Financiële ondersteuning | UCLL

Wat voorziet de overheid?

De overheid voorziet in een aantal maatregelen zoals studietoelage, Groeipakket (vroegere kinderbijslag) , tegemoetkomingen inzake combinatie werken-studeren, studeren via de VDAB,… 

Voor een overzicht kan je terecht op www.centenvoorstudenten.be. Voor de Nederlandse studiefinanciering kan je terecht op www.duo.nl.

Wat voorziet de sociale dienst van UCLL?

  • Een voorschot op je studietoelage

Vaak ontvang je de studietoelage van de Vlaamse overheid pas als het academiejaar al enkele maanden loopt. De meeste kosten heb je echter in het begin van het academiejaar. Daarom kan je een voorschot vragen op de te verwachten studietoelage.

Wil je een berekening laten maken en een voorschot aanvragen?
Laat de nodige info achter via volgend stappenplan of contacteer de sociale dienst.

  • Gespreide betaling van je studiegeld en/of studiekosten

Kan je deze kosten niet in één keer betalen, vraag dan een gespreide betaling aan via het studentvolgsysteem op het intranet of contacteer de sociale dienst. 

  • Financiële ondersteuning (stuvosteun)

Stuvosteun is een tussenkomst in de studiekosten die wordt toegekend na een grondig onderzoek van de sociale en financiële situatie van jou en/of je gezin. Deze tussenkomst moet niet terug betaald worden. Je kan een aanvraag indienen via het studentvolgsysteem op het intranet of contacteer de sociale dienst.

Waar kan ik terecht voor een studielening?

De sociale dienst kan zelf geen studieleningen afsluiten, maar draagt wel bij aan de Limburgse Studieleningen. Daar kan je terecht voor een renteloze studielening, terug te betalen na het beëindigen van de studie. Meer info vind je op www.limburg.be/studielening.

Stuvo – Sociale dienst Limburg

Tel. 011 18 01 80
E-mail:  
socialedienst.limburg@ucll.be

Chat  (elke werkdag van 9u tot 12u)