Overslaan en naar de inhoud gaan

groepsaanbod

Naast individuele gesprekken bieden de studentenpsychologen ook verscheidene workshops en groepstrainingen aan:

  • De ACT-workshop biedt een eerste kennismaking met Acceptance & Commitment Therapy. ACT helpt je een bewust en waardenvol leven te leiden, door te leren omgaan met onaangename gevoelens, remmingen weg te nemen en je te richten op wat écht belangrijk is in jouw leven.
  • Ondervind je moeilijkheden met het inslapen of word je regelmatig wakker tijdens je slaap, dan is de workshop Gezond Slapen iets voor jou. Je leert wat je nodig hebt om een goede nachtrust te ontwikkelen.
  • In de Sociale vaardigheidstraining leer je stapsgewijs vaardigheden aan die je zowel in privé-, school- als stagecontext kan gebruiken. Je leert bijvoorbeeld zeggen wat je denkt en voelt op een assertieve manier, contact leggen met onbekenden of spreken in groep.
  • Een nieuwe school, examens, verwachtingen van je omgeving, problemen thuis... Stress is onvermijdelijk, maar hoeft op zich geen probleem te zijn als je weet hoe ermee om te gaan. De training Omgaan met stress helpt je op weg. 
  • De Workshop Faalangst biedt meer inzicht in en grip op faalangst. Je leert hoe je gedachten, gevoelens en gedrag elkaar voortdurend beïnvloeden en je gaat actief aan de slag met concrete situaties, relaxatietechnieken en een haalbare planning.