Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Studenten Elektronica-ICT ontvangen Cera Award

woensdag 25 oktober

Zaterdag 21 oktober ontvingen 3 UCLL-studenten Elektronica-ICT van Campus Diepenbeek de Cera Award in de gebouwen van Imec, het wereldvermaarde nano-elektronica onderzoekscentrum. Alexander Bielen, Martijn Festjens en Michiel Pieters vertaalden onderzoek van UCLL-studenten Verpleegkunde naar een technologische oplossing die toelaat preventief in te spelen op epilepsieaanvallen bij kinderen.

De jury was o.a. onder de indruk van het vermogen van de studenten om weg te gaan van technisch taalgebruik en van hun vermogen om zich in te leven in deze kwetsbare doelgroep. Het project kwam er op vraag van externe partner Epihunter.

De studenten werkten mee aan een oplossing die de leerkracht waarschuwt wanneer er een epilepsieaanval op komst is bij een kind in de klas. Zonder dat de overige leerlingen iets merken van dit signalisatieproces. Het juryrapport van de Cera Award omschreef het als volgt: “Bij het eindresultaat werd ten volle gestreden om de doelgroep van kinderen met epilepsie niet te stigmatiseren. De sterke samenwerking met hun collega-studenten van Verpleegkunde was hier een duidelijke verrijking.”