Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Maatschappelijk Werk Hasselt graduaat:

Getuigenissen

“Ik werk momenteel als trajectbegeleidster in vzw De Oever, een organisatie binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Ik begeleid en ondersteun jongeren met hun gezin en/of netwerk gedurende het hele zorgtraject. Wat ik het meest gebruik uit mijn opleiding in mijn huidige job zijn de verschillende manieren om krachtgericht te werken.
Als mensen in moeilijke situaties terechtkomen kunnen hun krachten/kwaliteiten ondergesneeuwd raken en dan is het steeds een boeiende uitdaging om deze krachten samen met hen terug zichtbaar te maken.”

Zeynep Bouazza

“Het was een impulsieve keuze. Ik was net klaar met het secundair onderwijs: ik wou alleen wonen en gaan werken. Toch had ik het gevoel dat ik nog wou bijleren. Met deze opleiding kon ik er nog een job bij nemen. Het zijn het soms lange dagen: school, stage en werken. Maar dat is het allemaal waard!”

Alrik Paul

“Ik koos voor deze opleiding omdat het maatschappelijk werk me fascineert. Veel mensen krijgen vaak een stempel op het hoofd gedrukt zonder dat men die persoon kent. Kwetsbare mensen worden nog te vaak onrechtvaardig behandeld. Ik wil helpen om mensen tot hun recht te laten komen maar ook hun rechten te leren kennen. Ik wil mijn steentje bijdragen aan deze maatschappij door de onrechtvaardigheid een halt toe te roepen. Daarom koos ik met hart en ziel voor deze opleiding!"

Tatiana Beunen

“Ik zocht een opleiding die te maken had met de psychologische aspecten van de mens en waar het onderwerp ’’integratie” meermaals aan bod zou komen. De sterke punten van de opleiding zijn vooral stilstaan bij je eigen gedrag en de invloed dat je gedrag zou kunnen hebben op anderen. Als maatschappelijk werker heb je een grote verantwoordelijkheid naar je cliënten toe.
Je moet bewust zijn van je houding en inbreng om voor de anderen een concrete steun te betekenen.”

Hajar Nouhi