Supply Chain Management | UCLL

Over Supply Chain Management

Onze studenten stellen de opleiding voor

Niemand kan je deze opleiding beter voorstellen dan onze eigen studenten. Ontdek wat zij te zeggen hebben over de afstudeerrichting Supply Chain Management.

In deze opleiding verken je de goederenstroom van producent tot eindgebruiker, en weer terug. Je krijgt inzicht in iedere schakel van de logistieke keten aan de hand van real life cases en in projecten in co-creatie met het werkveld: transport en multimodaliteit, inkoop en warehouse management, distributie en e-commerce, productie en expeditie.

Supply Chain Management - keuzetraject van bedrijfsmanagement bij UCLL

Meer dan van A naar B

Inkoop, verkoop en dienstverlening verlopen vlot via sterke externe en interne zakenrelaties. Je leert hoe je op basis van data het bedrijfsbeleid bij kan sturen en opbouwend advies geeft bij beslissingen binnen de logistieke context. Regelgeving en kwaliteitsprocedures horen daar bij: zo zorg jij voor duurzame processen.

scm

Futureproof

In deze sector staat innovatie centraal. Je leert dus de impact van de bedrijfseconomische en technologische omgeving op het bedrijf, de logistieke sector en supply chain in te schatten. Dat houdt dus ook in dat je volledig mee zal zijn met de nieuwste digitale tools en logistieke software, zodat je analyses leiden tot dashboards die je beslissingen onderbouwen. 

Studieprogramma

Opleidingsfase 1 Openvouwen
Opleidingsfase 2 Openvouwen
Opleidingsfase 3 Openvouwen

Wil je graag meer info over elk vak?

Eerste fase: een straffe basis

Je krijgt een goede theoretische basis mee van het logistieke proces. Ook je algemene kennis werk je bij, want de economie staat niet stil. En ja, je communiceert na één jaar al vlot in meerdere talen.

Tweede fase: uitbreiden en verfijnen

Je gaat aan de slag met cases; échte werksituaties dus. De docenten zijn begeleiders want de theorie maakt steeds meer ruimte voor de praktijk. Je opleiding is een geïntegreerd geheel!

Derde fase: professional

Tijd voor je stage! Samen met, of zelfs in bedrijven in binnen- en buitenland, vind je de dingen die essentieel zijn in je functie. Want die bedrijven zijn op zoek naar mensen zoals jij, die geleerd hebben om vragen te beantwoorden nog vóór ze gesteld worden.

Voor ik startte bleef er nog een onzekerheid: zou het alleen maar gaan over rekken, pallets of vrachtwagens? De docenten namen die vrees snel weg en door het gevarieerde aanbod van vakken doe ik nu een job die ik graag doe.

Wesley Vanzeir

Short Sea Shipping: Barcelona - Civitavecchia 

Onder begeleiding van je lectoren werk je samen met studenten van een andere nationaliteit aan een real life business case rond short sea shipping. Je wordt in het Engels onderwezen en begeleid door de Escola Europea voor Intermodal transport.

Je bestudeert niet enkel de data maar ervaart ook het transport zelf door mee te gaan op een RoPax van Barcelona naar Italië en terug. Dit geeft je de kans kennis op te doen van het havengebeuren en maritiem transport en je expertise te delen in een internationaal gezelschap.

Nu ik aan het werk ben, merk ik elke dag waar supply chain voor staat: logistiek is één lange keten van processen met een waaier van beroepen. Elke dag opnieuw managen is daarbij essentieel.

Semra

Stages en projecten

Niets is zo leerrijk dan in de dagelijkse praktijk staan en daar toepassen wat je geleerd hebt. Door echte bedrijfsproblemen op te lossen in projecten en in een bedrijfsstage, bereid je je optimaal voor op de arbeidsmarkt.

Voor meer info hierover kan je terecht bij Ann Ruelens

Studeren zonder grenzen

Je kan via meerdere internationale ervaringen telkens opnieuw - je blik verruimen met:

 • internationale weken waarbij je zelf naar het buitenland gaat binnen je opleiding
 • bezoeken aan multinationals 
 • buitenlandse stages
 • een volledig semester op Erasmusuitwisseling
Overschakelen van een andere richting

Heb je eerst iets anders gestudeerd of uitgeprobeerd Het is soms wat zoeken naar welke opleiding jou op het lijf geschreven is.

Stuur een e-mail naar de opleidingsverantwoordelijke Bert De Roo (bert.deroo@ucll.be) en  ontdek of deze studie bij jou past. We helpen je ook graag verder met vragen over vrijstellingen

Campus

Je kan deze afstudeerrichting enkel op Campus Diepenbeek volgen.

Supply cjain managelent logistiek ucll

Aan de slag met je diploma

Als afgestudeerde Supply Chain Management kan  je meteen aan het werk in een sector waar de kansen voor het grijpen liggen. Stuk voor stuk functies met volop doorgroeimogelijkheden:

 • Supply chain verantwoordelijke in een KMO of multinational
 • Project en implementation manager
 • Transportmanager of - planner 
 • Warehouse supervisor 
 • Dispatcher 
 • Inkoper 
 • Productieplanner 
 • Distributieplanner 
 • Consultant 
 • Operations manager 
 • E-commerce manager 
 • Douanedeclarant
 • Junior expediteur

 

De tewerkstellingskansen binnen logistiek zijn zo divers en uitgebreid dat ik steeds een job kan vinden die het best aansluit bij mijn eigen interesse. Dat is in deze tijden voor jonge mensen natuurlijk altijd mooi meegenomen.
Yves Berx

Yves Berx

Supply chain management bij UCLL: verder studeren

Verder studeren na je diploma

Ook verder studeren behoort tot de mogelijkheden.

Bachelor-na-bachelors (banaba's)  

Advanced Business Management - een bachelor-na-bachelor met maar liefst 9 keuzetrajecten. Na het behalen van deze bachelor-na-bachelor krijg je meteen toegang tot verkorte masteropleidingen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Een tweede afstudeerrichting in verkort programma

 • Marketing 
 • KMO & ondernemen 

.Ook de overige bachelors bedrijfsmanagement zijn mogelijk via een verkort programma.

Postgraduaten

Je kan ook opteren voor een van onze postgraduaten

Master na een schakelprogramma 

Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Je vindt ze in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven. De meest gekozen optie is Handelswetenschappen, al dan niet met specialisatie Supply Chain Management.

Navorming

Raadpleeg de vele andere opties en de meest recente navormingen

 

Supply Chain Management, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Pieter Walbers
Pieter Walbers
Opleidingsverantwoordelijke Supply Chain Management