Overslaan en naar de inhoud gaan

Kickstart 2022 - 2023 

 

Ben jij de eerste in jouw omgeving die de stap naar hoger onderwijs zet?
Wil je je goed voorbereiden op je start aan het hoger onderwijs?
Twijfel je nog steeds over je keuze? Of heb je nog geen keuze gemaakt?

Dan is deze driedaagse voor de start van het academiejaar zeker iets voor jou.

 

Kickstart

De overstap naar het hoger onderwijs is een hele uitdaging, zeker als er in jouw omgeving weinig mensen ervaring hebben met verder studeren aan het hoger onderwijs.

UCLL biedt een programma 'Kickstart' aan, waarin je als toekomstige student gedurende drie dagen alvast thuis raakt op onze hogeschool. Je krijgt tijdens deze driedaagse inzicht in je eigen motivatie, studiekeuze, talenten, competenties en - eerlijk is eerlijk - valkuilen. Je maakt er kennis met medestudenten, docenten en studentenbegeleiders en gaat samen met hen aan de slag in verschillende workshops.

DATA

  • Regio Limburg: einde augustus of begin september 2022, exacte data volgen
  • Regio Leuven: einde augustus of begin september 2022, exacte data volgen

LOCATIE

Campussen van UCLL

CONTACT EN INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de Kickstart 22-23 is nog niet mogelijk.  Maar als je op de hoogte wil blijven, kan je alleszins al een mailtje sturen naar yasmine.goossens [at] ucll.be  

Andere studenten kunnen misschien rekenen op ervaringen van huisgenoten. Ik niet. Ik zat ook met veel vragen. Wat extra informatie op voorhand, kan dus zeker geen kwaad.

Nilou Zamani, bachelor Orthopedagogie.

 

Lees meer over Nilou als pioniersstudent

Starten in het hoger onderwijs is toch wel een grote stap. Ik voelde me erg onzeker, te meer omdat het totaal nieuw was - voor mij, maar ook voor mijn ouders. 

Ik was gelukkig niet de enige voor wie het allemaal onbekend was. De groepssfeer is belangrijk. En je moet ook iemand hebben waar je vragen aan durft te stellen. 

Joyce Bollaers, bachelor kleuteronderwijs 

Lees meer over Joyce als pioniersstudent

Tijdens deze driedaagse krijg je inzicht in je eigen motivatie, studiekeuze, talenten, competenties en - eerlijk is eerlijk - valkuilen. Je maakt kennis met studenten, docenten en studentenbegeleiders en gaat samen met hen aan de slag in verschillende workshops. Zeker voor pioniersstudenten is het van belang om snel een verbondenheid te creëren met je opleiding, de hogeschool en zeker en vast lotgenoten.

Yasmine Goossens, projectverantwoordelijke pioniersstudenten

Bekijk de reportage van ROB (sept. 2021)