Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Orthopedagogie Hasselt graduaat:

Getuigenissen

“Tijdens de opleiding ben ik mezelf tegengekomen, dit was moeilijk maar ook noodzakelijk voor mij om te kunnen groeien. Ik merk dat ik als persoon sterker ben geworden en hierbij ook anderen heb kunnen helpen.”

Sarah Kortleven

De eerste jaren van mijn loopbaan heb ik gewerkt als begeleidster in een residentiële woonvorm voor volwassen personen met een meervoudige beperking. Nadien heb ik de overstap gemaakt naar Kringwinkel Reset, een sociale werkplaats. Dit werk is elke dag weer anders, ik mag samenwerken met zeer diverse personen en sta nog regelmatig voor (positieve) verrassingen. In combinatie met deze job heb ik een tijdje ervaring opgedaan als stagebegeleidster bij VSPW. Een enorme bonus van mijn diploma is dus dat ik kan kiezen tussen zeer uiteenlopende jobs.“

Ine Loeners

“Na wat stages in mijn vorige opleiding Jeugd- en Gehandicaptenzorg, merkte ik dat dit mij enorm lag. Maar ik startte met een bachelor vroedkunde. Vrij snel kwam ik erachter dat ik niet de juiste keuze had gemaakt. Na wat opzoekwerk kwam ik bij het graduaat orthopedagogie terecht. En ik had geluk: ik kon nog starten in februari!”

Yousra El Hafraoui

“Enkele jaren geleden volgde ik de opleiding jeugd- en gehandicaptenzorg waarna ik als opvoeder aan de slag ging. Na vijf jaar ging ik de graduaatsopleiding volgen, in combinatie met mijn werk. Dankzij het educatief verlof en de steun van mijn omgeving is deze combinatie zeker haalbaar. Ik wil graag blijven doen wat ik nu doe. Maar ik voelde de nood om meer kennis en inzicht op te doen.”

Niels Verstreken

“Ik combineerde de opleiding met mijn job als jeugdwelzijnswerkster. De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf echt heb leren kennen. Ik sta steviger in mijn schoenen en leg makkelijker contact met jongeren. Contextueel denken, open communicatie, reflecteren, stilstaan bij jezelf … het zijn elementen die in de opleiding uitgebreid aan bod komen en die ik in mijn job dagelijks gebruik.”

Hanne Trippaers

“Na 15 jaar in de industrie en een faillissement besliste ik dat ik iets anders met mijn leven wou doen. Deze opleiding sloot aan bij hoe ik ben: empathisch, een luisterend oor, een doorzetter. In het begin kwam ik veel hindernissen tegen. Maar als je iets wil bereiken, moet je er ook iets voor over hebben. Zo ben ik opgevoed.”

Mariano Di Rubbo