Pop-upstores

"Voor onze studenten op stage vertrekken werken studenten voor hun eigen business! Ze starten met een webshop én zetten hun eigen concept om in een live pop-up store.

Ze werken nauw samen met de lokale leveranciers en stadsbesturen van Leuven en Limburg. Door middel van pop-up stores wordt nieuw leven ingeblazen in winkelstraten en doorbreken ze het reguliere aanbod in bestaande shops. Tijdens events en workshops worden best practices gedeeld met lokale ondernemers.

Praktijkervaring, de lokale economie steunen én winst naar regionale goede doelen? Driemaal check voor onze Moving Minds! "

Link nog aan te passen

Mobile food lab, voedsel voor de toekomst - door, voor en met millenials

Het project ‘Gezocht: Voedsel voor de Toekomst’ gaat samen met jongeren op zoek naar producten die de steeds toenemende wereldbevolking op een duurzame manier kunnen voeden. UCLL’s studenten Bedrijfsmanagement hadden daarbij een heel specifieke opdracht: het mee ontwikkelen en uitwerken van ideeën rond het op de markt brengen van duurzame en gezonde voeding. Enter the Mobile Food Lab.

Shortseashipping case barcelona-civitavecchia

Onder begeleiding van je lectoren werk je samen met studenten van een andere nationaliteit aan een real life business case rond short sea shipping. Je wordt in het Engels onderwezen en begeleid door de Escola Europea voor Intermodal transport. Je bestudeert niet enkel de data maar ervaart ook het transport zelf door mee te gaan op een RoPax van Barcelona naar Italië en terug. Dit geeft je de kans kennis op te doen van het havengebeuren en maritiem transport en je expertise te delen in een internationaal gezelschap.

 

KMO routes

Managers en ondernemers staan vaak voor heel wat uitdagingen en beseffen dat het soms moeilijk is om niet uit koers geslagen te worden. Ze denken na over strategie, leveranciers, klanten, concurrenten, werknemers... en kunnen daar best wat hulp bij gebruiken.

Als UCLL-student krijg je de kans om al je kennis in te zetten en om op een creatieve manier een sterke strategie en acties uit te werken voor een bestaand bedrijf.

Deze verworven ervaringen geven je een streepje voor op de arbeidsmarkt!

Innovation lab

De uitdaging voor Belgische bedrijven is om blijvend te innoveren in deze steeds sneller veranderende wereld. De nieuwste innovatieve processen en methoden die hierop een antwoord bieden sijpelen moeilijk door naar bedrijven. Het InnovationLab van UCLL brengt daar verandering in!

Onze studenten ondersteunen KMO’s in hun innovatietrajecten op vlak van marktpositionering, doelgroepenbenadering, multimedia en events. De allernieuwste trends, Design Thinking en het internationaal kader vormen een inspirerende voedingsbodem voor creatieve en duurzame vooruitgang.

Laatstejaarsstudenten werken 12 weken samen in een team bestaande uit verschillende afstudeerrichtingen en toetsen in internationale weken ook hun kennis af met die van hun collega’s!

Link nog aan te passen

Behaal jouw honours degree

In het Excellentietraject kan je jezelf onderscheiden, je talenten maximaliseren en je leiderschap skills aanwakkeren.

Doorheen twee semesters ga je de uitdaging aan om mee te denken rond maatschappelijke problemen of zelfs wicked problems. Daarrond, worden tal van sessies aangereikt boordevol inspirerende content en ervaringen rond persoonlijk leiderschap, creativiteit en duurzame innovatie.   

Wat mag je verwachten?

  • Events, bootcamps & workshops met o.a. StreetwiZe & The Shift
  • Samenwerking met en getuigenissen van experten
  • De uitbouw van jouw netwerk
  • Stevig teamwork
  • Process coaching door ervaren docenten
  • Een Honours degree certificaat   

Maar het meest bijzondere is dat jij zelf mee aan het stuur zit, en samen met jouw team bepaalt hoe en waarheen de reis zal verlopen.

Ondernemen samen met Start Minds

Geprikkeld om te ondernemen? Heb je een idee en weet je niet goed hoe je aan dit avontuur moet beginnen? Of heb je misschien je eigen zaak reeds opgestart? Wens je meer flexibiliteit om je studies te combineren met je eigen zaak en wil je dus het statuut student-ondernemer?

Bij UCLL StartMinds kan je terecht voor begeleiding bij de uitwerking van je ondernemend idee, voor inspiratiesessies en workshops, voor coaching op maat, voor deelname aan ondernemerswedstrijden, bespreken van het statuut student-ondernemer, …

In de StartMinds kalender op de website en op onze Facebook-pagina vind je een handig overzicht van alle workshops en events. Blijf dus niet zitten met je idee of vragen, maar neem contact op met de StartMinds coördinatoren – Robrecht Van Goolen voor Vlaams Brabant en An Nackom voor Limburg via startminds@ucll.be.

Moving Minds award: granola delicé

"We solve the waste, you get the taste" In andere woorden: een duurzame én lekkere manier om voedselverspilling tegen te gaan! Dat is het idee achter 'Délicé', de gezonde ontbijtsnack die onze studenten management, technologie en gezondheid creëerden.

Van onderzoek naar het beter gebruik van nevenstromen tot het op de (web)markt brengen van hun heerlijke, ambachtelijke granola met noten- of veenbessensmaak!

Bedrijfsmanagement, iets voor jou?

Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Veerle Van Hoorick
Opleidingsverantwoordelijke marketing Leuven
Carline Vuylsteke
Accountancy-Fiscaliteit en Financiën & Verzekeringen regio Leuven
Christel De Lange
Rechtspraktijk, KMO & Ondernemen regio Leuven
Eva Vanspauwen
Opleidingsverantwoordelijke Bedrijfsmanagement Limburg
Pieter Walbers
Opleidingsverantwoordelijke Bedrijfsmanagement Limburg