Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Bedrijfsmanagement:

Werken en studeren: bachelor Rechtspraktijk

combineer werken en studeren op onze hogeschool ucll en behaal je bachelordiploma bedrijfsmanagement - afstudeerrichting rechtspraktijk.

Werk je en wil je graag tegelijk je professionele bachelor Rechtspraktijk behalen? Dat kan! Je combineert werken en studeren moeiteloos via 'blended learning’. Dat is een mengvorm van afstandsonderwijs en contactmomenten in avondonderwijs.

’s Avonds krijg je les van ervaren docenten en juridische experts op campus Proximus in Heverlee. Je verwerkt de leerstof verder zelfstandig en op jouw eigen ritme in afstandsonderwijs.

combinatie avondonderwijs en afstandsonderwijs bachelor rechtspraktijk: wat houdt dat precies in?

avondonderwijs

Je wil je job of de zorg voor je gezin zo vlot mogelijk met een studie combineren. In het werktraject Rechtspraktijk beperken we daarom het aantal verplichte contactmomenten tot een minimum. Je volgt slechts twee avonden per week les.

De avondlessen vinden plaats op dinsdag en donderdag van 18.30 uur tot 21.30 uur op campus Proximus of online. Tijdens deze avonden nemen ervaren lectoren en experts in rechtspraktijk je mee in hun vakgebied.

afstandsonderwijs 

Je neemt de leerstof verder ook op jouw eigen tempo door en je werkt zelfstandig aan praktische opdrachten. Maar je staat er niet alleen voor. Jouw docent beantwoordt je vragen en geeft je feedback op je werk. Je wordt begeleid via de digitale leeromgeving en de meest recente en gebruiksvriendelijke tools.

werken en studeren: studieprogramma bachelor rechtspraktijk

Het studieprogramma bachelor Rechtspraktijk ‘werken en studeren’ biedt je een stevige en brede juridische basis. Je werkt tijdens deze opleiding ook aan je communicatieve vaardigheden in het Nederlands, het Engels en het Frans. Om je perfect voor te bereiden op de praktijk, leer je ook werken met nieuwe technologieën en tools die binnen de juridische wereld onmisbaar zijn geworden. 

Op het einde van de rit word je dus een professional met een uitgebreide praktijkkennis van het rechtssysteem, de juridische regels, het vakjargon in drie talen en de nodige ICT-skills.

Het programma bestaat uit drie jaren, maar je kunt je studie ook spreiden, zoals dat het best bij jouw situatie past. Vraag je studententrajectcoach om raad.

Ontdek meteen het volledige huidige studieprogramma Rechtspraktijk ‘werken en studeren’ (elke vooruitblik voor academiejaar 2020-2021 is onder voorbehoud van wijzigingen).

jobs in rechtspraktijk: een boeiend vooruitzicht

Met je bachelordiploma Rechtspraktijk kan je kiezen uit een waaier van interessante jobs:

  • juridisch medewerker in bedrijven en bij de overheid
  • paralegal in een advocatenkantoor of bij een gerechtsdeurwaarder 
  • notarieel medewerker 
  • griffier (na examens)
  • juridisch consultant bij sociale secretariaten of bij een consultancybedrijf

leertraject ‘werken en studeren’ op jouw maat en tempo 

Werk het bachelorprogramma Rechtspraktijk af in drie jaar of kies voor een aangepast, flexibel traject:

  • Behaalde je al eerder credits voor opleidingsonderdelen uit het programma Bedrijfsmanagement Rechtspraktijk of een andere opleiding in het hoger onderwijs? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor vrijstellingen. 
  • Heb je al werkervaring? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden vrijstellingen aanvragen. Informeer je over de procedure van Eerder Verworven Competenties. 
  • Heb je een graduaatsdiploma Rechtspraktijk of Juridisch-Administratieve Ondersteuning’ op zak? Behaal dan je bachelor via het verkorte traject. Hogeschool UCLL stelt jouw persoonlijk programma samen op basis van je vrijstellingen en voortraject.

Wil je een aangepast traject? Of heb je moeite met studieplanning en twijfels over je studiemethode? Of gewoon nood aan een ondersteunend gesprek? Dan kan je terecht bij je studententrajectcoach. Die coacht je doorheen je opleiding en staat je bij met raad en daad.

Dimitri Mulder

"De flexibiliteit van het werkstudentenprogramma laat toe om een diploma rechtspraktijk te behalen in combinatie met een fulltime of parttime job. Dankzij dit soepel traject kon ik doorgroeien in mijn huidige loopbaan en intussen is een waaier van opportuniteiten voorhanden, wat niet mogelijk zou zijn zonder dit programma. Bovendien zorgt de gedrevenheid en professionele aanpak van de docenten voor een praktisch inzicht in de rechtsmaterie. Dat vergemakkelijkt eventueel de overstap naar een universitaire opleiding."

Dimitri Mulder
Rechtspraktijk afgestudeerd in 2016
Nu griffier

heb je nog vragen? contacteer me:

Opleidingsverantwoordelijke Bedrijfsmanagement – Afstudeerrichting Rechtspraktijk

Christel De Lange
Opleidingsverantwoordelijke Bedrijfsmanagement – Afstudeerrichting Rechtspraktijk   
christel.delange [at] ucll.be
Telefoonnummer: 016 375 312

bekijk nu de brochure ‘werken en studeren’ bedrijfsmanagement

Instant PDF download

Deze download bevat alles wat je specifiek over het werktraject wil weten. Onderaan de "Meer Info"-pagina kan je ook de meer uitgebreide opleidingsbrochure aanvragen, die vooral de gegevens voor de gewone dagtrajecten van de opleiding Bedrijfsmanagement bevat.