Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Bedrijfsmanagement:

studieprogramma

 

eerste fase: fundamenten leggen

Je leert om de juridisch relevante feiten van de juridisch niet-relevante te onderscheiden en een kritische analyse te maken van het probleem. Het beheersen van juridische vakjargon in meerdere talen is hierbij onontbeerlijk. Naast juridische basiskennis wordt bijgevolg ook gewerkt aan je communicatieve vaardigheden, schriftelijk en mondeling.

tweede fase: uitbreiden, toepassen en verfijnen

De juiste juridische vraag formuleren en op basis daarvan een praktisch bruikbaar advies formuleren is een vaardigheid die je in deze fase leert. Door diverse lezingen van experts uit de praktijk word je ook met de realiteit van de job geconfronteerd. Een mogelijk project van een week in een partnerinstelling in het buitenland verruimt je kennis.

derde fase: op eigen benen

Je hebt nu al een stevige basis in het recht opgebouwd, die in deze fase nog verder verdiept wordt. De laatstejaarsstudenten bezoeken ook de Europese instellingen in Luxemburg en Straatsburg.

Je kan nu in de UC Leuven kiezen voor een verdieping van je opleiding, of je opteert eerder voor een verruiming door het keuzetraject fiscaliteit of vastgoed op te nemen. Op basis van je interesse bereid je op deze manier al je mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor.

Op de campus in Diepenbeek kan je je ook verdiepen in de rechtspraktijk of opteren voor de major vastgoed.

Via de keuze voor vastgoed kan je gemakkelijker toetreden tot het beschermd beroep van makelaar in immobiliën.

In het tweede deel van deze fase kies je je stageplaats in een juridische omgeving. Uit een heel uitgebreide databank aan stageplaatsen kies je op basis van je interesse en ambitie.

 

huidig programma per campus • academiejaar 2020-2021

campus proximus heverlee

fase 1fase 2fase 3

 

campus diepenbeek

fase 1 fase 2fase 3

 

stages en projecten

Via een integratieopdracht zie je ook de verschillende bouwstenen van je studie tot nu toe tot één geheel ontwikkelen, een verrassende onthulling.

Je kiest hier ook voor een stage in binnen-of buitenland, waarin je bewijst een volwaardig medewerker te kunnen zijn in diverse omgevingen. Wij zorgen voor een uitgebreid bestand aan stageplaatsen waar je zelf je keuze uit kan maken. Je finale initiatie in het bedrijfsleven is nu een feit.

Je kan ook kiezen om je stage te lopen in een NGO in het Zuiden, of je kan deelnemen aan de uitwerking van een innovatieproject. Ook het opstarten van een eigen onderneming met medestudenten uit andere afstudeerrichtingen behoort tot de mogelijkheden.

Je opleiding wordt helemaal afgerond door het schrijven van een scriptie, een waardige afsluiter van een boeiende studietijd.