Overslaan en naar de inhoud gaan

Postgraduaat Vastgoed
Werken en studeren
Postgraduaat

U bent hier

vastgoed

 

download onze brochure rechtstreeks!

 

iets voor jou?

vastgoed-1.jpg

De vastgoedsector is uitgegroeid tot een vaste waarde in het economische landschap, een boeiende sector die permanent in beweging is. Er is dan ook nood aan bekwame, goed opgeleide professionals.

Een vastgoedmakelaar of een specialist in de immobiliënsector moet niet alleen een sterke commerciële feeling hebben, maar ook heel wat technische, juridische en fiscale knowhow. Iedereen met een bachelordiploma komt in aanmerking om via het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) toe te treden tot het beroep van vastgoedmakelaar of syndicus.

In het  Postgraduaat Vastgoed vind je als professionele bachelor een antwoord op de vragen  om goed voorbereid te zijn op de verplichte bekwaamheidstest en de stage bij het BIV. Ook om als bediende werkzaam te zijn in een vastgoedkantoor geeft deze opleiding je de nodige knowhow. Zo zal je doorgroeien tot een echte professional met een brede achtergrondkennis. Indien je je kennis  van één of enkele aspecten binnen de vastgoedwereld wil verruimen, kan je je ook inschrijven per module.

waarom kiezen voor het postgraduaat vastgoed?

  • éénjarige opleiding op donderdag van 14:30 tot 21:00, combinatie van on campus en online lessen
  • combinatie met job mogelijk
  • mogelijkheid om in te schrijven voor enkele opleidingsonderdelen
  • uitsluitend gastlectoren uit het werkveld
  • praktijkgerichte aanpak
  • erkend door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
  • je kan betalen via de KMO-portefeuille
  • je kan Vlaams Opleidingsverlof krijgen

Na het project en de testen succesvol af te ronden, krijg je een officieel getuigschrift van Postgraduaat Vastgoed uitgereikt door UC Leuven-Limburg. Schrijf je je in voor afzonderlijke modules, dan  ontvang je een attest van deelname.

opleidingsprogramma 2021-2022

Opleidingsonderdelen Studiepunten Semester
Module 1: Inleiding tot het beroep 3
1
Module 2: Koop/verkoop 5
1
Module 3: Huur/verhuur 4
2
Module 4: Financieel/fiscaal 4
2
Module 5: Technisch 4
1
Module  6: Bouwpromotie en investeringen 4
2
Module 7: Commercieel 3
2
Module 8: Vastgoedbemiddeling in de praktijk 3
2
Totaal aantal studiepunten 30  

studenten aan het woord

"Ik heb een professionele bachelor in de Rechtspraktijk achter de rug. Tijdens de kijkstage in de 2de fase heb ik stage gedaan bij een vastgoedmakelaar. Het werd al snel duidelijk dat in deze sector mijn toekomst lag. Om de nodige expertise te verwerven, volg ik momenteel het postgraduaat Vastgoed. Ik wil mijn erkenning als vastgoedmakelaar bij het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars behalen. Voor het succesvol afronden van de testen en de stage is deze opleiding een ideale voorbereiding! Vooral de gastlectoren vanuit het werkveld vormen een belangrijke troef. Zij brengen op een praktijkgerichte manier een goed overzicht van de diverse vastgoedtopics.”

foto_jannev_vastgoed.png
Janne Vanhunsel

“Ik heb reeds enkele jaren beroepservaring binnen de vastgoedsector. Omwille van mijn BIV-stage ben ik gestart met het postgraduaat Vastgoed. Professionals brengen als gastlector op een boeiende en praktijkgerichte manier een overzicht van de vastgoedwereld. Het afsluitend project met de mondelinge verdediging is een ideale voorbereiding op de bekwaamheidsproef van het BIV. Deze opleiding is dan ook zeker aan te raden voor iedereen die werkzaam wil zijn binnen de vastgoedsector!"

foto_stevenc_vastgoed.png
Steven Coenen

Inschrijven

Meer info of kennismakingsgesprek

Wil je een afspraak maken voor een digitaal kennismakingsgesprek? Mail dan naar fanny.thomassen [at] ucll.be (Fanny Thomassen).

Het kennismakingsgesprek verbindt je tot niets maar is wel een voorwaarde om te kunnen inschrijven.

online inschrijven

Na je kennismakingsgesprek kan je je online inschrijven.

meer info

Het studiegeld is afhankelijk van het aantal studiepunten dat je opneemt in een opleiding.

  • Per jaar: vaste kost €300  +€ 55  per studiepunt.
  • Totale prijs voor het volledige programma  = € 1 950  

Medewerkers van een vastgoedkantoor die de opleiding volgen, krijgen van het Sociaal fonds 323 voor de vastgoedsector € 250  korting op het inschrijvingsgeld.

ctri-fi-kmoportefeuille_002.jpg

Ontvang tot 30% subsidie van de Vlaamse Overheid door beroep te doen op de KMO-portefeuille.  UC Limburg is een erkende opleidingsverstrekker met als erkenningsnummer DV.O100443  (met na het punt de hoofdletter O). Voor nuttige info voor de aanvraag: kijk op www.kmo-portefeuille.be(link is external)

Wij raden aan de portefeuille  meteen aan te vragen bij inschrijving voor de opleiding. Het vakje 'factuurnummer' laat je blanco. De portefeuille dient ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding aangevraagd te zijn, anders kan je geen aanspraak meer maken op de steun. 

Daarnaast kan je Vlaams Opleidingsverlof krijgen.