel het postgraduaat Vastgoed. Ik wil mijn erkenning als vastgoedmakelaar bij het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars behalen. Voor het succesvol afronden van de testen en de stage is deze opleiding een ideale voorbereiding! Vooral de gastlectoren vanuit het werkveld vormen een belangrijke troef. Zij brengen op een praktijkgerichte manier een goed overzicht van de diverse vastgoedtopics."

Steven Coenen

"Ik heb reeds enkele jaren beroepservaring binnen de vastgoedsector. Omwille van mijn BIV-stage ben ik gestart met het postgraduaat Vastgoed. Professionals brengen als gastlector op een boeiende en praktijkgerichte manier een overzicht van de vastgoedwereld. Het afsluitend project met de mondelinge verdediging is een ideale voorbereiding op de bekwaamheidsproef van het BIV. Deze opleiding is dan ook zeker aan te raden voor iedereen die werkzaam wil zijn binnen de vastgoedsector!"

Campus Diepenbeek

Inschrijven

Meer info of een kennismakingsgesprek?

Het academiejaar start op maandag 18 september 2023 Interesse of klaar om te starten? Mail dan naar Fanny Thomassen om een intakegesprek in te boeken.

Het kennismakingsgesprek verbindt je tot niets maar is wel een voorwaarde om te kunnen inschrijven. Hier gaan we na welk doel jij hebt en gaan we na welke mogelijkheden dit postgraduaat je daarin kan bieden. 

Uitschrijven voor de opleiding kan enkel in uitzonderlijke omstandigheden en na goedkeuring van de betrokken modulemanager.

Studiegeld en extralegale voordelen

Studiegeld

Het studiegeld is afhankelijk van het aantal studiepunten dat je opneemt in een opleiding.

  • Per jaar: vaste kost €300 + € 55  per studiepunt.
  • Totale prijs voor het volledige programma  = € 1 950  

Medewerkers van een vastgoedkantoor die de opleiding volgen, krijgen van het Sociaal fonds 323 voor de vastgoedsector € 250  korting op het inschrijvingsgeld.

KMO-portefeuille

Ontvang tot 30% subsidie van de Vlaamse Overheid door beroep te doen op de KMO-portefeuille.  UC Limburg is een erkende opleidingsverstrekker met als erkenningsnummer DV.O100443  (met na het punt de hoofdletter O). Voor nuttige info voor de aanvraag: kijk op www.kmo-portefeuille.be.

Wij raden aan de portefeuille  meteen aan te vragen bij inschrijving voor de opleiding. Het vakje 'factuurnummer' laat je blanco. De portefeuille dient ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding aangevraagd te zijn, anders kan je geen aanspraak meer maken op de steun. 

Daarnaast kan je Vlaams Opleidingsverlof krijgen.