Overslaan en naar de inhoud gaan

Postgraduaat Seksuologische hulpverlening

U bent hier

opzet

In jouw dagdagelijkse hulpverleningspraktijk van sociaal (gezondheids)werker, hulpverlener en opvoedkundig begeleider word je meermaals geconfronteerd met thema’s die te maken hebben met seksualiteit, seksuele opvoeding en liefdesrelaties. Goede begeleiding bij seksuele en relationele problemen vraagt specifieke kennis en vaardigheden van de deskundige hulpverlener.

Deze opleiding stelt jou als  hulpverlener in staat om seksualiteit en relaties op een adequate wijze ter sprake te brengen in jouw werksituatie en in te gaan op vragen en problemen van jouw cliënten op seksuologisch en relationeel gebied. .

De opleiding biedt geen diepgravende uitwerking van seksuologische problematieken maar biedt de noodzakelijke theoretische en praktische achtergronden om in voorkomende situaties deskundig te reageren en advies te geven, beperkte counseling te doen en in voorkomend geval adequaat door te verwijzen naar meer in de problematiek gespecialiseerde hulpverleners.

De opleiding is een theoretische en praktische inleiding in de seksuologische hulpverlening.

MEER INFO

Klik hieronder voor:
INFOBROCHURE en FOLDER

Er is enkel een infomoment voor het postgraduaat seksuologische hulpverlening op 26 juni 2018 van 16u tot 19u,  (niet op 24/02, 21/04 en 08/09).

Er is een extra infoavond op woensdag 12 september van 18u tot 20u (mail naar gerard.gielen@ucll.be voor de juiste locatie en om je aanwezigheid dan aan te melden)

Informatie kan ook altijd via mail opgevraagd worden bij gerard.gielen@ucll.be