Overslaan en naar de inhoud gaan

Postgraduaat Seksuologische hulpverlening
Postgraduaat

U bent hier

opzet

In jouw dagdagelijkse hulpverleningspraktijk van sociaal (gezondheids)werker, hulpverlener en opvoedkundig begeleider word je meermaals geconfronteerd met thema’s die te maken hebben met seksualiteit, seksuele opvoeding en liefdesrelaties. Goede begeleiding bij seksuele en relationele problemen vraagt specifieke kennis en vaardigheden van de deskundige hulpverlener.

Deze opleiding stelt jou als  hulpverlener in staat om seksualiteit en relaties op een adequate wijze ter sprake te brengen in jouw werksituatie en in te gaan op vragen en problemen van jouw cliënten op seksuologisch en relationeel gebied. .

De opleiding biedt geen diepgravende uitwerking van seksuologische problematieken maar biedt de noodzakelijke theoretische en praktische achtergronden om in voorkomende situaties deskundig te reageren en advies te geven, beperkte counseling te doen en in voorkomend geval adequaat door te verwijzen naar meer in de problematiek gespecialiseerde hulpverleners.

De opleiding is een theoretische en praktische inleiding in de seksuologische hulpverlening.

meer info

Klik hieronder voor:
INFOBROCHURE en FOLDER

Informatie kan altijd via mail opgevraagd worden bij gerard.gielen@ucll.be

Infomomenten

Ben je geïnteresseerd in het postgraduaat Seksuologische hulpverlening? Kom dan zeker naar volgende infomomenten: 

  • Woensdag 29 mei van 18u30 tot 20u15
  • Dinsdag 25 juni van 17u tot 20u
  • Woensdag 11 september van 18u tot 20u. 

Deze infomomenten vinden plaats in Gebouw van Management (Blok B, Gebouw S: witte gebouw met overlangse zwarte strepe), lokaal S216 (2de verdieping). Gelieve te mailen naar gerard.gielen@ucll.be als je op een bepaald infomoment aanwezig zal zijn. 

Opgelet! Op de andere infomomenten van UCLL (23 februari, 27 april en 7 september) zal het postgraduaat Seksuologische hulpverlening niet aanwezig zijn.