Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet-Confessionele Zedenleer
Postgraduaat

U bent hier

leraar zedenleer

"Niet-confessionele zedenleer is een heel dankbaar vak!"

Je kan uitgebreid filosoferen met kinderen in het basisonderwijs en werken rond maatschappelijke thema’s, sociale vaardigheden, waarden, normen en gevoelens. Je wordt een vertrouwenspersoon, waarbij kinderen met hun zorgen en persoonlijke verhalen terechtkunnen. Zo bouw je een heel persoonlijke band op met je leerlingen. Je begeleidt voornamelijk kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar en soms ook kleuters.

 

Inhoud opleiding

In deze opleiding krijg je inzicht in essentiële, vrijzinnige inhouden en organisaties die aan bod komen in de les zedenleer. Je leert ook verschillende technieken en vaardigheden om:

  • informatie juist te vergaren en te verwerken;
  • actualiteit te bespreken met kinderen;
  • een kritische houding aan te nemen.

"De opleiding is heel praktijkgericht!"

Naast hoorcolleges en seminaries, ga je ook op stage en neem je deel aan een feest van de vrijzinnige jeugd in een regio naar keuze.

Download folder

 

Voor wie

Dit postgraduaat is gericht op studenten met een bachelor- en/of pedagogisch diploma die een groot levensbeschouwelijk engagement willen opnemen. Heb je een humanistisch vrijzinnige levenshouding, een maatschappijkritische houding en een democratische ingesteldheid? Beschik je over een groot inlevingsvermogen in de leefwereld van kinderen? Ben je sociaal en communicatief? Ben je in staat om een goede relatie op te bouwen met jonge kinderen? Dan is dit postgraduaat zeker iets voor jou.

Zit je nog in het laatste jaar van een educatieve bachelor en wil je al starten met deze opleiding? Dat kan als de uurroosters het toelaten. Je kan wel pas een officiëel getuigschrift van deze opleiding behalen nadat je een educatieve bachelor op zak hebt.