Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Internationale week bij Management en Technologie Limburg

vrijdag 20 april

Van 16 tot 20 april organiseerde UC Leuven Limburg een “International Week” rond het thema “Smart Cities”. De groep Management en Technologie werkte hiervoor samen met de Faculteit Ingenieurswetenschappen van KU Leuven.

Tijdens de voorbije week werd er kritisch gekeken naar het thema rond slimme steden. Hoe ziet de ideale stad eruit binnen 10 jaar? Hoe slim zijn onze Vlaamse steden vandaag al? En moeten we bang zijn voor de stad van de toekomst? Op deze en vele andere vragen werd een antwoord gezocht samen met een groep van internationale experten. Hiervoor waren onder andere buitenlandse gastprofessoren uitgenodigd om een inspirerende sessie te geven. Zij waren te gast van de University of Limpopo uit Zuid-Afrika, de Universidad Nacional de la Plata uit Argentinië en de University College Vittoria-Gasteiz uit Spanje. Verder ontving UCLL ook sprekers uit de bedrijfswereld van onder andere Imec, VOKA, Siemens, Beckhoff, Tomorowlab, en Settlemint-Blockchain.

In het totaal namen gedurende deze week een honderdtal UCLL en KUL studenten deel aan de sessies. Ook 15 studenten van de partnerscholen uit Italië en Spanje waren aanwezig. Op die manier werd de doelstelling om UCLL studenten een internationale ervaring te geven op hun eigen campus, ingevuld. Naast campus Diepenbeek, gingen er ook sessies door in Hostel H in Hasselt en het openluchtmuseum Bokrijk in Genk.

De studenten maakten in een case study “A smart university in a smart city” ook een vergelijkende studie van het concept “Being smart” in hun eigen hogeschool, universiteit en stad. Ze werden hiervoor ingedeeld in internationale teams. Vrijdag werd een afsluitend evenement georganiseerd waar zij hun bevindingen konden presenteren. Tijdens de award ceremonie werd uiteindelijk een winnend team gekozen.