Leraar kleuteronderwijs worden: trajecten op maat | UCLL

Denk je eraan om een (bijkomend) diploma in het kleuteronderwijs te behalen? Heb je ooit gekozen voor een studie waarin je niet verder wil en is leraar worden een (oude) droom? Of ben je al aan het werk, maar wil je toch verder studeren om de overstap naar het onderwijs te kunnen maken? 

Met deze opleidingstrajecten voor volwassenen en afgestudeerde studenten kan je leraar worden. Maak je dromen waar!

Heb je een diploma secundair onderwijs?

Voltijds dagonderwijs

Dan kan je een educatieve bachelor kleuteronderwijs behalen in 3 jaar in het dagonderwijs in Diest, Heverlee of Diepenbeek.

Avondonderwijs Campus Diepenbeek

Je kan ook via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 4 jaar. 

Heb je een bachelor- of masterdiploma?

Verkort dagtraject Campus Diest

Je kan  via een verkort  dagtraject leraar kleuteronderwijs  worden in Diest in 2 jaar. Heb je een diploma hoger onderwijs en een onderwijsbevoegdheid? Dan kan je op één jaar tijd het diploma kleuteronderwijzer behalen. 

Verkort dagtraject Campus Diepenbeek

Met een bachelordiploma kan je in het tweede jaar van de dagopleiding bachelor Kleuteronderwijs in Diepenbeek instappen. Je opleiding duurt dan 2 jaar. 

Avondonderwijs campus Diepenbeek

 Je kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 3 jaar

Blended opleiding campus Hertogstraat, Heverlee

Of je kan leraar kleuteronderwijs worden via een blended opleiding in Heverlee. Je volgt 1 avond per week en 1 volledige dag per week les. Het traject bestaat uit een combinatie van afstandsleren, coaching, zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. Hiermee is de combinatie met een gezin en/of een deeltijdse job haalbaar.  Zo kan je leraar kleuteronderwijs worden in 2 à 3 jaar

Heb je een bachelor- of masterdiploma én een specifieke lerarenopleiding, of een bachelor

Verkort dagtraject Campus Diest

Heb je een diploma hoger onderwijs en een onderwijsbevoegdheid? Dan kan je via een verkort  dagtraject op 1 jaar tijd het diploma kleuteronderwijzer behalen in Diest.

Dagopleiding Campus Diepenbeek

Met een bachelordiploma Lager Onderwijs kan je in 1 jaar tijd in dagopleiding in Diepenbeek een bachelor Kleuteronderwijs behalen. Heb je een bachelordiploma Secundair Onderwijs, dan volg je een dagopleiding van 2 jaar.

Avondonderwijs campus Diepenbeek

Voor wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep wil werken, kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar kleuteronderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een kleuterschool. De opleiding duurt 2 jaar.

Blended opleiding campus Hertogstraat, Heverlee

Je kan ook leraar kleuteronderwijs worden via een blended opleiding in Heverlee. Je volgt 1 avond per week en 1 volledige dag per week les. Het traject bestaat uit een combinatie van afstandsleren, coaching, zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. Hiermee is de combinatie met een gezin en/of een deeltijdse job haalbaar.  Zo kan je leraar worden in 1 à 1,5 jaar.

Je krijgt les in kleine groepjes. Iedereen helpt elkaar. Er is een ontzettend leuke sfeer. En je krijgt ongelooflijk veel hulp en ondersteuning van docenten. Ik heb nog nergens zoveel persoonlijke begeleiding en respect gekregen. Voor ieders situatie is er een aangepast rooster. Het is een plezier om op deze manier een tweede studie te doen.

Tosca Roofthooft

Interesse in een traject op maat?

Contacteer onze trajectcoaches

Campus Diepenbeek

Campus Diest

Campus Hertogstraat, Heverlee