Overslaan en naar de inhoud gaan

Postgraduaat Vastgoed
Postgraduaat

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Postgraduaat Vastgoed:

vastgoed

iets voor jou?

De vastgoedsector is uitgegroeid tot een vaste waarde in het economische landschap. Het is een boeiende sector die permanent in beweging is. Vastgoed wint aan populariteit: enerzijds kunnen we in Vlaanderen de spreekwoordelijke baksteen in de maag niet ontkennen, anderzijds stelt onze complexe samenleving hoge eisen aan de vastgoedmakelaar.

vastgoed-1.jpgDe vastgoedsector heeft nood aan bekwame, goed opgeleide professionals. Een vastgoedmakelaar of een specialist in de immobiliënsector moet niet alleen een sterke commerciële feeling hebben, maar ook heel wat technische, juridische en fiscale knowhow.

Iedereen met een bachelordiploma komt in aanmerking om via het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) toe te treden tot het beroep van vastgoedmakelaar, syndicus of rentmeester. Het Postgraduaat Vastgoed benadert de beroepen in de vastgoedsector vanuit de verschillende invalshoeken die noodzakelijk zijn om een degelijke kennis van de sector te verwerven.

Heb je een bachelordiploma of voldoende elders verworven competenties (EVC’s) en ben je op zoek naar een bijkomende opleiding in vastgoed, dan is dit postgraduaat er voor jou. Deze opleiding bereidt je voor  op de verplichte bekwaamheidstest en de stage bij het BIV of om als professional  met een brede achtergrondkennis in de vastgoedsector actief te kunnen zijn. Indien je je kennis  van één of enkele aspecten binnen de vastgoedwereld wil verruimen, kan je je ook inschrijven per module.

opleidingsprogramma 2019-2020

Opleidingsonderdelen Studiepunten Semester
Module 1: Inleiding tot het beroep 3
Eerste semester
Module 2: Koop/verkoop 5
Eerste semester
Module 3: Huur/verhuur 3
Tweede semester
Module 4: Financieel/fiscaal 4
Tweede semester
Module 5: Technisch 4
Eerste semester
Module  6: Bouwpromotie en investeringen 4
Tweede semester
Module 7: Commercieel 4
Tweede semester
Module 8: Project 3
Tweede semester
Totaal aantal studiepunten 30  

 

Deze opleiding van 30 studiepunten loopt gedurende één academiejaar op donderdag van 15.00u tot 21.30u.  De modules worden gegeven door gastlectoren uit het werkveld zodat de lessen zeer praktijkgericht zijn. De lessen gaan door in gebouw S op de Campus Diepenbeek, groep Management & Technologie van begin oktober 2018 tot eind juni 2019.  

Na het succesvol afronden van het project en de testen, krijgt je een officieel getuigschrift van Postgraduaat Vastgoed uitgereikt door UC Leuven-Limburg. Schrijf je je in voor afzonderlijke modules, dan  ontvang je een attest van deelname.

de weg naar jouw droomjob

 • je bent goed voorbereid op de verplichte bekwaamheidstest georganiseerd door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) en op de verplichte stage om je te kunnen inschrijven in het register van de vastgoedmakelaars
 • je hebt  een degelijke achtergrondkennis om in de sector actief te zijn, meer bepaald op de volgende gebieden:
  • bouwtechnisch
  • commercieel
  • financieel - fiscaal
  • juridisch
 • je bent in staat om aan cliënten advies te geven
 • het is mogelijk om in een professionele vastgoedomgeving op een gepaste manier om te gaan met de huidige maatschappelijke tendensen. 

meer info of inschrijven?

De  algemene UCLL  infomomenten  vind je hierVoor specifieke info of een persoonlijke afspraak, contacteer fanny.thomassen@ucll.be(link sends e-mail).  Heb je de knoop doorgehakt en wil je  inschrijven? Dat kan makkelijk online.

Het studiegeld is afhankelijk van het aantal studiepunten dat je opneemt in een opleiding.

 • Per jaar: vaste kost 300 euro + 55 euro per studiepunt.
 • Totale prijs voor volledig programma  = 1950  euro

Catering tijdens de pauze is voorzien.

 

ctri-fi-kmoportefeuille_002.jpg

Ontvang tot 40% subsidie van de Vlaamse Overheid door beroep te doen op de KMO-portefeuille.  UC Limburg is een erkende opleidingsverstrekker met als erkenningsnummer DV.O100443  (met na het punt de hoofdletter O). Voor nuttige info voor de aanvraag: kijk op www.kmo-portefeuille.be(link is external)

Wij raden aan de portefeuille  DIRECT aan te vragen bij inschrijving voor de opleiding. Het vakje 'factuurnummer' laat je blanco. De portefeuille dient ten laatste 14 dagen NA aanvang van de opleiding aangevraagd te zijn, anders kan je geen aanspraak meer maken op de steun. 

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid van educatief verlof.

Medewerkers van een vastgoedkantoor die de opleiding volgen, krijgen van het Sociaal fonds 323 voor de vastgoedsector 250 euro korting op het inschrijvingsgeld.