Design Thinking & Innovation | UCLL

Iets voor jou? 

Design Thinking is een aanpak die heel wat hands-on tools gebruikt om problemen om te zetten in creatieve innovaties.

  • Je bent nieuwsgierig naar de nieuwste trends en je wilt graag vernieuwend zijn.
  • Je blijft niet bij de pakken zitten maar steekt graag de handen uit de mouwen. Hierbij heb je een goede portie durf en creativiteit om steeds op zoek te gaan naar nieuwe ideeën en betere oplossingen.
  • Je denkt dat mensen steeds centraal moeten staan bij innovaties en dat bedrijven en organisaties hiervoor meer aandacht moeten hebben.
  • Je bent een teamspeler. Je weet dat kennis en inzichten uit verschillende disciplines moeten samenwerken om tot waardevolle inzichten te komen.   

Herken je jezelf in deze omschrijvingen? Dan is Design Thinking zeker iets voor jou. 

Studieprogramma Design Thinking & Innovation

Studieprogramma Openvouwen

Dit keuzetraject wordt enkel in het Engels aangeboden. 
Werkstudenten kunnen dit programma ook deeltijds opnemen.
Klik op de ECTS-fiche voor meer details. 

Inschrijven? Meer info?

Wil je meer info of een afspraak maken voor een (digitaal) kennismakingsgesprek? Mail dan naar Christel Lammens.
Het kennismakingsgesprek verbindt je tot niets maar is wel een voorwaarde om te kunnen inschrijven.

 

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld voor 2023-2024 bedraagt € 450 (vast gedeelte) + € 25 per studiepunt of
€ 1950 voor het volledige programma.

Gratis crash course management

Heb je geen of weinig basiskennis management? Geen probleem! Na het volgen van de gratis crash course Management ben je helemaal klaar om succesvol aan de opleiding te beginnen. 

Vrijstellingen

Vrijstellingen worden in de Banaba ABM niet toegekend gezien de continue update van de vakinhouden en de unieke aanpak door de (soms buitenlandse) gastdocenten en partneruniversiteiten.

Een nieuw avontuur

In het eerste semester volg je lessen gegeven door bedrijfsexperten. Die volg je op onze campus Proximus (neem hier alvast een kijkje!). Een ding is zeker: je staat er niet alleen voor! Samen met zo'n 300 studenten, opgesplitst in kleine groepen per keuzetraject, begin je aan dit nieuwe avontuur. Spannend, toch?!

Junior Consulting Project

In het tweede semester werk je gedurende 4 maanden als ‘junior consultant’ aan een project. Je wordt hierbij ondersteund door jouw projectbegeleider. Dankzij dit project heb je meteen een mooie werkervaring om aan je cv toe te voegen. Zo trok Jochem Daelman naar New York. Bekijk zijn avontuur! 

Studenten aan het woord

We vroegen onze studenten wat zij vonden van dit keuzetraject. Ontdek wat ze te zeggen hebben: 

Campus Hertogstraat

Aan de slag

Naar jouw droomjob

Design Thinking wordt steeds vaker in bedrijven en organisaties ingezet om tot klantgerichte innovaties te komen. Bovendien behoren de skills die je aanleert in Design Thinking tot de ‘Top Skills for 2025’ volgens het World Economic Forum. 

Dit keuzetraject bereidt je dus voor op de arbeidsmarkt van morgen. Je zal in heel uiteenlopende jobs een extra set vaardigheden kunnen voorleggen die alsmaar belangrijker worden op de arbeidsmarkt. Je zal de innovator zijn die met creatieve ideeën komt en inspirerend werkt voor de hele organisatie.

Verder studeren

Jij bent ongetwijfeld de moving mind waarnaar heel wat bedrijven op zoek zijn. Of wil je toch maar eerst die gedroomde master halen? 

Een verkorte master in België

Sinds september 2020 kunnen onze Banaba ABM studenten, die hun diploma behaalden zonder toleranties,  in 3 semesters (90 stp)  een master halen aan de VUB (België): namelijk een master in Bedrijfskunde (Nederlandstalige opleiding) of een master in Management (Engelstalige opleiding).

Een verkorte master in het buitenland

Je kan ook gaan voor een verkorte buitenlandse master, zonder schakelprogramma of met specifieke vrijstellingen. Ontdek de opties hier!

Design Thinking & Innovation, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Christel Lammens
Modulemanager Design Thinking & Innovationn
An Verjans
Opleidingsverantwoordelijke