Supply Chain Management | UCLL

(INTER)NATIONALE TEAMPLAYER

Je ontwikkelt zowel individueel als in groep je competenties en expertise. Dat doe je via cases met authentiek materiaal. Daarna volgt een krachtige leeromgeving met externe opdrachtgevers of in wedstrijden, regionaal en internationaal.

ELKE SCHAKEL VAN SUPPLY CHAIN

Aan de hand van real life cases en projecten in samenwerking met het werkveld, krijg je inzicht in elke schakel van de supply chain. Transport en multimodaliteit, inkoop en warehousemanagement, productie, distributie en e-commerce, … jouw analyses leiden tot onderbouwde oplossingen.

WAREHOUSE MANAGEMENT SPECIALIST

Inkoop, verkoop en dienstverlening verlopen vlot via sterke externe en interne zakenrelaties. Enkel bij UCLL kan je als afstudeerder een volledige magazijninrichting verzorgen van A tot Z, maar ook veelgebruikte ERP-systemen implementeren en optimaliseren. Jij wordt zo een gewilde professional door je kennis van warehouse management.

EEN WERELDWIJD NETWERK

Vanaf je eerste les inspireren managers uit de sector je met hun praktijkervaring en expertise. Zo word jij uitgedaagd om de innovaties in de snel bewegende logistieke wereld te verkennen.

Theorie wordt meteen toegepast in real-life logistieke cases, je krijgt de sectorspecifieke software onder de knie en leert de kernprocessen van de logistiek beheren en optimaliseren.

DUURZAAMHEID CENTRAAL

Een efficiënt supply chain management kan de bedrijfsimpact op de omgeving minimaliseren, waarborgt sociale verantwoordelijkheid en creëert waarde op lange termijn.

Wil jij ook in de mogelijkheid zijn om een significant steentje aan onze planeet en maatschappij bij te dragen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Studieprogramma

Opleidingsfase 1 Openvouwen
Opleidingsfase 2 Openvouwen
Opleidingsfase 3 Openvouwen

Wil je graag meer info over elk vak?

Ik heb enorm veel opties om stage te volgen, omdat supply chain management overal nodig is.

Chiel Smets, student

Eerste fase: een straffe basis

Je krijgt een goede theoretische basis mee van het logistieke proces. Ook je algemene kennis werk je bij, want de economie staat niet stil. En ja, je communiceert na één jaar al vlot in meerdere talen.

Tweede fase: uitbreiden en verfijnen

Je gaat aan de slag met cases; échte werksituaties dus. De docenten zijn begeleiders want de theorie maakt steeds meer ruimte voor de praktijk. Je opleiding is een geïntegreerd geheel!

Derde fase: professional

Tijd voor je stage! Samen met, of zelfs in bedrijven in binnen- en buitenland, vind je de dingen die essentieel zijn in je functie. Want die bedrijven zijn op zoek naar mensen zoals jij, die geleerd hebben om vragen te beantwoorden nog vóór ze gesteld worden.

Ik vind de rechtenvakken ook heel interessant: verzekeringsrecht leer je verzekeringsovereenkomsten afsluiten en dat is informatie die je later ook kan gebruiken en fiscale wetgeving leer je je belastingsbrief ontleden en wat je precies moet aangeven.

Rob Janssens

Jouw ideale match?

 • Je zet en ziet de dingen graag in beweging. Plannen, organiseren en optimaliseren van processen zit in je bloed.
 • Je ziet jezelf een vlotte aanstuurder worden in een internationale en/of meertalige omgeving.
 • Je wil een boeiende, gevarieerde carrière in een commerciële, dynamische bedrijfssector.
 • Je bent een teamplayer die open staat voor innovatie.
 • Jij maakt het verschil in een onderling verbonde wereldmarkt, waarin supply chain management cruciaal is.

Internationale ervaring in intermodaal transport 

Je kan met onze studenten vlot in zee gaan. Onze studenten Supply Chain Management krijgen immers tijdens hun traject de kans om een internationale logistieke ervaring op te doen waarbij ze letterlijk en figuurlijk even in het werkveld staan.

