Educatieve bachelor Lager Onderwijs Diest | UCLL

Beteken écht iets voor kinderen

Aan campus Diest word je een leerkracht die met zijn of haar passie kinderen helpt ontwikkelen in hun kunnen en hun zijn; een leerkracht die elke dag weet te innoveren in zijn of haar aanpak; een leerkracht die inhoudelijk en didactisch zeer sterk is en blijft; een leerkracht die doorheen samenwerking elk kind helpt groeien en zo actief meewerkt aan een betere wereld. Want de toekomst van de wereld zit vandaag in de klaslokalen.

We ondersteunen je in het opfrissen van basiskennis van de lagere school. Daarbij ligt de focus op vakdidactiek: hoe ga ik hiermee aan de slag in de klas? Leren en experimenteren in de praktijk is de motor van de opleiding. In semester 1 - al vanaf de derde week van het academiejaar - maak je kennis met je stageklas en de leerlingen. We bouwen vandaar stap voor stap verder met jou op naar zelf lesgeven. Je ontdekt gaandeweg de veelzijdige taak van de leraar. 

Wat studenten zoal op stage deden...

Studieprogramma Bachelor Lager Onderwijs Diest

Hieronder kan je het studieprogramma bekijken voor campus Diest. Ontdek ook de vakken uit het eerste jaar in vogelvlucht. 

Opleidingsfase 1 Openvouwen
Opleidingsfase 2 Openvouwen
Opleidingsfase 3 Openvouwen

Check de studieprogramma's van Diepenbeek en van Heverlee.

Tijdens je studies neem je elk jaar een aantal van deze opleidingsonderdelen (OPO's) op. Elk OPO heeft een eigen ECTS-fiche. ECTS staat voor European Credit Transfer System. In zo’n fiche kom je te weten wat de inhoud van een opleidingsonderdeel is, welke onderwijsleeractiviteiten bij dit vak horen (denk aan een taak, stage, les, leermateriaal …) en hoe dit onderdeel geëvalueerd zal worden.

Zo gaat het eraan toe in de lessen... en daarbuiten

Traject op maat

Verkort dagtraject Campus Diest

Heb je een bachelor- of masterdiploma? Dan kan je  via een verkort traject in dagonderwijs in Diest leraar Lager Onderwijs worden in 2 jaar. Heb je al een diploma kleuteronderwijs? Dan kan je al in 1 jaar tijd het diploma educatieve bachelor Lager Onderwijs behalen.

 

6 goede redenen om te kiezen
voor de UCLL lerarenopleiding

1. Het verschil maken: bijdragen aan de wereld, moving minds and hearts

Als leraar heb je impact op de wereld. Je kan positieve verandering teweegbrengen. Je kan kinderen en jongeren helpen die het moeilijk hebben. Je zal zinvol werk doen. Als leraar beïnvloed je de samenleving op een positieve manier. Aan UCLL word je echt goed voorbereid om dat verschil te maken.

2. Open-minded: ruimdenkendheid, inclusie, diversiteit

In de lerarenopleiding zal je alle genders vinden, alle leeftijden, verschillende socio-economische achtergronden, verschillende vooropleidingsniveau’s, verschillende levensbeschouwingen, verschillende nationaliteiten, … Hieruit leiden we op tot ruimdenkende leraren, open-mindedness en wereldburgerschap.

3. Samenwerken: community, face-to-face verbinding

Voor ons is persoonlijk contact belangrijk, face-to-face verbinding, menselijke interactie en samenwerking. Onderwijs maak je samen: met leerlingen, met collega-leerkrachten, met ouders, met leerlingbegeleiders, ... Daarom is leren samenwerken zo belangrijk.

4. Persoonlijke ontwikkeling: vakkennis en memorabele ervaringen

Je zal persoonlijk en professioneel groeien, ontwikkelen, jezelf ontplooien, snel vooruitgaan door te ervaren, door uitdagingen, door acties, door te DOEN, door praktijk, door zelf creatief en innovatief te mogen denken, met ondersteuning van docenten, mentoren en coaches.

5. Authenticiteit en individuele expressie

Wij hechten veel belang aan jouw individualiteit en anders zijn. We zoeken naar jouw authentieke persoonlijkheid en gaan aan de slag met jouw unieke talenten en kwaliteiten. We maken geen eenheidsworst van onze studenten, maar sterke, authentieke en unieke leraren.

6. Mentaal welzijn: respect en dialoog

Je krijgt les van docenten die expert zijn in hun vak en jou tegelijk emotionele steun bieden in de vorm van respect, empathie, begrip, dialoog, zorgzaamheid, vriendelijkheid en verbondenheid. Je krijgt hulp en steun op vlak van je studie en je emotioneel welzijn van docenten, studentencoaches, taalcoaches, studiecoaches, …

Moving Minds zijn inspirerende, innovatieve en ondernemende professionals die vanuit een authentieke persoonlijkheid en een brede, geëngageerde kijk op de wereld en het eigen beroep bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Door out-of-the-box opdrachten en vernieuwende onderwijsinhouden, word ook jij zo’n Moving Mind.

Project: vluchtelingen

Enkele studenten ontwikkelden een lessenpakket rond het leven van vluchtelingen. Leerlingen kennen soms alleen maar de clichés en daar brachten de studenten verandering in. De studenten leerden samen onderwijs ontwikkelen in verschillende leergemeenschappen. Met de leraren van een basisschool stippelden ze een beleid rond vluchtelingen uit. Ze schreven samen een eigen visie op onderwijs en de maatschappij.

Project: beweging op school

Derdejaarsstudenten werkten mee aan het project: een bewegingsgezinde school. Ze organiseerden in een school een grote bewegingsdag voor alle leerlingen van het eerste en tweede leerjaar. Met een groot en gevarieerd parcours, een oriëntatieloop en vele andere activiteiten was het een dag vol beweging en plezier.

Project: stage buiten school

In semester 2 lopen eerstejaarsstudenten stage buiten het onderwijs. Ze helpen mensen in armoede, vluchtelingen, kinderen met moeilijke thuissituaties ... Zo leren studenten met een brede en constructieve blik naar de wereld kijken en voelen ze zich mee verantwoordelijk voor een verbonden en rechtvaardige samenleving.

Campus Diest

Campus Diest is kleine charmante campus, op een boogscheut van het centrum van Diest. De campus beschikt over alle moderne faciliteiten zoals nieuwe lesruimtes, een coffee lounge en een uitgebreide mediatheek. De campus ligt vlakbij de Diestse cafeetjes en restaurants, en is maar een paar minuutjes wandelen of fietsen van het station. Ook als je met de auto komt zijn er parkeermogelijkheden aan zeer volledige tarieven.

Weerstandsplein 2
3290 Diest

Deze opleiding kan je ook volgen aan campus Diepenbeek en aan campus Heverlee.

Heb je nog vragen over deze opleiding?

Contacteer onze trajectcoach!

Tom Robijns

Registreer voor de nieuwsbrief

Wil je af en toe een e-mail ontvangen met de laatste nieuwtjes uit de opleiding?
Dat kan! Laat je gegevens hier achter.

BLIJF OP DE HOOGTE

Lager Onderwijs Diest, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Chris Mazarese
Opleidingsverantwoordelijke Campus Hertogstraat, Heverlee

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: