Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerken en samenscholen

Als hogeschool met een grote lerarenopleiding en heel wat andere beroepsgerichte opleidingen in gezondheid, welzijn, technologie en management steken we graag de handen uit de mouwen. Wij nemen elk schooljaar heel wat initiatieven, bijvoorbeeld om samen met scholen leerlingen te initiëren in de knepen van bedrijfsmanagement. We geven meisjes de kans om verliefd te worden op technologie en leren jongeren hoe ze moeten handelen in levensbedreigende situaties. En wie kent onze Techniek- en Wetenschapsacademies niet?

"UCLL is de hogeschool voor Moving Minds.  Studenten én lesgevers zijn voortdurend ‘on the move’."

Karolien Vlayen en Mieke Vanbergen

Als hogeschool willen we graag samen met het secundair onderwijs het oriënteringsproces van jongeren mee ondersteunen. De docenten en onderzoekers van UCLL werken intens samen met scholen: gezamenlijk onderzoek, co-creëren, navormingen voor leraars, organisatie van of input voor pedagogische studiedagen. Samen met jullie willen we de modernisering van het onderwijs aanpakken. Niet enkel de medewerkers van UCLL, maar ook onze studenten zullen via stages en projecten de verbinding maken tussen het basis, secundair en hoger onderwijs.

In de brochure vindt u al een eerste selectie van het programma voor volgend jaar, een overzicht van wat wij in petto hebben voor leerlingen, leerkrachten, schoolteams. Doorheen het schooljaar zullen er ongetwijfeld meerdere initiatieven landen, want school maken is teamwerk. We gaan daarom graag in op uw vragen en proberen in de mate van het mogelijke ook maatwerk te leveren.

Download brochure

vragen of samen nadenken?

Wil je ook graag samenwerken en/of samenscholen met hogeschool UCLL? Neem contact op met:

  • Mieke Vanbergen in regio Vlaams-Brabant: mieke.vanbergen [at] ucll.be - 0496 275 851
  • Karolien Vlayen in regio Limburg: karolien.vlayen [at] ucll.be - 0475 816 867