Design Thinking & Innovation | UCLL

Over Design Thinking & Innovation

Dompel jezelf onder in de wereld van Design Thinking, een aanpak boordevol praktische tools om problemen te transformeren tot creatieve innovaties. Deze opleiding onthult de nieuwste trends en leert je vernieuwend te zijn. Als jij gelooft dat mensen de kern van innovatie moeten vormen en bedrijven hier meer aandacht aan moeten besteden, dan is dit dé opleiding voor jou!

Iets voor jou? 

Steek je graag de handen uit de mouwen? Beschik je over de nodige durf en creativiteit om steeds op zoek te gaan naar nieuwe ideeën en betere oplossingen? Ben je een teamspeler en besef je dat kennis en inzichten uit verschillende disciplines moeten samenwerken om tot waardevolle inzichten te komen? Dan is Design Thinking zeker iets voor jou. 

Studieprogramma Design Thinking & Innovation

Studieprogramma Openvouwen

Dit keuzetraject wordt enkel in het Engels aangeboden. 
Werkstudenten kunnen dit programma ook deeltijds opnemen.
Klik op de ECTS-fiche voor meer details. 

Meer info of inschrijven?

Wil je meer info over de opleiding of inschrijven? Maak dan nu eerst een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek of mail Christel Lammens.

 

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld voor 2024-2025 bedraagt € 450 (vast gedeelte) + € 25 per studiepunt of
€ 1950 voor het volledige programma.

Gratis crash course management

Heb je geen of weinig basiskennis management? Geen probleem! Na het volgen van de gratis crash course Management ben je helemaal klaar om succesvol aan de opleiding te beginnen. 

Vrijstellingen

Vrijstellingen worden in de Banaba ABM niet toegekend gezien de continue update van de vakinhouden en de unieke aanpak door de (soms buitenlandse) gastdocenten en partneruniversiteiten.

Na je studie

De weg naar jouw droomjob

Design Thinking wordt steeds vaker in bedrijven en organisaties ingezet om tot klantgerichte innovaties te komen. Bovendien behoren de skills die je aanleert in Design Thinking tot de ‘Top Skills for 2025’ volgens het World Economic Forum. 

Dit keuzetraject bereidt je dus voor op de arbeidsmarkt van morgen. Je zal in heel uiteenlopende jobs een extra set vaardigheden kunnen voorleggen die alsmaar belangrijker worden op de arbeidsmarkt. Je zal de innovator zijn die met creatieve ideeën komt en inspirerend werkt voor de hele organisatie.

Verder studeren

Jij bent ongetwijfeld de Moving Mind waarnaar heel wat bedrijven op zoek zijn. Of toch eerst nog die master halen? 
Dat kan! Met je Banaba diploma op zak kan je zowel in België aan VUB als in het buitenland in verschillende landen een master halen in 2 of 3 semesters.

ONTDEK DE OPTIES HIER!

Een nieuw avontuur

In het eerste semester volg je lessen gegeven door professionals uit het bedrijfsleven, meestal op onze campus in Hertogstraat Heverlee, en deels online. In het tweede semester werk je vier maanden lang als Junior Consultant voor een bedrijf, met begeleiding van een ervaren projectbegeleider. Deze praktijkervaring is meteen een waardevolle extra ervaring op je CV. En geen zorgen, je staat er niet alleen voor! Je begint dit nieuwe avontuur samen met zo’n 200 andere studenten, verdeeld in kleine groepen per interessegebied. Super opwindend, toch?

Studenten aan het woord

We vroegen onze studenten wat zij vonden van dit keuzetraject. Ontdek wat ze te zeggen hebben: 

Campus Hertogstraat

Design Thinking & Innovation, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Christel Lammens
Modulemanager Design Thinking & Innovation
An Verjans
Opleidingsverantwoordelijke