Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbereidingsjaar (IVAN)

Het intensief voorbereidingsjaar, kortweg IVAN,  is specifiek bedoeld voor anderstalige nieuwkomers  die in een Vlaamse hogeschool of universiteit willen (verder) studeren of of hun hoger diploma wil versterken.

IVAN biedt naast academisch Nederlands ook Nederlandse vaktaal en instructietaal  om zo de  slaagkansen te verhogen. Het is een uniek traject dat geleidelijk omhoogklimt op de onderwijsladder  en (vak)taal en zo stapsgewijs naar een carrière in het hoger onderwijs leidt.

Wij  bieden domeinvakken vakken van studierichtingen waar de kans op werk achteraf hoog is: accountancy, IT, wetenschappen/chemie, logistiek, elektromechanica, winkelmanagement, ...

Bovendien kan  je in IVAN  gratis studeren via VDAB onder bepaalde voorwaarden.  Dit is  inclusief studiemateriaal, kinderopvang en transport naar de lessen.

UCLL biedt   een professionele en persoonlijke begeleiding tijdens het volledige traject.

Het voorbereidingsjaar start in september en eindigt eind juni/augustus. De opleiding is  voltijds en vindt plaats in Leuven. 

Als je niveau van Nederlands hoog is, en je hebt een studieachtergrond in een van bovenstaande richtingen, dan kan je ook starten in februari als je slaagt voor een instaptest Nederlands en algemene kennis.

Neem gerust contact op met de coördinator: bie.strypens [at] ucll.be