Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Kleuteronderwijs:

Studeren in het buitenland

Veel studenten gaan in hun laatste opleidingsjaar naar het buitenland. Wil jij ook op avontuur gaan binnen of buiten Europa? Dit zijn de opties:

  • korte of langdurige stage met leerlingen in een andere omgeving en cultuur,
  • internationaal programma aan een andere hogeschool,
  • alternatief project.

"Ik raad iedereen aan om een buitenlandse stage te doen. Het is een groot avontuur."

Louise Franck

 

Voor een internationale ervaring kan je ver reizen of dichtbij huis blijven. Kies je voor een warm of koud land? Wil je een vreemde taal leren? Ben je klaar voor een cultuurshock? Pak je koffer!

overzicht bestemmingen

 "Ik wou heel graag een totaal andere cultuur ontdekken en een steentje bijdragen in een ontwikkelingsland. In een land als Peru beteken je echt iets voor schoolkinderen en dat merk je elke dag. Een fantastisch gevoel!"

Marie Vermeiren 

 “De Scandinavische kleuterschool is niet te vergelijken met ons systeem. Kinderen leven en leren er meestal buiten. Ze kunnen daar de hele dag spelen en experimenteren met echte materialen in de gezonde buitenlucht. De speelplaats op mijn stageschool was een bos. Er was geen bel, alleen maar één lange speeltijd. Kleuters leren zelf hun schoenen aantrekken en boterhammen smeren omdat ze in Finland sterk inzetten op zelfstandigheid bij kleuters.”

Nienke Liefsoens