Overslaan en naar de inhoud gaan

afstudeerrichting procestechnologie 

Als student krijg je eerst een wetenschappelijke basis en een verscheidenheid aan chemische opleidingsonderdelen. Daarna verdiep je je in de afstudeerrichting Procestechnologie, in bijkomende chemische en fysische aspecten van een industrieel productieproces. Geautomatiseerde systemen worden in deze afstudeerrichting uitvoerig behandeld.

  • Je hebt interesse in exacte wetenschappen en bent praktisch aangelegd. Je kunt analytisch denken, je lost graag problemen op en je wil de kwaliteit van een product controleren. Dit doe je nauwgezet en met een kritische ingesteldheid.
  • Je bent een teamspeler, maar je werkt ook zelfstandig. Je staat ook open voor actuele thema’s zoals groene chemie, milieu en duurzame technologie.
  • Je zoekt graag mee naar nieuwe toepassingen, ontwikkelingen, technieken en procesontwerpen.

Je start met een gemeenschappelijke basis specialiseert je in de loop van de opleiding verder  in je keuze. Binnen een aantal opleidingsonderdelen krijg je ook de kans om je te verdiepen in je eigen interesses. Je verdiept je in de verschillende chemische en fysische aspecten van een chemisch productieproces.

 


Waar kun je zoal aan de slag? Als professionele bachelor in de Chemie ben je zeer gegeerd op de arbeidsmarkt. Alle deuren van de verschillende chemische sectoren gaan voor je open.
Als procestechnoloog werk je voornamelijk in volgende domeinen: de petrochemie, de polymeer- en kunststoffenchemie, de productie van basischemicaliën en de verfindustrie. Een uitdaging vind je ook in de wereld van de micro-elektronica. En met je toekomstige job krijg je zeker de kans om internationale contacten te leggen.

 

stages en projecten 

Als je de nodige competenties bereikt hebt, beëindig je je opleiding met een stage en afstudeerwerk in een industrieel labo naar keuze. Of in één van de toonaangevende labo’s van de KU Leuven.