Kruimelpad
Verpleegkunde (Brugtraject)
Het standaard studieprogramma voor de brugopleiding in alle Vlaamse hogescholen omvat 150 studiepunten (90 studiepunten vrijstelling op basis van eerder verworven kwalificaties (EVK)). In 2023 werd de HBO5-opleiding verpleegkunde omgevormd naar de opleiding 'basisverpleegkunde'. Studenten van de Professionele Bachelor Verpleegkunde krijgen na afloop het diploma 'verpleegkundige verantwoordelijk voor algemene zorg'.
Brugtraject Verpleegkunde
- Beschik je al over een HBO5-diploma verpleegkunde?
- Ben je al aan de slag in de zorgsector en wil je bijkomende theoretische inzichten om jezelf nog verder te ontwikkelen?
- Of ben je op zoek naar extra doorgroeimogelijkheden?
Sla dan de brug naar een bachelor verpleegkunde met dit aangepast traject!
Wat je best weet
Algemeen
- Je kan deze opleiding combineren met een (deeltijdse) tewerkstelling.
Wij raden een deeltijdse tewerkstelling aan in een zorgomgeving . Je kan dan je werkplek laten gelden als stageplaats. - Hou er rekening mee dat een voltijdse functie moeilijk te combineren valt met deze intensieve opleiding.
Je kan ook zonder werken de opleiding aanvatten, we voorzien dan stageplaatsen voor jou. - Je kan Vlaams Opleidings Verlof (VOV) aanvragen of andere opleidingsincentives https://www.vlaanderen.be/vlaams-opleidingsverlof
- LESDAGEN:
- Campus Genk: er is één vaste lesdag per week, namelijk dinsdag voor je eerste opleidingsfase en donderdag voor fase 2 en 3 van je opleiding. (Indien er afwijkingen zijn van deze dagen communiceren we dat tijdig.)
- Campus Gasthuisberg: voor 80 % van je programma is er een vaste lesdag. In je eerste opleidingsfase vallen alle lessen op dinsdag. In je tweede opleidingsfase kan er gedurende enkele weken een extra lesdag zijn op maandag. Afhankelijk van de keuzes die je zelf maakt en voor het opleidingsonderdeel “Challenge your talents”, kunnen naar het einde van je traject, lessen gedurende een beperkt aantal weken op andere dagen vallen. Dit wordt zeker tijdig gecommuniceerd.
- Je krijgt les in een vaste groep waardoor een hechte band ontstaat.
- Een studentencoach fungeert tijdens je volledige opleiding als vast aanspreekpunt.
Vrijstellingen
In sommige gevallen heb je recht op bijkomende vrijstellingen op basis van je eerder verworven competenties (EVC). Om deze competenties te bewijzen, moet je wel een bewijs behalen via het Assessment Center Verpleegkunde. Meer informatie vind je in deze brochure.
Studieprogramma Brugtraject Gasthuisberg (Leuven)
Het studieprogramma van 150 SP kan theoretisch afgewerkt worden in 2,5 jaren. Spreiding over 3 academiejaren is mogelijk in overleg met je trajectcoach, Lieve Dewinter (lieve.dewinter@ucll.be).
Studieprogramma Brugtraject Genk
Het studieprogramma van 150 SP kan theoretisch afgewerkt worden in 2,5 jaren. Spreiding over 3 academiejaren is mogelijk in overleg met je trajectcoach, Ann Bancken (familienaam A-L, ann.bancken@ucll.be) of Kristien Goris (familienaam M-Z, kristien.goris@ucll.be).