#Moving Minds

Maar het meest bijzondere is dat jij zelf mee aan het stuur zit, en samen met jouw team bepaalt hoe en waarheen de reis zal verlopen.

Welkom bij UCLL

Ingeschreven en benieuwd naar wat je mag verwachten? Zoek niet verder: ontdek hoe de nieuwe moving minds vorig jaar verwelkomd worden. Ben jij er dit jaar bij? 

Over opleidingsgrenzen heen

Jij krijgt de kans om samen te werken met studenten van alle opleidingen aan een project dat 'the best of all worlds' combineert. Een voorbeeld? Het team van ‘Hack the Waste’ heeft in een 24 uur durende hackathon gestreden voor onze toekomst. Dit transdisciplinaire team van studenten Toegepaste Informatica en Management werkte innovatieve ideeën uit om consumentengedrag aan te passen en plastic te hergebruiken.

Straffe samenwerkingen

Samenwerking met And&

70 van onze studenten werkten  mee aan de 2021-editie van het and&-festival in Leuven(link is external). Een welkome afwisseling tussen de online lessen door én een unieke kans om in de praktijk te ontdekken hoe wendbaar de eventsector is. De studenten kregen zo ook een unieke inkijk krijgen achter de schermen.

Een Vlaamse klassieker heruitgevonden

Zes jonge vrouwen uit de opleiding Office Management - optie Event- en Projectmanagement hadden een idee en zouden dit koste wat kost realiseren. Ze wilden een eigenzinnige versie van de Belgische lekkernij ‘cuberdon’ op de markt brengen. Een versie die weliswaar nog niet bestond. En waar dus eerst nog een nieuwe productielijn voor opgezet moest worden.

UCLL op Pukkelpop #PKP

Coronatijden veranderen heel wat, maar we kijken allemaal opnieuw uit naar een  straffe festivalzomer na corona. Jij als  student Office Management zal dat enthousiasme wellicht dubbel en dik delen:   jaar slaan studenten van verschillende richtingen de handen in elkaar om de grote UCLL-stand op PKP in te vullen met baanbrekende projecten. 

“Nooit gedacht dat er zoveel komt bij kijken.” Alysia-Lara Kitir, studente Management, coördineerde de UCLL-projecten waarmee de hogeschool naar de weide van Kiewit trok. Het wordt een goede traditie dat Pukkelpop en de hogeschool de handen in elkaar slaan om een aantal projecten rond duurzaamheid op te zetten.

Behaal je honours degree

In het Excellentietraject kan je jezelf onderscheiden, je talenten kan maximaliseren en jouw leiderschap skills kan aanwakkeren. Doorheen twee semesters ga je de uitdaging aan om mee te denken rond maatschappelijke problemen of zelfs wicked problems. Daarrond, worden tal van sessies aangereikt boordevol inspirerende content en ervaringen rond persoonlijk leiderschap, creativiteit en duurzame innovatie.​​​

Wat mag je verwachten?
  • Events, bootcamps & workshops met o.a. StreetwiZe & The Shift
  • Samenwerking met en getuigenissen van experten
  • De uitbouw van jouw netwerk
Maar ook
  • Stevig teamwork
  • Process coaching door ervaren docenten
  • Een Honours degree certificaat   

StartMinds

Ondernemen samen met Start Minds

Bij UCLL StartMinds kan je terecht voor begeleiding bij de uitwerking van je ondernemend idee, voor inspiratiesessies en workshops, voor coaching op maat, voor deelname aan ondernemerswedstrijden, bespreken van het statuut student-ondernemer, …

  • Geprikkeld om te ondernemen?
  • Heb je een idee en weet je niet goed hoe je aan dit avontuur moet beginnen?
  • Of heb je misschien je eigen zaak reeds opgestart?
  • Wens je meer flexibiliteit om je studies te combineren met je eigen zaak en wil je dus het statuut student-ondernemer?

Samen bouwen we een sterk netwerk uit en verbinden we je met andere partners en netwerkorganisaties. 

Organisatie en management, iets voor jou?

Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Micheline Broekmans
Opleidingsverantwoordelijke Diepenbeek