Studenten volgen logistieke operaties op van internationale partners in een intermodale context. Trein, vrachtwagen, schip of vliegtuig dankzij deze ervaring zie je van dichtbij welke weg jouw pakketje aflegt vooraleer het bij jou in de bus zit.

Ik ben er vooral ook van geschrokken hoe makkelijk het is om naar het buitenland te gaan met deze richting, hoe internationaal en mondiaal het is. We leren termen die over heel de wereld gebruikt worden. Daarnaast heb ik echt een goede band gekregen met mijn lectoren en opleidingsverantwoordelijke.

student Jenne Briers

Stages en projecten

Niets is zo leerrijk dan in de dagelijkse praktijk staan en daar toepassen wat je geleerd hebt. Door echte bedrijfsproblemen op te lossen in projecten en in een bedrijfsstage, bereid je je optimaal voor op de arbeidsmarkt.

Voor meer info hierover kan je terecht bij Ann Ruelens

Studeren zonder grenzen

Je kan via meerdere internationale ervaringen telkens opnieuw - je blik verruimen met:

 • internationale weken waarbij je zelf naar het buitenland gaat binnen je opleiding
 • bezoeken aan multinationals 
 • buitenlandse stages
 • een volledig semester op Erasmusuitwisseling
Overschakelen van een andere richting

Heb je eerst iets anders gestudeerd of uitgeprobeerd Het is soms wat zoeken naar welke opleiding jou op het lijf geschreven is.

Stuur een e-mail naar de opleidingsverantwoordelijke Pieter Walbers (pieter.walbers@ucll.be) en  ontdek of deze studie bij jou past. We helpen je ook graag verder met vragen over vrijstellingen

Voor ik startte bleef er nog een onzekerheid: zou het alleen maar gaan over rekken, pallets of vrachtwagens? De docenten namen die vrees snel weg en door het gevarieerde aanbod van vakken doe ik nu een job die ik graag doe.

Wesley Vanzeir

Campus

Je kan deze afstudeerrichting enkel op Campus Diepenbeek volgen.

Aan de slag met je diploma

Als afgestudeerde Supply Chain Management kan  je meteen aan het werk in een sector waar de kansen voor het grijpen liggen. Stuk voor stuk functies met volop doorgroeimogelijkheden:

 • Supply chain verantwoordelijke in een KMO of multinational
 • Project en implementation manager
 • Transportmanager of - planner 
 • Warehouse supervisor 
 • Dispatcher 
 • Inkoper 
 • Productieplanner 
 • Distributieplanner 
 • Consultant 
 • Operations manager 
 • E-commerce manager 
 • Demand planner

 

De tewerkstellingskansen binnen logistiek zijn zo divers en uitgebreid dat ik steeds een job kan vinden die het best aansluit bij mijn eigen interesse. Dat is in deze tijden voor jonge mensen natuurlijk altijd mooi meegenomen.
Yves Berx

Yves Berx

Verder studeren na je diploma

Ook verder studeren behoort tot de mogelijkheden.

Bachelor-na-bachelors (banaba's)  

Advanced Business Management - een bachelor-na-bachelor met maar liefst 9 keuzetrajecten. Na het behalen van deze bachelor-na-bachelor krijg je meteen toegang tot verkorte masteropleidingen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Een tweede afstudeerrichting in verkort programma

 • Marketing 
 • KMO & ondernemen 

.Ook de overige bachelors bedrijfsmanagement zijn mogelijk via een verkort programma.

Postgraduaten

Je kan ook opteren voor een van onze postgraduaten

Master na een schakelprogramma 

Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Je vindt ze in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven. De meest gekozen optie is Handelswetenschappen, al dan niet met specialisatie Supply Chain Management.

Navorming

Raadpleeg de vele andere opties en de meest recente navormingen

 

Supply Chain Management, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Pieter Walbers
Pieter Walbers
Opleidingsverantwoordelijke Supply Chain Management

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: