Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Bedrijfsmanagement:

studieprogramma

 

eerste fase: fundamenten leggen

Eerst verwerf je een algemene economische basis, nodig om een kmo te kunnen runnen. Daarnaast krijg je ook een inleiding in marketing, verzekeringen en logistiek. En ja, je communiceert na dit jaar al vlotjes in het Nederlands, Frans en Engels. Je verwerft zelfs een basiskennis Duits. Bovendien heeft de pc nog weinig geheimen voor je.
 

tweede fase: uitbreiden, toepassen en verfijnen

Om een kmo echt te kunnen managen, moet je van vele markten thuis zijn. Je moet in orde zijn met de fiscale wetgeving, de financiële situatie van je onderneming kunnen inschatten en optimaliseren en een correct personeelsbeleid kunnen voeren. Natuurlijk moet je je producten of diensten ook kunnen verkopen, daar is niet alleen techniek voor nodig, het is ook een oefening in psychologie.

In het project leer je hoe je een onderneming opstart en bovendien mag je gericht gaan zoeken naar antwoorden op concrete vragen uit de bedrijfswereld.

derde fase: op eigen benen

Je gaat nog een stap verder en gaat nu zelf aan de slag. Het is daarbij de bedoeling om de kmo te leren kennen en je eigen grenzen te verleggen. Een belangrijke oefening om van jou een succesvolle ondernemer te maken. Je bent nu helemaal klaar voor een langere stage in een kmo!

 

programma per campus in detail

campus proximus heverlee

fase 1fase 2fase 3

 

campus diepenbeek

fase 1 fase 2fase 3

 

stages en projecten

Tussen de theorie en de praktijk is er een groot verschil. Niets is beter dan in de dagelijkse praktijk te staan en daar toe te passen wat je geleerd hebt. Door het gebruik van echte bedrijfsproblemen in projecten en door het doorlopen van een bedrijfsstage bereiden we je optimaal voor op de arbeidsmarkt.