Moving Minds Award 2017 | UCLL

Elk jaar reikt hogeschool UCLL een Moving Minds Award uit aan (een groep) studenten die zich op een bijzondere wijze als Moving Mind getoond hebben, bijv. via stage, project of eindwerk. 

Op woensdag 20 september 2017, bij de academische opening, wordt de eerste Award uitgereikt.  Studenten en docenten konden projecten voordragen. De groepen kozen per interessegebied één genomineerde.  De vijf genomineerden zijn:

Li'coeur

Korte omschrijving: Li'Coeur is een digestief met het aroma van limoncello in de vorm van een cuberdon. Zes straffe madammen uit de richting Management Assistant toonden echt ondernemerschap door op korte termijn een fabrikant te vinden die hun unieke cuberdon kon en wou produceren. Op korte tijd vlogen de cuberdons de deur uit, en behaalden ze een mooie winst. Een knap staaltje Small Business Project! Lees meer op Li'coeur.

Genomineerde studenten: Vibeke Bruninx, Ella Dehandtschutter, Fleur De Keersmaeker, Jolien Joly, Elien Pas en Jani Rodyns

Betrokken docenten: Lieve Janssens

Een maat op maat

Een “Maat op maat” koppelt een student als maatje en een maatschappelijk kwetsbare jongere aan elkaar. Zij leggen samen een traject af waarbij een vertrouwensband kan worden opgebouwd. Amber en Janne zijn het maatje van resp. een jongere uit bijzondere jeugdzorg en een volwassene uit pleegzorg. Daarnaast hebben zij zich ingezet om nieuwe eerstejaars te motiveren om mee te stappen in dit project.

Genomineerde studenten: Janne Wouters en Amber Vanpee               

Betrokken docent: Pieter Mertens en Birgit Goris

Cave Run

Vijf laatstejaarsstudenten leerkrachten lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie organiseerden voor het vak bewegingsrecreatie een evenement om mensen aan het sporten te zetten. Liefst zo uniek en origineel mogelijk. “We kwamen snel op het idee om ons loopevenement te laten doorgaan in de mergelgrotten te Kanne.” Cave Run ging van start op 19 feb. en mocht 730 lopers ontvangen. TV Limburg maakte een reportage.

Genomineerde studenten: Arne Vaesen, Lore Schrooten, Laurens Kennes, Tom Lauwens en Charlotte Ramaekers     

Betrokken docenten: Kenny Willems en Hans Minten

Multidisciplinaire ontwikkelingsstage in Ghana - Water4ghana

In 2015 en 2016 trokken multidisciplinaire teams van drie studenten uit de opleidingen Chemie en Biomedische Laboratoriumtechnologie voor een kennismakingsstage naar Tamale in Ghana. Samen droegen ze hun steentje bij in verschillende projecten  en werden ze helemaal ondergedompeld in de Ghanese cultuur. Ze werkten mee als vrijwilliger in het labo van het plaatselijke ziekenhuis, in het schooltje van SOS-kinderdorpen of binnen het project Water4Ghana.

Genomineerde studenten: Anne Coninx, Emilie Heymans, Truus Boons, Chantal Janssen, Lore Hermans, Candy Thevissen

Betrokken docente: Ann Creemers