Overslaan en naar de inhoud gaan

Postgraduaat Vastgoed
Werken en studeren
Postgraduaat

U bent hier

vastgoed

iets voor jou?

vastgoed-1.jpg

De vastgoedsector is uitgegroeid tot een vaste waarde in het economische landschap, een boeiende sector die permanent in beweging is. Er is dan ook nood aan bekwame, goed opgeleide professionals. Een vastgoedmakelaar of een specialist in de immobiliënsector moet niet alleen een sterke commerciële feeling hebben, maar ook heel wat technische, juridische en fiscale knowhow. Iedereen met een bachelordiploma komt in aanmerking om via het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) toe te treden tot het beroep van vastgoedmakelaar of syndicus. Het Postgraduaat Vastgoed biedt een antwoord op de vragen van elke professionele bachelor om goed voorbereid te zijn op de verplichte bekwaamheidstest en de stage bij het BIV. Ook om als bediende werkzaam te zijn in een vastgoedkantoor geeft deze opleiding je de nodige knowhow. Zo zal je doorgroeien tot een echte professional met een brede achtergrondkennis. Indien je je kennis  van één of enkele aspecten binnen de vastgoedwereld wil verruimen, kan je je ook inschrijven per module.

waarom kiezen voor het postgraduaat vastgoed?

  • éénjarige opleiding op donderdag van 14:30 tot 21:00
  • uitsluitend gastlectoren uit het werkveld
  • praktijkgerichte aanpak
  • erkend door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
  • mogelijkheid tot betaling via de KMO-portefeuille
  • mogelijkheid tot Vlaams Opleidingsverlof

Na het succesvol afronden van het project en de testen, krijgt je een officieel getuigschrift van Postgraduaat Vastgoed uitgereikt door UC Leuven-Limburg. Schrijf je je in voor afzonderlijke modules, dan  ontvang je een attest van deelname.

opleidingsprogramma 2020-2021

Opleidingsonderdelen Studiepunten Semester
Module 1: Inleiding tot het beroep 3
Eerste semester
Module 2: Koop/verkoop 5
Eerste semester
Module 3: Huur/verhuur 3
Tweede semester
Module 4: Financieel/fiscaal 4
Tweede semester
Module 5: Technisch 4
Eerste semester
Module  6: Bouwpromotie en investeringen 4
Tweede semester
Module 7: Commercieel 4
Tweede semester
Module 8: Vastgoedbemiddeling in de praktijk 3
Tweede semester
Totaal aantal studiepunten 30  

studenten aan het woord

"Ik heb een professionele bachelor in de Rechtspraktijk achter de rug. Tijdens de kijkstage in de 2de fase heb ik stage gedaan bij een vastgoedmakelaar. Het werd al snel duidelijk dat in deze sector mijn toekomst lag. Om de nodige expertise te verwerven, volg ik momenteel het postgraduaat Vastgoed. Ik wil mijn erkenning als vastgoedmakelaar bij het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars behalen. Voor het succesvol afronden van de testen en de stage is deze opleiding een ideale voorbereiding! Vooral de gastlectoren vanuit het werkveld vormen een belangrijke troef. Zij brengen op een praktijkgerichte manier een goed overzicht van de diverse vastgoedtopics.”

foto_jannev_vastgoed.png
Janne Vanhunsel

“Ik heb reeds enkele jaren beroepservaring binnen de vastgoedsector. Omwille van mijn BIV-stage ben ik gestart met het postgraduaat Vastgoed. Professionals brengen als gastlector op een boeiende en praktijkgerichte manier een overzicht van de vastgoedwereld. Het afsluitend project met de mondelinge verdediging is een ideale voorbereiding op de bekwaamheidsproef van het BIV. Deze opleiding is dan ook zeker aan te raden voor iedereen die werkzaam wil zijn binnen de vastgoedsector!"

foto_stevenc_vastgoed.png
Steven Coenen

meer info of inschrijven?

Voor persoonlijke info  of een afspraak, contacteer  fanny.thomassen [at] ucll.be (Fanny Thomassen).  De  algemene UCLL  infomomenten  vind je hier 

Heb je de knoop doorgehakt en wil je  inschrijven? Dat kan makkelijk online.

Cursusmateriaal en catering tijdens de pauze worden voorzien.

Het studiegeld is afhankelijk van het aantal studiepunten dat je opneemt in een opleiding.

  • Per jaar: vaste kost 300 euro + 55 euro per studiepunt.
  • Totale prijs voor het volledige programma  = 1 950  euro

Medewerkers van een vastgoedkantoor die de opleiding volgen, krijgen van het Sociaal fonds 323 voor de vastgoedsector 250 euro korting op het inschrijvingsgeld.

ctri-fi-kmoportefeuille_002.jpg

Ontvang tot 30% subsidie van de Vlaamse Overheid door beroep te doen op de KMO-portefeuille.  UC Limburg is een erkende opleidingsverstrekker met als erkenningsnummer DV.O100443  (met na het punt de hoofdletter O). Voor nuttige info voor de aanvraag: kijk op www.kmo-portefeuille.be(link is external)

Wij raden aan de portefeuille  direct aan te vragen bij inschrijving voor de opleiding. Het vakje 'factuurnummer' laat je blanco. De portefeuille dient ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding aangevraagd te zijn, anders kan je geen aanspraak meer maken op de steun. 

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid tot Vlaams Opleidingsverlof.

Opleidingsbrochure aanvragen

brochure via e-mail

Brochure via post