Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten kleuteronderwijs verkennen de wereld

Jaarlijks trekken er gemiddeld 25 studenten van de Bachelor Kleuteronderwijs naar het buitenland voor een korte of langdurige stage, voor een internationaal programma aan een andere hogeschool of voor een alternatief project.

Tijdens de opleiding krijg je ook internationale vakkennis aangereikt in de lessen en kan je deelnemen aan de internationale ontmoetingsweek op de campus. Je wordt kortom ondergedompeld in taalvaardigheid, interculturele competenties, wereldburgerschap en internationale vakkennis.

In ons Moving Minds Magazine kan je regelmatig verhalen lezen van onze studenten in het buitenland

 

Het verhaal van Samina in Ecuador

 

Zoë en Edith in Zuid-Afrika

INTERNATIONALE Studenten aan het woord

 "Ik ga op buitenlandse stage naar Padua, Italië. Voor mij is dit een van de meest leerrijke momenten van mijn leven: ik ontdek een stukje over mezelf, leer een vreemde taal en verdiep mijn visie op het onderwijs. Ik heb altijd al graag gereisd en snuif graag andere culturen op. Deze stagemaanden in Italië leren me ook om heel zelfstandig te leven. Verder is het een ideale kans om een beeld te krijgen over de manier van lesgeven in de Italiaanse kleuterklas en deze info mee te nemen voor wanneer ik zelf voor de klas sta."

Matilde Abts

 Tijdens mijn stage in  Sydney (Australië) gaf ik les in twee verschillende methodescholen. De ervaringen die ik daar opdeed, zouden in België niet mogelijk zijn geweest. Ik ben er niet alleen zelfstandiger en sterker uitgekomen als persoon, maar ook als leerkracht. Bovendien heb ik ook wat van mijn kennis en talenten kunnen tonen en doorgeven. Een win-winsituatie!

Anouk

 "Ik wou heel graag een totaal andere cultuur ontdekken, een steentje bijdragen in een ontwikkelingsland en vooral in een kleuterschool staan. Je komt, door te werken met weinig of kosteloos materiaal, voor creatieve uitdagingen te staan die later zeker nog van pas komen in België.

Ik heb ook gewerkt in een weeshuis met fysiek en mentaal gehandicapte kinderen die zoveel liefde geven en verdienen. Daarnaast heb ik vrijwillig Engelse les gegeven in het eerste leerjaar. Je betekent daar echt iets en dat merk je elke dag. Een fantastisch gevoel!

Ik vertrok  naar Peru met heel weinig kennis van het Spaans, maar dat was helemaal geen probleem. Het leren gaat vlot en al snel kan je een hele conversatie in het Spaans voeren en leer je heel wat mensen kennen. De laatste twee maanden van mijn verblijf in Peru maakte ik met mijn gastgezin geregeld uitstappen naar de jungle, Machu Picchu, Rainbowmountain, Sacred Valley en steden als Arequipa en Puno. Grijp de kans met beide handen en ga naar Peru, je zal er de tijd van je leven hebben!"

Marie Vermeiren 

  "Mijn motto luidt: The  more you believe in your own ability to succeed, the more likely it is that you will. Mijn buitenlandse stage was een onvergetelijke  levenservaring, ik zou zo opnieuw willen vertrekken." 

Lisse