Overslaan en naar de inhoud gaan
 • bachelors eerstejaars en graduaten dagtraject:
  planning van de startdag op 16/09/2019

 • graduaten avondtracjet:
  planning van de startavond in de week van 16/09/2019

 • bachelorstudenten in werktraject:
  planning op de startavond 17/09/2019

Starten in februari 2020

Hieronder staan de starttips van september 2019 ter referentie. Maar bezoek zeker de aparte pagina met tips voor een vlotte start in februari 2020.

september 2019: starten op campus Proximus 

Heb je je recent ingeschreven bij UC Leuven-Limburg, dan wensen we je proficiat en van harte welkom bij de “Moving Minds” van Campus Proximus Heverlee. Hieronder vind je dan het stappenplan voor een probleemloos begin van je studie.

Ben je nog niet ingeschreven, dan krijg je hieronder toch al een goede oriëntatie voor in het geval je uiteindelijk beslist bij ons je studie te starten. (Wanneer je pas begin februari je studie bij ons kan aanvatten, verwelkomen we je graag met deze overzichtspagina.)

stappenplan • in 1, 2, 3 een vlotte start

Stap 1 loodst je door de online opstart van je academiejaar. Eens je die rond hebt, leidt Stap 2 je door de diverse welkomactiviteiten op onze campus. Ben je daarmee klaar, dan geeft Stap 3 je tips om comfortabel aan de eigenlijke lessen te beginnen.

stap 1: krijg toegang

Bij je inschrijving ontvang je naast je studentenkaart ook een kraskaartje en de instructies om je UCLL-studentenaccount te activeren. Voer die activatie nauwgezet uit en onthou je wachtwoord. Wacht na de activatie 24 uur en log dan meteen in - met dat wachtwoord en het “Gebruiker”-nummer van je studentenkaart - op deze essentiële UCLL-systemen:

 • Toegang tot je eigen UCLL-mailbox, waar vanaf de accountactivatie al je post van UCLL toekomt. Je krijgt geen papieren berichten meer, enkel nog emails via je UCLL-mailbox: CHECK DIE METEEN op webmail.student.ucll.be en blijf dat regelmatig doen!
 • Toegang tot intranet.ucll.be, de enige online pleisterplaats waar je altijd deze sleutelgegevens bij elkaar vindt: je lijst van aan te kopen boeken, nieuwflashes over je opleiding, de wie-is-wie-lijst, je lesrooster, de indeling van de campus, het dagmenu in het restaurant en nog veel meer.
 • Toegang tot het gratis WIFI-internetnetwerk Eduroam op campus Proximus Heverlee, op alle overige UCLL-campussen en op nog talloze andere.
 • Toegang tot de lokalen, traphallen en tussendeuren van het campusgebouw, door - eens je studentenaccount een hele dag is geactiveerd - je studentenkaart bij de deurscanners te houden.
 • Toegang tot het campusbetaalsysteem. Je studentenkaart is immers ook een betaalkaart. Eens je  via de oplader op de campus een geldbedrag op je studentenkaart hebt gestort, kan je ermee betalen in de bibliotheek, het restaurant, bij de drankautomaten... Kortom: draag steeds je studentenkaart op zak.

stap 2: raak uit de startblokken

Heb je alle logins van stap 1 gedaan, dan sta je klaar om je sleutelspelers op de campus te gaan ontmoeten:

 • Het NIET TE MISSEN startevent voor eerstejaarsstudenten op campus Proximus vindt plaats in de week van 16-9-2019. Op je startevent maak je kennis met je medestudenten, docenten en coaches. We vertellen je alles wat je moet weten over jouw opleiding en maken je wegwijs op de campus. Doe dus zeker het nodige om tijdig ter plaatse te zijn! Klik op de programmalink van jouw opleidingstype voor alle programmadetails, met het juiste startmoment en -lokaal: 
  • Graduaatstudenten die hun opleiding volgen in avondtraject: kick-off op je eerste lesavond in de week van 16-9-2019 (programma).
  • Bachelorstudenten die bv. een baan overdag combineren met hun avondstudie voor een opleiding in werktraject: kick-off op 17-9-2019  's avonds (programma).
  • Bachelor- en Graduaatstudenten die hun studie volgen in dagtraject: kick-off op 16-9-2019 overdag (programma).
 • Je handboeken en cursussen kopen kan op de campus van maandag 16 tot en met woensdag 18 september. Dan organiseert Uitgeverij Acco de campusverkoop. Later in het jaar kan je terecht bij Acco's webshop. Via intranet.ucll.be vind je je persoonlijke boekenlijst en andere details over de campusverkoop.
 • Vrijstellingen waarvoor je in aanmerking denkt te komen? Contacteer dan met een mail vanuit je UCLL-mailbox de studententrajectcoach van jouw opleiding. Je vindt de up-to-date lijst met coaches via intranet.ucll.be. Het publieke overzicht staat hier.
 • Meerdere vormen van coaching zijn doorheen je hele opleiding beschikbaar. Verken hier het overzicht van de studie- en taalcoaching en je persoonlijke studententrajectcoach.
 • Diverse diensten voor studenten staan tot je beschikking. Op zoek naar een kot of een studentenjob? Benieuwd naar het sport- en cultuuraanbod op UCLL? Of zegt een goedkope fiets of buspas je wel wat? Via ucll.be/dienstenvoorstudenten vind je ongetwijfeld wat je zoekt. Wie vragen heeft over studiefinanciering, psychosociaal welzijn, het topsportstatuut, functiebeperkingen, leerstoornissen ... kan terecht bij onze studentendienst.

stap 3: volg vanaf dag 1 les in stijl

Na Stap 2 ben je nu klaar om naar de les te gaan, met deze tips om je studieleven comfortabel te laten beginnen:

 • Bereik vlot de campus met het transport van je keuze. Vanuit Leuven centrum of station ben je er zowel met de fiets, de bus als de wagen normaal binnen de 20 minuten. Wil je rond de campus ook in de drukke piekuren geen last van files, dan is de fiets je snelste en gezondste keuze. Zo lees je hier het up-to-date totaalbeeld van je transportopties om de campus vlot te bereiken, bv. al het nodige over parkeermogelijkheden, fietshuur, buslijnkeuzes en haltelocaties.
 • Zorg voor een geschikte laptop. Elke Leuvense managementstudent van UCLL komt mèt laptop naar de les. Controleer vooraf zorgvuldig alle details over laptops en hun minimumvereisten. Met je UCLL-inloggegevens krijg je via de webshop ucll.academicshop.be korting op geschikte modellen. 

meer informatie

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder. Bellen kan naar +32 (0)16 37 53 00, e-mailen naar mt.leuven@ucll.be.

Het is van belang om je tijdig in te schrijven. Dan krijg je immers je studentennummer waarmee je aan Stap 1 kan beginnen en toegang krijgt tot ons intranet met alle belangrijke informatie die je nodig hebt voor een vlot verloop van het academiejaar.