Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Bedrijfsmanagement:

Rechtspraktijk studeren in Diepenbeek

Eerste fase: fundamenten leggen

Je leert om de juridisch relevante feiten van de juridisch niet-relevante te onderscheiden en een kritische analyse te maken van het probleem.

Het beheersen van het juridische vakjargon in meerdere talen is hierbij onontbeerlijk. Je kiest zelf welke twee van de volgende drie vreemde talen je opneemt: Frans, Engels of Duits. Naast juridische basiskennis wordt bijgevolg ook gewerkt aan je communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als  mondeling.

Tweede fase: uitbreiden, toepassen en verfijnen

De juiste juridische vraag formuleren en op basis daarvan een praktisch bruikbaar advies formuleren is een vaardigheid die je in deze fase leert.

Door diverse lezingen van experten uit de praktijk en een inleefstage waarbij je de verschillende juridische actoren ontmoet, kom je voortdurend in contact met de realiteit van het werkveld.

Derde fase: op eigen benen

basis

Je hebt nu al een stevige basis in het recht opgebouwd, die je in deze fase nog verder uitdiept in laatste spurt naar een uitgebreide stage. Naast keuzemodules heb je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een internationale week in London, een Europese pleitwedstrijd, bezoeken aan Europese instellingen, …

keuzemodules

Je kan in deze derde fase  kiezen voor:

  1. de keuzemodule Recht en familie;
     
  2. de keuzemodule Vastgoed.

Op basis van je interesse bereid je op deze manier al je mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor.

stage

In het tweede deel van deze fase kies je je stageplaats in een juridische omgeving. Uit een heel uitgebreide databank aan stageplaatsen kies je op basis van je interesse en ambitie.

stages en projecten

Door gastlessen, via casussen en projecten verwerf je de nodige bouwstenen om een eerste stap in het juridische beroepsleven te kunnen zetten.

Je kiest hier ook voor een stage in binnen- of buitenland, waarin je bewijst in diverse omgevingen een volwaardig juridisch medewerker te zijn . Bij je zoektocht naar een stageplaats kan je rekenen op ons brede netwerk, maar de keuze is aan jou.  

Je kan ook kiezen om stage te lopen in een NGO in het Zuiden, of je kan deelnemen aan de uitwerking van een innovatieproject. Ook het opstarten van een eigen onderneming met medestudenten uit andere afstudeerrichtingen behoort tot de mogelijkheden.

Je opleiding wordt afgerond met het schrijven van een scriptie, of het uitwerken van een publicatie of  tool.

academiejaar 2021-2022

fase 1 fase 2fase 3

 

Of bekijk het volledige onderwijsaanbod

Overschakelen vanuit een andere richting?

Heb je  eerst iets anders gestudeerd  of uitgeprobeerd? Het is soms wat zoeken naar welke opleiding jou op het lijf geschreven is.

Ontdek of deze studie bij je past. We helpen je ook graag verder met vragen over vrijstellingen. Contacteer de opleidingsverantwoordelijke via e-mail:

  • voor Diepenbeek: Bert De Roo (bert.deroo [at] ucll.be)
  • voor Leuven: Christel De Lange (christel.delange [at] ucll.be).

Welkom bij de Moving Minds!