Overslaan en naar de inhoud gaan

Hier vind je alle info voor een optimale start bij UC Leuven-Limburg. We wensen je alvast een boeiend academiejaar en kijken ernaar uit om jou te ontmoeten.

starten in februari 2018

De lessen van het tweede semester starten voor de meeste opleidingen op 12 februari 2018. Van zodra je ingeschreven bent, kan je het intranet raadplegen en ook het lessenrooster op het intranet.

Nadat je ingeschreven bent, contacteer je zo snel mogelijk je studententrajectcoach.

studententrajectcoaches

Elke student heeft bij ons een persoonlijke begeleider! Hij/zij coacht je doorheen je opleiding en staat je bij met raad en daad. Moet je jaarprogramma aangepast worden? Of heb je moeite met studieplanning en twijfels over je studiemethode? Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Contacteer dan de studententrajectcoach van jouw opleiding. Je studententrajectcoach helpt je persoonlijk verder. Je vindt de studententrajectcoach van jouw opleiding in deze lijst van de  studententrajectcoaches per opleiding en afstudeerrichting.

vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen, dan je hiervoor ook terecht bij je  studententrajectcoach van jouw opleiding.

studie- en taalcoaching

Omgaan met "moeilijke" woorden, correct schrijven, noteren bij een hoorcollege of hoofdideeën uit een cursus halen? De taalcoach geeft je een extra duwtje in de rug. In de taalworkshops helpt hij je om je taal- en studeervaardigheid aan te scherpen en om je de “taal van het hoger onderwijs” eigen te maken. Een boost voor je studievaardigheden!

De studiecoach toont je hoe je een goede studieplanning opstelt en leert omgaan met deadlines. Hij helpt je met je studieaanpak en lanceert je in je eerste jaar!

Wil je nu al meer lezen over studiebegeleiding in jouw opleiding? Zodra je definitief ingeschreven bent, kan je een kijkje nemen op KOMPAS, een gloednieuwe UCLL-Toledocommunity, speciaal voor startende studenten! KOMPAS maakt je al wegwijs….

Contact: dominique.vanhoren@ucll.be

studentenkaart

Zodra je ingeschreven bent, krijg je een (persoonlijke) studentenkaart mee. Met je studentenkaart krijg je onder andere toegang tot de bibliotheek, kan je papieren afdrukken en kopies maken, … Bovendien is je studentenkaart ook een betaalkaart. Eens je een geldbedrag op je studentenkaart via de oplader op de campus gestort hebt, kan je eten en drinken betalen in het restaurant en de automaten. Kortom: zorg dat je je studentenkaart steeds op zak hebt.

boeken en cursussen

Voor je opleiding heb je natuurlijk handboeken en cursussen nodig. In het begin van elk semester organiseert Uitgeverij Acco een campusverkoop in de week van 12 februari 2018. De rest van het jaar kun je terecht op de webshop van Acco.

diensten voor studenten

Op zoek naar een kot of een studentenjob? Ben je benieuwd naar het sport- en cultuuraanbod op UCLL? Of zegt een goedkope fiets of buspas je wel wat? Klik dan hier en je vindt ongetwijfeld wat je zoekt.

Wie vragen heeft over studiefinanciering, psychosociaal welzijn, het topsportstatuut, functiebeperkingen, leerstoornissen ... kan terecht bij onze studentendienst.

laptop

Er bevinden zich geen vaste computers op de campus dus elke Leuvense managementstudent van UCLL komt met de laptop naar de les.

De minimumconfiguratie volstaat voor normaal dagelijks gebruik (tekstverwerking, programmeeropdrachten, statistische analyses, licht grafisch werk, …). Voor zware grafische of andere veeleisende toepassingen geldt de high end configuratie als minimum.

 

 

Minimumconfiguratie

High end minimumconfiguratie

OS

 

Windows 10 aanbevolen

  Windows 10 aanbevolen

Office suite (*)

 

Microsoft Office 2016

  Microsoft Office 2016

Processor

 

Core i3 of gelijkwaardig

  Core i5 of gelijkwaardig

Memory

 

4GB

  8GB

Harddisk

 

120GB

  120GB met Solid State Drive (SSD)

Draadloos netwerk

 

802.11n
Dual band (5Ghz)

  802.11n
  Dual band (5Ghz)

Garantie

 

2 jaar met snelle herstelservice

  2 jaar met snelle herstelservice

Anti-Virus en Anti-Malware

 

Recent geüpdatet

  Recent geüpdatet

(*) Microsoft Office 2016 is gratis beschikbaar voor UCLL-studenten via Office 365. Daarnaast zijn via www.campusshop.be scherp geprijsde aanbiedingen beschikbaar voor alle studenten van de Associatie KU Leuven (inloggen met het account dat je krijgt bij de inschrijvingen).

meer informatie

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder. Bellen kan naar +32 (0)16 37 53 00, e-mailen naar mt.leuven@ucll.be.