Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Postgraduaat Seksuologische hulpverlening:

lesgevers 

Kaat Bollen is Master Klinische Psychologie en Master Seksuologie. Ze werkt als seksuologe en relatietherapeute in een therapeutisch centrum. Haar specialisatie is vooral verschil in libido, pijn bij het vrijen (dyspareunie en vaginisme), confrontatie met vreemdgaan, seksverslaving, problemen of vragen bij de seksuele geaardheid, verschillende wensen in de (seksuele) relatie, effect van anorexia op de seksuele relatie en hoe hiermee om te gaan. Ze schreef diverse boeken rond seksualiteit  : Schaamhaarboek,  Borstenboek, Met drie in bed en heeft een eigen programma ‘In vertrouwen’ op Vitaya. Ze treedt vaak op als seksuologisch deskundige bij televisieprogramma's en heeft een vaste rubriek bij HBvL www.she.be(link is external) en Nina)

Marieke Dewitte is Doctor in de Psychologie UGent met specialisatie in hechting in koppelrelaties. Ze studeerde daarenboven postmaster seksuologe bij de  RINOgroep  in Utrecht. Ze werkt als seksuologe in UZ Gent en is lesgever in de postmaster seksuologie UGent en is post-doctorate researcher aan de Universiteit Maastricht Afdeling. Psychology and Neuroscience, Clinical Psychological Science

Sarah Goris is Master in de Criminologie en Master in de Seksuologie. Ze werkt als systeemtherapeut. Sarah heeft gewerkt als gezinsbegeleider binnen OBC Bethanië te Genk. Hier begeleidde zij ouders van kinderen met gedrags– en emotionele problemen. Verder heeft zij diverse jaren gewerkt als therapeut binnen de forensische psychiatrie in Maastricht. Hier deed zij ervaring op in het werken met volwassenen met een persoonlijkheidsstoornis, psychiatrische problematiek en agressie regulatie problemen. Ten slotte heeft zij als criminologe gewerkt met forensische jongeren binnen de intensieve behandelunit van het UPC KULeuven, campus Kortenberg. Ze werkt in het psychotherapeutisch centrum  Ligado  http://www.ligado.be(link is external) Ze is gespecialiseerd in werken met seksueel delinquenten, seksueel grensoverschrijdend gedrag en preventie naar (residentiële) voorzieningen.

Kristien Coteur behaalde haar Master of Science in de Seksuologie en Bachelor Secundair Onderwijs. Vervolgens specialiseerde ze zich in Familiale Bemiddeling. Na enkele jaren als klinisch seksuoloog en bemiddelaar actief te zijn geweest, legt ze zich momenteel toe op doctoraatsstudies in de biomedische wetenschappen aan KU Leuven. Daarnaast onderhoudt ze met veel passie haar specialisatie in seksuele problematieken en scheidings- en ouderschapsbemiddeling.

Ann Eben studeerde Bachelor Toegepaste Psychologie en behaalde daarna haar Master in de Klinische Seksuologie. Ze werkt als relatie- en gezinstherapeut in het centrum voor psychologische begeleiding en psychotherapie in Genk. Ze heeft verschillende jaren gewerkt in het abortuscentrum in Hasselt. Momenteel is ze tewerkgesteld als klinisch seksuoloog in UZ Leuven, daar begeleidt ze de borstkankerpatiënten.