Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanbod voor scholen

U bent hier

Meet the moving minds

UCLL is de hogeschool voor Moving Minds. Studenten én lesgevers zijn voortdurend ‘on the move’.

We worden bewogen in emotionele zin, geraakt door wat er in de wereld gebeurt.We bewegen zelf mee met onze omgeving en de wereld rondom ons. We bewegen door en samen met anderen, in denken, doen en zijn.

En we doen onszelf en anderen bewegen: we doorbreken hokjes, we experimenteren en streven naar verdere ontwikkeling van onszelf, de professionele omgeving in de regio en de wereld waarvoor we ons engageren. Om in die wereld in verandering de nood aan levenslang leren (mee) te realiseren kunnen we met zijn allen innoveren, co-creëren, initiëren, experimenteren, moderniseren, professionaliseren,… en natuurlijk ook amuseren!

Als hogeschool met een grote lerarenopleiding en heel wat andere beroepsgerichte opleidingen in gezondheid, welzijn, technologie en management steken we graag de handen uit de mouwen. Wij nemen elk schooljaar heel wat initiatieven, bijvoorbeeld om samen met scholen leerlingen te initiëren in de knepen van bedrijfsmanagement. We geven meisjes de kans om verliefd te worden op technologie en leren jongeren hoe ze moeten handelen in levensbedreigende situaties. En wie kent onze Techniek- en Wetenschapsacademies niet? Als hogeschool willen we graag samen met het secundair onderwijs het oriënteringsproces van jongeren mee ondersteunen.

De docenten en onderzoekers van UCLL werken intens samen met scholen: gezamenlijk onderzoek, co-creëren, navormingen voor leraars, organisatie van of input voor pedagogische studiedagen.

Samen met jullie willen we de modernisering van het onderwijs aanpakken. Niet enkel de medewerkers van UCLL, maar ook onze studenten zullen via stages en projecten de verbinding maken tussen het basis, secundair en hoger onderwijs.

In de brochure vindt u al een eerste selectie van het programma voor volgend jaar, een overzicht van wat wij in petto hebben voor leerlingen, leerkrachten, schoolteams. Doorheen het schooljaar zullen er ongetwijfeld meerdere initiatieven landen, want school maken is teamwerk. We gaan daarom graag in op uw vragen en proberen in de mate van het mogelijke ook maatwerk te leveren.

Want elke 'Moving Mind' is uniek.

Vragen of samen nadenken?

Wil je ook graag samenwerken en/of samenscholen met hogeschool UCLL? Neem contact op met:

Mie-ke Vanbergen in regio Vlaams-Brabant  (mieke.vanbergen@ucll.be - 0496 275 851)

Karolien Vlayen in regio Limburg (karolien.vlayen@ucll.be - 0475 816 867)

"We willen samen met leraren en scholen de modernisering van het onderwijs aanpakken."

Mie-ke  en Karolien

Brochure samenscholen en samenwerken

In onze brochure vind je verschillende initiatieven voor leerlingen, leraren en scholen. Wil je graag een brochure per post ontvangen? Stuur een mailtje naar Karolien of Mie-ke.