Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Secundair Onderwijs:

moving minds in actie

Moving Minds zijn inspirerende, innovatieve en ondernemende professionals die vanuit een authentieke persoonlijkheid en een brede, geëngageerde kijk op de wereld en het eigen beroep bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.

BEWEGEN MET BUREN 

Buurtbewoners bundelen hun krachten om de fitste en warmste wijk te worden. Ze krijgen daarbij ondersteuning van student-leraren lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie die hen begeleiden, coachen, motiveren en bewust maken van wat hun eigen wijk allemaal te bieden heeft. Met Moving Neighbours wordt er gewerkt aan een actievere en gezondere samenleving waar alle mensen elkaar inspireren ongeacht hun achtergrond, interesses, kennis, afkomst en cultuur.

artikel moving neighbours 

techniek 4 girls & boys

Student-leraren techniek begeleiden kinderen tussen 10 - 12 jaar op woensdagmiddag in het techniekatelier van hogeschool UCLL. De kinderen werken er gedurende 8 weken aan eigen creaties zoals een klok, juwelenboom en fotokader. De studenten helpen de kinderen met materialen, prototypes en technieken. Zo komen ze al op jonge leeftijd in aanraking met STEM.
 

HIGHTECH IN DE KLAS

Leerlingen leren 3D-printers gebruiken en robots programmeren onder begeleiding van student-
leraren informatica. Ze ontdekken hoe boeiend het programmeren van technische hoogstandjes kan zijn. Jongeren gaan aan de slag met robots die op basis van allerlei sensoren verschillende opdrachten kunnen uitvoeren. 
 

onderwijs in ecuador

In het Doble Via-project werkten studenten en docenten uit verschillende opleidingen - waaronder de lerarenopleiding - samen met een universiteit van Ecuador rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Ze ontwikkelden samen lessenpakketten voor straatkinderen.
 

 

bijzondere verhalen

alumnus Britt Taels aan tafel met Koning Filip

Britt Taels dineerde, samen met 27 andere talentvolle leerkrachten, met Koning Filip en Koningin Mathilde. Britt, - leerkracht economie - kwam op de radar van het paleis toen ze vorig jaar samen met studenten van het zesde middelbaar van Bovenbouw Sint-Michiel in Leopoldsburg een minionderneming opstartte en daarmee een nationale prijs in de wacht sleepte. Ze werd uitgeroepen tot beste leerkracht van Limburg.

“Ik wou van kindsbeen af al lesgeven."

Britt Taels

Lees het artikel

 

Een eigen small business project

Chloé, Niels en Jolien richtten vanuit hun vak economie een small business project op en maken duurzame en ecologische sleutelhangers.  De sleutelhangers worden met de hand vervaardigd van afvalhout. Ze hebben al 350 stuks verkocht en verdelen hun winst aan Bos +.

Reportage TVL Artikel HBvL Instagram Facebook

 

samen tegen klimaatverwarring

Het klimaat en de opwarming ervan is een complexe materie. Studenten gaan in de les op onderzoek en ondernemen tal van acties om studenten en docenten te sensibiliseren.

Lees het artikel